Здравейте!
Преди известно време влязох във вашия форум и останах впечатлена от бързината и компетентността на отговорите ви. Поздравявам ви и с днешна дата за това, че имате желание и нерви, и чувство за хумор да се занимавате с проблемите, които ние лаиците ви задаваме като въпроси!
Въпросът, който ще задам може да не ви прозвучи добре и да ви се стори странен, но причината да го задам е, че развръзката ми я разказаха като действително случила се с мой познат, а на мен ми звучи повече от абсурдно.
Ще опитам да съм максимално кратка, което видно е, трудно се удава на нас жените От 10-ина години живея с бащата на детето ми на съпружески начала. Когато се събрахме, той изживяваше тежък развод след още по-кошмарен брак, а аз вече на възраст близо 40 исках да имам човек до себе си. Е, влюбих се и исках дете от този мъж, разсъждавайки, че ако той реши да си отиде, поне детето ще ми остане. Причината да не встъпим в брак беше, че той недвусмислено ми каза, че поне в началото ще го е страх да се ожени повторно. Години наред вече живеем чудесно, смея да кажа, че все още се обичаме. Успяхме заедно да превъзмогнем болката от раздялата с детето му от неговия брак, и по мое настояване дори го приобщихме към нашето семейство. Под приобщаване имам предвид, че почти всяка седмица прекарваме поне по 1 ден заедно, през лятото сме заедно на почивка. Детето разбра, че татко му не си е отишъл от живота му, че може денонощно да разчита на него. Бившата му съпруга от своя страна пък разбра, че не искам да открадна обичта на нейното дете, че не деля децата на мое и твое.
Доколкото разбирам СК защитава интересите на детето, дори когато е родено в конкубинат и е припознато от бащата. Не ме интересуват правата при наследяване на имущество, най-малкото защото не искам да мисля, че човекът до мен го няма.
Възможно ли е наистина при смърт на бащата, бившата съпруга да откаже присъствието на жената, с която е съжителствал мъжът и на роденото от това съжителство дете, на погребението?
Въпросът абсурден, или поне на мен така ми звучи. Не правя сметки кой кого ще изпревари по пътя за отвъдното, но именно това ми разказаха, че се е случило при смъртта на мой близък познат. И понеже ситуацията е подобна на тази, в която съм поставена аз, бих искала да знам така ли е действително.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 09:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Хипотетично
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Хипотетично
Не може, разбира се. Освен ако не ги прогони насила с помощта на група биячи измежду роднините. Иначе как?
Нали по същата логика и Вие ще можете да откажете нейното присъствие на погребението. И двете сте майки на по едно негово дете, и двете не сте (едната - никога, а другата - вече) в брак с починалия...
Гледайте си децата и не мислете за погребения.
Нали по същата логика и Вие ще можете да откажете нейното присъствие на погребението. И двете сте майки на по едно негово дете, и двете не сте (едната - никога, а другата - вече) в брак с починалия...
Гледайте си децата и не мислете за погребения.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Портокал, благодаря! Отговорът Ви е слънчев като цвета на плода. Не мисля за погребения, но вестта за смъртта на познатия ми и циркът, който се е разиграл на погребението му не ми дават мира.
Пожелавам Ви слънчев и усмихнат уикенд!
Пожелавам Ви слънчев и усмихнат уикенд!
- allofme
- Нов потребител
хипотетично може да опита
ипотетично обаче едва ли ще успее...
но ако пък успее, или опита , приеми че просто ще сте направили упражнение и тренировка с оглед бъдещите междузвездни войни
р.р.струва ми се , бих имала задръжки такова нещо не да попитам , а даже и да ми мине през акъла....понякога мислите са като гръмоотводи
ипотетично обаче едва ли ще успее...
но ако пък успее, или опита , приеми че просто ще сте направили упражнение и тренировка с оглед бъдещите междузвездни войни
р.р.струва ми се , бих имала задръжки такова нещо не да попитам , а даже и да ми мине през акъла....понякога мислите са като гръмоотводи
- miriam
- Потребител
miriam написа:хипотетично може да опита
Повярвайте ми, много трудно успях да формулирам въпроса си, именно защото на мен също подобно нещо не ми е минавало през ума. А мислите са като гръмоотводи. Винаги! Затова и мисля позитивно, въпреки впечатлението, което постът ми е породил във Вас. Благодаря Ви за отговора!
- allofme
- Нов потребител
allofme каза:
Повярвайте ми, много трудно успях да формулирам въпроса си
Изобщо не трябваше да го формулирате allofme... Хора и случки всякакви, а вие сега по-добре бързо си плюйте в пазвата! Не че съм суеверен, но по подобен случай великият учен Нилс Бор е казал: "Абе за всеки случай! Знае ли човек?"
- plamen_penev
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|