начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

продажба на единствено жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот REVOLUTION » 09 Юли 2008, 08:15

pomosht написа:Точно така става на въпрос за наследници на длъжник, конституирани като длъжници. За мен е доста сложно като материя и затова се обърнах към Вас.
:mrgreen:

Тралала , тралалала , какъв обрат.Поли :lol: :lol: , считай поста за покана за изпълнение! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pomosht » 09 Юли 2008, 09:24

Значи, то почерпката ще е от мен :D, но може ли да обобщим защото вече се обърках тотално. :?
pomosht
Нов потребител

Мнениеот pomosht » 09 Юли 2008, 10:31

Затова има развлични специалисти, ако всеки разбира от всичко ........
Знам, че адвокатите продават съвети и точно затова зададох много кратък въпрос, ако някой все пак иска да отговори. Попитаха ме за повече инфо и аз дадох.
Когато става на въпрос за информация от друга област различна от Вашата се обръщате към друг специалист /дори и по този начин/.
Благодаря на тези които отговориха
pomosht
Нов потребител

Мнениеот manol » 13 Авг 2008, 12:18

Има и друг вариянт(в случая явно не).Ако ИП е заведено преди влизане в сила на новия ГПК,то се води по стария,а там съществува § 9. (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2003 г.) Не могат да се ползуват от разпоредбите на чл. 339, буква "ж" предприемачите-строители за задълженията им, произтичащи от строените от тях постройки, до влизането на този кодекс в сила, както и търговците за задълженията, направени от тях в това им качество.
Та ако длъжника е ЕТ....

Мен и друго ми е интересно,писах преди време,ама нямаше отговор(или съм го пропуснал).
Текста .."7. жилището на длъжника, ако той и никой от членовете на семейството му, с които живее заедно, нямат друго жилище, независимо от това, дали длъжникът живее в него; ако жилището надхвърля жилищните нужди на длъжника и членовете на семейството му, определени с наредба на Министерския съвет, надвишаващата част от него се продава, ако са налице условията по чл. 39, ал. 2 от Закона за собствеността" ..
се тълкува в смисъл,че ако длъжника има друго жилище(примерно 1/2 от наследствен имот),но сина му или съпругата ...няма,то имота е несеквестируем.А според мен би трябвало ако длъжника няма друго жилище,но сина му или съпругата му.. има,то имота е секвестируем. :D
manol
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 09 Сеп 2008, 21:36

Аз така и не разбрах защо poli_g счита че имота (единствено жилище) ще може да се обяви за продан ?
А какво става когато длъжника е Едноличен търговец ? И дълга е породен от сделки на едноличния търговец - и в този случай ли жилището е запазено ???
Също така ако той има друг имот - земя например - също ли е защитен ?
p_dyan
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси