- Дата и час: 02 Яну 2025, 01:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спънки за влизане в сила на решение по бракоразводно дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Спънки за влизане в сила на решение по бракоразводно дело
Здравейте!
Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят!
Знае ли някой какъв е срока, за да влезе в сила решение на РС по бракоразводно дело, като се има предвид, че едната страна, т.е. аз съм уведомена, преди месец изтече и срока ми за обжалване, а ответната страна, все още "не е уведомена" и не е започнал да тече срока им на обжалване.
С две думи колко може да се проточва това "уж" незнание от тяхна страна, за да влезе в сила решение на съда?
Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят!
Знае ли някой какъв е срока, за да влезе в сила решение на РС по бракоразводно дело, като се има предвид, че едната страна, т.е. аз съм уведомена, преди месец изтече и срока ми за обжалване, а ответната страна, все още "не е уведомена" и не е започнал да тече срока им на обжалване.
С две думи колко може да се проточва това "уж" незнание от тяхна страна, за да влезе в сила решение на съда?
- teolora
- Младши потребител
Благодаря за отговора Ви!
Но не ми е ясно, това уведомление колко време може да се забавя. Така може да мине година, две....
Няма ли някакъв срок, защото съм убедена, че забавянето е умишлено?
Но не ми е ясно, това уведомление колко време може да се забавя. Така може да мине година, две....
Няма ли някакъв срок, защото съм убедена, че забавянето е умишлено?
- teolora
- Младши потребител
Здравейте, отивате в бюро призовки, търсите началника и вдигате скандал за зле вършената работа от страна на служителите му! Иначе, даааааа, може и години да минат!
Това е съветът, който Ви давам, лично съм минавала по този път и повярвайте-върши работа! Другият вариант е...пак в бюро призовки-намирате съответния призовкар, който бави връчването и вариантите стават два: 1. скандал с него, като му заявяване, че ще се обърнете към началника му или 2. някаква друга СТИМУЛИРАЩА ГО уговорка!
Това е съветът, който Ви давам, лично съм минавала по този път и повярвайте-върши работа! Другият вариант е...пак в бюро призовки-намирате съответния призовкар, който бави връчването и вариантите стават два: 1. скандал с него, като му заявяване, че ще се обърнете към началника му или 2. някаква друга СТИМУЛИРАЩА ГО уговорка!
-
778899 - Активен потребител
teolora написа:Така може да мине година, две....
Наскоро клиенти са получили съобщение за дело от 1999г.
Така, че може и 9-10 години да минат
- inspectora
- Активен потребител
Не може да е толкова тромава тази процедура?!
В такъв случай, ролята на съда за отсъденото решение, се обезмисля?
Би трябвало да има някакви законови срокове, иначе ситуацията е абсурдна.
- teolora
- Младши потребител
teolora написа:Не може да е толкова тромава тази процедура?!
Не е толкова тромава - спокойно ... в моя случай явно са го били забравили (сериозно) ...
Максимум до още 1-2 месеца и ще му го връчат ... но няма да е лошо да видите какво става в "бюро призовки" по въпроса
- inspectora
- Активен потребител
ккаво значи не е връчено съобщението - възможни са различни ситуации. След изпращане на съобщението в бюро "Призовки", съответният призовкар следва да извърши връчването горе-долу до месец, макар да няма законоустаневн срок. Ако изобщо няма данни да е правен опит за връчване - съобщението не е върнато по делото, вдигнете скандал на призовкаря. Ако е върнато в цялост - примерно защото лицето не е открито на адреса, искайте от съда да отрази съобщението да се счита връчено на осн. чл.51, ал.2 ГПК и срокът за обжалване от ответната страна ще тече от датата на това отбелязване.
- blossom
- Потребител
[quote="commander"][/quote]
Благодаря Ви за забележката, колкото и груба да е тя.
Темата е свободна и всеки е полезен със съветите, които дава.
Лично Вас не Ви моля за коментар.
Хубав ден на всички!
модерирано - съдържа лични нападки
hasplu
Благодаря Ви за забележката, колкото и груба да е тя.
Темата е свободна и всеки е полезен със съветите, които дава.
Лично Вас не Ви моля за коментар.
Хубав ден на всички!
hasplu
- teolora
- Младши потребител
Вашият отговор го получих от адвоката си преди да попитам в този форум! Поради тази причина поисках мнение на компетенти и запознати с този вид неуредица в съдебната система.
hasplu
hasplu
- teolora
- Младши потребител
Процедурата е доста тромава, да не говорим, че самите призовкари не са от най-изпълнителните хора ( наскоро имах случай, в който призовкарката си взела една призовка у тях и я забравила там за 2 месеца, а ставаше дума за бързо производство). Ако искате да разберете защо не е връчена призовката, отивате в съда ( не знам от кой град сте) и търсите призовкарката, която отговаря за района, в който живее съпруга ви. Тя може да ви каже каква е причината и защо се бави. Ако сте от Сф, в сайта на СГС има списък на призовкарите и срещу имената им района, за който отговарят.. така ще разберете кого да търсите в бюро "Призовки". Успех.
- barri
- Потребител
barri написа:Процедурата е доста тромава, да не говорим, че самите призовкари не са от най-изпълнителните хора ( наскоро имах случай, в който призовкарката си взела една призовка у тях и я забравила там за 2 месеца, а ставаше дума за бързо производство). Ако искате да разберете защо не е връчена призовката, отивате в съда ( не знам от кой град сте) и търсите призовкарката, която отговаря за района, в който живее съпруга ви. Тя може да ви каже каква е причината и защо се бави. Ако сте от Сф, в сайта на СГС има списък на призовкарите и срещу имената им района, за който отговарят.. така ще разберете кого да търсите в бюро "Призовки". Успех.
Благодаря Ви за съдържателния отговор!
Аз съм от Бургас, но бракоразводното дело се водеше в Пловдивски Районен Съд. Ясно ми е, че това бавене от тяхна страна е ход, който е осъзнат и умишлен и в него нямат вина призовкарите, а самите те вероятно отказват или се прикриват тенденциозно.
Поредният пропуск в българското законодателство, чрез който да се удължава нечия агония!!!
- teolora
- Младши потребител
Според мен, по - добре пуснете жалба до председателя на съда. Защото голяма част от призовкарите, които познавам, са готови да получат някой и друг лев, за да не връчат призовката.Но с жалбата минете първо през регистратурата, за да игнорирате възможността "кошчето долу в ляво". Длъжни са да ви отговорят, така че, успех.
- bay4o
- Потребител
А през този период на изчакване за влизане в сила на Решението, ответната страна не плаща издръжка, и е в правото си. Нужно ли е да сезирам отново съда за липсата на такава. Все пак през това време/месеци/ отново се натрупват задължения, но никой не ги зачита, освен потърпевшите.
- teolora
- Младши потребител
teolora написа:А през този период на изчакване за влизане в сила на Решението, ответната страна не плаща издръжка, и е в правото си. Нужно ли е да сезирам отново съда за липсата на такава. Все пак през това време/месеци/ отново се натрупват задължения, но никой не ги зачита, освен потърпевшите.
Има си доста начини за връчване на пустото съобщиние ,но напишете една жалба до председателя на съда в края на краищата да го връчат на адвоката на бившия съпруг ,няма проблем.
- donna
- Старши потребител
темата е заключена, поради ситематичен FLOOD на Самообявилия се, неуполномощен от никой говорител на форума!!!!!!!!
при желание за писане в нея, моля пишете ми на лични
hasplu
при желание за писане в нея, моля пишете ми на лични
hasplu
-
hasplu - Потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|