начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

izdrajka

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

izdrajka

Мнениеот erika23 » 06 Сеп 2008, 20:59

въпроса ми е такъв че -аз съм омъжена повторно в италия и трябва да се върна за малко вБГ за да присъствам на поредното дело по развода(za izdraskata na dezata,koito ne mi dava da vijdam daje i kogato biax v BG (е от 5години )и трябва да платя тези пари има ли възможност да се направи по бързата процедура!!(за да не стане така че не мога да се прибера в италия ще ви бъда благодарна ако можете да ми дадете съвет
:lol:
Последна промяна erika23 на 09 Сеп 2008, 19:25, променена общо 1 път
erika23
Нов потребител

Мнениеот vili » 08 Сеп 2008, 20:53

Не разбирам защо е задължително Вашето присъствие. Ако делото е образувано по молба на двамата съпрузи за прекратяване на брака по взаимно съгласие, само тогава е необходимо личното присъствие в първото по делото заседание. Ако е образувано дело по общия ред, можете да упълномощите адвокат, който да Ви представлява и въобще не е необходимо да присъствате, освен ако все пак решите със съпруга си бракът да бъде прекратен без съда да се произнася за вината, тогава също е необходимо споразумение, но то може да бъде подписано и от адвоката Ви. Не разбирам последния въпрос, какво според Вас би Ви попречило да напуснете страната?
vili
Потребител

Мнениеот pitasht » 09 Сеп 2008, 10:09

И на мен не ми е ясно, да не би да имате два брака едновременно ама Вие сте за наказателна отговорност?
pitasht
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 09 Сеп 2008, 10:19

И как сте омъжена в Италия, като не сте се развели тук? :roll:
pitasht, може би се притеснява заради полигамията госпожата.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 09 Сеп 2008, 13:33

Госпожо, ако Ви разбирам правилно...делото е висящо, но е постановено предварително изпълнение в частта касаеща издръжката, КОЯТО ВИЕ ДЪЛЖИТЕ?!? Така ли е? Ако отговорът е "да", то в такъв случай е напълно възможно да е образувано изпълнително дело, по което да Ви е наложено ограничение за напускане на страната!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси