начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот klukaki » 06 Сеп 2008, 00:52

Здравейте,
Искам да попитам какво точно означава наследство дали ако има само задължения, а няма права(недвижимо имущество, има само движими вещи за битово потребление) дали това отново съставлява наследство. Случаят е слдния - наскоро почина вуйчо ми, който няма деца аз съм му племеница и заедно с с сина на неговия брат (мой братовчед) предполагам сме еднинствените наследници. Но той няма недвижима собственост, живееше в общинско жилище, за което плащаше наем. Сега след смъртта му трябва да предам ключа от това жилище, върху което тежат финансови тежести като сметки за ток, вода и няколко неплатени наема. Въпросът ми е трябва ли да се отказвам от наследство с някакво изявление към районния съд, където е открито наследството? Има ли въобще открито наследство след като иама само задълвения ? Могат ли да се потърсят тези тежащи върху държавен имот задължения от мен ? Оценявам вашата помощ и благодаря предварително.
klukaki
Нов потребител

Мнениеот law_master » 06 Сеп 2008, 01:00

Наследството е съвкупност от права и задължения. Не е необходимо да има права за да е налице наследство, то може да бъде и само от задължения. Недвижимите имоти строго юридически също са права - право на собственост. Ако не желаете дълговете на наследодателя Ви да обременят вашето имущество, приемете наследството под опис. Така ще отдилете неговите права и задължения от вашите и с тях ще можете да покриете до рамера на полученото дълговете, без това да влияе в/у вашето имущество.

Студент съм, за по-точна информация :arrow: консултация с адвокат.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Семейни казуси