начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Раждане на извънбрачно дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Раждане на извънбрачно дете

Мнениеот scotiana » 19 Ное 2008, 12:21

Благодаря
Последна промяна scotiana на 10 Окт 2009, 19:59, променена общо 1 път
scotiana
Нов потребител

Re: Раждане на извънбрачно дете

Мнениеот ianeva » 19 Ное 2008, 12:44

scotiana написа:Ако бащата признае детето и в акта за раждане се запише името му какви ще са правата и задълженията му над детето ми - като например има ли детето ми право на наследство от страна на биологичния му баща - да, има ли право на издръжка - да, има ли право да откаже детето ми да излиза извън границите на страната без негово съгласие - да, съгласието на другият родител е необходимо, и не на последно място може ли да ми отнеме детето? - да поиска да му се присъди упражняване на род. права ли имате предвид? Има право, но какво ще отсъди съдът е вече друга работа. Освен всичко друго има право да вижда детето ви. Ако не се споразумеете относно това, съдът може да определи режим на лични контакти.
С две думи, бащата /ако припознае детето/ има всички права и задължения спрямо детето, каквито би имал и ако бяхте сключили брак.
Успех и спокойствие!

Благодаря
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот don_juan » 19 Ное 2008, 19:14

АКО признае детето - права и задължения като на всеки баща !
Подчертавам " права " , защото някои смятат, че бащите имат само задължения ...
Детето , АКО бъде признато , има права , но впоследствие и задължения , като всяко друго дете с установен произход...
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот scotiana » 19 Ное 2008, 19:20

много благодаря за отговора и ако е възможно тогава още едно питане

Ако бащата се съгласи да припознае детето /което става с нотариална заверка на декларация или нещо подобно/, възможно ли е да го накарам и да ми подпише някаква декларация или пълномощно, с което той да няма претенции относно детето - отглеждането му, излизането в чужбина и т.н.
scotiana
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2008, 19:46

от scotiana на 19 Ное 2008 06:20 pm
много благодаря за отговора и ако е възможно тогава още едно питане

Ако бащата се съгласи да припознае детето /което става с нотариална заверка на декларация или нещо подобно/, възможно ли е да го накарам и да ми подпише някаква декларация или пълномощно, с което той да няма претенции относно детето - отглеждането му- МОЖЕ И ДА ПОДПИШЕ, ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ КАКВА СТОЙНОСТ ИМА! :!: , излизането в чужбина - ТОВА, ДА :!: ! и т.н.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот don_juan » 19 Ное 2008, 20:30

Днес може да няма претенции -утре да има! Пак искате да орежете правата с разни номера без стойност...
За чужбина-става, а Вие ще му дадете ли, че е платил издръжката за 10 години напред и нямате претенции за увеличаването и ?!... :wink:
Виждате, че всяко действие има противодействие !... :idea:
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот diaida » 19 Ное 2008, 22:17

Само че, помислете Скотиана, че дори и да бащата да подпише декларация или пълномощно за пътуване на детето в чужбина, само с 1 родител (в случая с вас), в това пълномощно следва да са написани номерата на паспорта и/или личната карта на детето и когато срока на валидност им изтече, пак ще трябва да го търсите за ново такова! ...
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 20 Ное 2008, 11:08

Странно,как някои хора се отнасят към децата си като секцията в хола или колата в гаража.
Няма начин госпожо, да няма претенции. Това са права , които са неотчуждими , с тях закона не позволява да се разпорежда собственика им.
Впишете ли бащата , той си има всички права и задължения на такъв.
Иначе, ще впишете в графата "баща неизвестен".
Което не му пречи обаче той да припознае детето.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот scotiana » 25 Ное 2008, 10:55

''Странно,как някои хора се отнасят към децата си като секцията в хола или колата в гаража.''

наистина е странно...

междуличностните отношения са доста странна наука и не искам никого да занимавам с това.

Възможно ли е собствения ми баща да подпише декларация че припознава детето като негово и така в акта за раждане да се запишат имената на собствения ми баща. /всъщност нали все пак той ще се грижи за нас/?
Благодаря
scotiana
Нов потребител

Мнениеот brymm » 25 Ное 2008, 11:34

Възможно ли е собствения ми баща да подпише декларация че припознава детето като негово...?

:shock: :shock: :shock:

Възможно е второто име на детето с неизвестен баща да се образува от собственото име на бащата на майката, ако той се съгласи. Бащата на детето си остава неизвестен, вкл. и в акта за раждане.

Колкото до цитираното по-горе - не че не е възможно, ама е някак си доста... перверзно. :oops: :oops: :oops:

...всъщност нали все пак той ще се грижи за нас

И за Вас включително? ;-)
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот bebitor » 09 Дек 2008, 01:31

Колкото до цитираното по-горе - не че не е възможно, ама е някак си доста... перверзно.

Родителите Ви обаче могат да осиновят детето с неизвестен баща.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Семейни казуси