начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Продължителност на бракоразводно дело

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продължителност на бракоразводно дело

Мнениеот lorita1 » 05 Мар 2008, 15:03

Здравейте!

Съпругът ми внесе молба за развод в средата на февруари месец .Разбрахме се да се разведем със споразумение,което вече е готово.Моят адвокат ми каза,че разводът ще трае 3-4месеца и да очаквам първото дело даа бъде насрочено след около месец,месец и половина . Преди няколко дни съвсем случайно попаднах на статия,в която пишеше,че в София разводите траели около година. Свързах се с адвокатът ми и той каза 'Е,журналистически сензации...'

Предполагам,че е трудно да се даде конкретен отговор,но бихте ли могли все пак да ми дадете информация за средната продължителност на подобно дело в момента?
lorita1
Нов потребител

Мнениеот lorita1 » 05 Мар 2008, 15:20

Не исках да изпадам в подробности,но май ще се наложи. Със съпругът ми сме разделени от 3 години.Той живее с друга жена,аз също живея с друг мъж.Проблемът е,че съм бременна и съответно имам нужда от развод,за да се омъжа отново.Съпругът ми просто ме помоли този факт да не се споменава и използва в делото и аз се съгласих,тъй като отношенията ни са много добри. Тъкмо затова толкова се вълнувам от срокове,а не че се съмявам в компетентността на някого
lorita1
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 05 Мар 2008, 16:08

Не зная какво Ви е посъветвал адвоката и пред кой съд е делото Ви, но от моята практика си мисля,че е по-добре не да се скриват , а да се изтъкват тези подробности, вкл. бремеността.
След 5г. раздяла, фактическо съжителство с други хора и очаквано дете , най-малко при развод по взаимно съгласие , може да се разминете с срока за помирение. Имала съм и разводи ,които се решават на едно дело и решението излиза след 2 седмици.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 11 Мар 2008, 18:45

Зависи на кой състав е разпределено делото.
Пуснах две на 24 януари, по едното се извъртяха две заседания, а по другото първото е за 21-и април.
Magnolia
Потребител

Мнениеот enigma » 12 Мар 2008, 16:18

Е, по някои неща Лютият определено е компетентен, това не може да се отрече.

Лошото е, че е на всяка манджа неприятна мерудия :wink:
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Назад към Семейни казуси