начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Какви права имам да видя дъщяря си?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви права имам да видя дъщяря си?

Мнениеот miros84 » 19 Окт 2009, 22:42

Здравейте. Пишта от името на брат си.

Разведен съм през 1999 година. Тогава дъщеря ми е била на 5 години. Съдът тогава постанови че мога да я виждам всяка първа и трета неделя от месеца и 15 дена лятото. Но ми беше забранено от майката. Поради куп причини, развода и други обстоятелства и тежка депресия до сега не съм бил в състояние нито да водя дела, нито да правя оптити да я виждам а понеже майката се ожени, решихме да не я търсим докато израстне. Както и да е. Цели 10 години.....

Сега дъщеря ми е на 15 години. След няколко разговора с майката и опити да я видя ми беше забранено отново. Но понеже учи успяхме да я намерим и да говорим със нея за около 1 час след 10 годишна пауза. Но все още имаме забрана от майка и. Въпроса ми е:

1. Мога ли да подам сам жалба във съда или ми е необходимо адвокат задължително? Жалба за това че майката не позволява да виждам детето.

2. Какво може да направи съдът, ако майката манипулира дъщеря ми и и кажи да не иска да се срещта със баща си, т.е. със мене?

Моля за вашето съдействие и идеи.
miros84
Младши потребител

Re: Какви права имам да видя дъщяря си?

Мнениеот miros84 » 20 Окт 2009, 16:46

Виждам че никой не пише, затова ще гледам да улесня въпроса си.
Мога ли сам да отида във съда и подам жалба срещу майката че възпрепятства режима на постановен от съда. Т.е. не ми позволява да видя дъщеря си никога или ми е необходимо адвокат???
И какво би могъл да направи съдът?
miros84
Младши потребител

Re: Какви права имам да видя дъщяря си?

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2009, 10:57

Можете, но тези 10 г. са си десет години. Плащахте ли издръжка през това време поне? Защото , ако майката реши да Ви ограничи родителските права,това е един от аргументите и. Не се сърдзете, но да не потърсите десет години дето, ми е малко прекалено, каквито и житейски трудности да имате Вие и близките Ви.
Иначе може да искате принудително изпълнение на съдебното решение , дори без дело.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси