Здравейте. Семейството ми се опитва да се ориентира в имотен казус, който ни се вижда сложен, защото не сме юристи, затова се обръщаме с молба за съвет към вас.
Имаме наследствен имот, който е придобит от дядо ми преди сключване на брака му. Дядо ми почива през 1924 г. и баба ми наследява въпросния имот, заедно с двете си деца от дядо ми – майка ми и нейния брат.
На следващата година баба ми се омъжва повторно и от втория си брак ражда 4 деца.
Въпросът ми е, кой какви части от този имот притежава. (Бабата е вече покойница ).
- Дата и час: 02 Яну 2025, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой какви части е наследил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кой какви части е наследил
Deqnov написа:Здравейте. Семейството ми се опитва да се ориентира в имотен казус, който ни се вижда сложен, защото не сме юристи, затова се обръщаме с молба за съвет към вас.
Имаме наследствен имот, който е придобит от дядо ми преди сключване на брака му. Дядо ми почива през 1924 г. и баба ми наследява въпросния имот, заедно с двете си деца от дядо ми – майка ми и нейния брат.
На следващата година баба ми се омъжва повторно и от втория си брак ражда 4 деца.
Въпросът ми е, кой какви части от този имот притежава. (Бабата е вече покойница ).
Точно поради тази причини има едни хора , който учат много и си изкарват хляба като помагат на хора като вас.Щом не можете дасе справите сами-взимате няколко десетачки под ръка и хайде на консултация при адвокат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Баба Ви е наследила от Вашия дядо 1/3 от имота, която ще се разпредели между 6-те й деца и втория й съпруг, ако я е преживял.
Вашата майка и вуйчо Ви, са наследили по 1/3 от баща си и ще наследят по още една шеста или седма от частта на майка си (в зависимост от това, втърият й съпруг преди или след нея е починал).
Сметката не е толкова сложна, вярвам, че ще се справите и сам.
Успех!
Вашата майка и вуйчо Ви, са наследили по 1/3 от баща си и ще наследят по още една шеста или седма от частта на майка си (в зависимост от това, втърият й съпруг преди или след нея е починал).
Сметката не е толкова сложна, вярвам, че ще се справите и сам.
Успех!
- Kogato
- Младши потребител
темата е заключена, поради ситематичен FLOOD на Онзи-Който-Не-Бива-Да-Се-Назовава
при желание за писане в нея, моля пишете ми на лични
hasplu
при желание за писане в нея, моля пишете ми на лични
hasplu
-
hasplu - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|