Здравейте!
Съпругът ми внесе молба за развод в средата на февруари месец .Разбрахме се да се разведем със споразумение,което вече е готово.Моят адвокат ми каза,че разводът ще трае 3-4месеца и да очаквам първото дело даа бъде насрочено след около месец,месец и половина . Преди няколко дни съвсем случайно попаднах на статия,в която пишеше,че в София разводите траели около година. Свързах се с адвокатът ми и той каза 'Е,журналистически сензации...'
Предполагам,че е трудно да се даде конкретен отговор,но бихте ли могли все пак да ми дадете информация за средната продължителност на подобно дело в момента?
- Дата и час: 20 Дек 2024, 20:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продължителност на бракоразводно дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Не исках да изпадам в подробности,но май ще се наложи. Със съпругът ми сме разделени от 3 години.Той живее с друга жена,аз също живея с друг мъж.Проблемът е,че съм бременна и съответно имам нужда от развод,за да се омъжа отново.Съпругът ми просто ме помоли този факт да не се споменава и използва в делото и аз се съгласих,тъй като отношенията ни са много добри. Тъкмо затова толкова се вълнувам от срокове,а не че се съмявам в компетентността на някого
- lorita1
- Нов потребител
Не зная какво Ви е посъветвал адвоката и пред кой съд е делото Ви, но от моята практика си мисля,че е по-добре не да се скриват , а да се изтъкват тези подробности, вкл. бремеността.
След 5г. раздяла, фактическо съжителство с други хора и очаквано дете , най-малко при развод по взаимно съгласие , може да се разминете с срока за помирение. Имала съм и разводи ,които се решават на едно дело и решението излиза след 2 седмици.
След 5г. раздяла, фактическо съжителство с други хора и очаквано дете , най-малко при развод по взаимно съгласие , може да се разминете с срока за помирение. Имала съм и разводи ,които се решават на едно дело и решението излиза след 2 седмици.
- sunrise
- Активен потребител
Зависи на кой състав е разпределено делото.
Пуснах две на 24 януари, по едното се извъртяха две заседания, а по другото първото е за 21-и април.
Пуснах две на 24 януари, по едното се извъртяха две заседания, а по другото първото е за 21-и април.
- Magnolia
- Потребител
Е, по някои неща Лютият определено е компетентен, това не може да се отрече.
Лошото е, че е на всяка манджа неприятна мерудия
Лошото е, че е на всяка манджа неприятна мерудия
Meno Male! Scarpia.
- enigma
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|