Имам запитване към съфорумците, ако може някой да ми помогне много ще съм му благодарна!
Проблемът е такъв, че гражданин на РБългария има сключен брак в БГ.Няма развод. И е сключил брак в САЩ с чужденка. И така има два брака в две държави. Кой може да докаже за съществуването на брака в САЩ, към посолството на САЩ ли да се обърна или къде другаде ? Как може да се докаже такъв брак?
Който може да даде такава информация адвокат или някъде другаде да попитам?
Много Благодаря
- Дата и час: 21 Дек 2024, 05:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Двубрачие!Помогнете ми бързо
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Мда, при адвокат.
Ама защо Ви е да доказвате, че има брак в САЩ да си двуженец е незаконно. Да не сте Вие българската съпруга
А като ми разправяш патрона ми преди време една такава история, аз си мислех, че се кодоши, но свят шарен
Интересно как американците са го оженили?
Ама защо Ви е да доказвате, че има брак в САЩ да си двуженец е незаконно. Да не сте Вие българската съпруга
А като ми разправяш патрона ми преди време една такава история, аз си мислех, че се кодоши, но свят шарен
Интересно как американците са го оженили?
- laridi
- Младши потребител
И по-тежки случаи има. Един, през която държава не беше минал, там не се беше женил
Към питащата- без екзекватура бракът, скл. в САЩ, не важи в България.
Законодателството на САЩ допуска брак, сключен в Бг., да бъде разтрогнат в САЩ, като това е възможно там както по съдебен, така и по административен ред (в някои щати). Но този развод също се нуждае от екзекватура в Бг, и ако е извършен по адм. ред, няма шанс екзекватурата тук да бъде осъществена.
За подробности наистина се обърнете към адвокат.
Към питащата- без екзекватура бракът, скл. в САЩ, не важи в България.
Законодателството на САЩ допуска брак, сключен в Бг., да бъде разтрогнат в САЩ, като това е възможно там както по съдебен, така и по административен ред (в някои щати). Но този развод също се нуждае от екзекватура в Бг, и ако е извършен по адм. ред, няма шанс екзекватурата тук да бъде осъществена.
За подробности наистина се обърнете към адвокат.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|