Моля за съвет и предварително Ви благодаря.
Става въпрос за апартамент, изцяло собственост на дядо ми. След неговата смърт през 1979 г., той оставя двама наследници – баща ми и чичо ми (баба ми вече е била починала). По същото време (1979 г.) баща ми е женен за майка ми. След съдебна делба, апартаментът е присъден на баща ми, и той е осъден да заплати на чичо ми стойността на половината апартамент. След смъртта на баща ми, в началото на тази година, наследниците му сме трима – майка ми, брат ми и аз.
Бих желал, преди да се обърна към адвокат, да разбера каква част от жилището наследяваме аз, брат ми и майка ми. Единственото което знам е, че наследствените ни дялове ще бъдат равни.
Благодаря Ви още веднъж за отделеното време.
- Дата и час: 02 Яну 2025, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследствени дялове
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Със сигурност не са ви равни дяловете!Дела на чичо ви , които баща ви е придобил следствие на съдебната делба е СИО , освен ако е имало трансформация на лично имущество по чл.20 СК , за което се съмнявам.За точния размер на дяловете Ви потърсете консултация с адвокат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
По груба кръчмарска сметка /без да се погледнат документите/ майка Ви има 1/2, Вие - 1/4 и брат Ви - 1/4. За нещо повече - вижте съвета на колегата по-горе!
-
ianeva - Потребител
ianeva написа:По груба кръчмарска сметка /без да се погледнат документите/ майка Ви има 1/2, Вие - 1/4 и брат Ви - 1/4. За нещо повече - вижте съвета на колегата по-горе!
Благодаря Ви за отговорите и отделеното време.
Току що разговярях с адвокат, който твърди, че в наследствената маса попада само половината апартамент. Според него това е така, защото жилището е придобито по време на брака и е без значение фактът, че баща ми е получил половината от него по наследство, а само другата половина са изплатили съвместно с майка ми. Адвокатът твърди, че сега тримата - аз, майка ми и брат ми получаваме по 1/6, поради което майка ми, която досега е била собственик на половината апартамент 3/6, вече ще притежава 4/6.
Дано колегата Ви да е прав! Отново моля за отговор. Благодаря Ви!
- mygeorgia
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|