начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

права на припознато извънбрачно дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: права на припознато извънбрачно дете

Мнениеот imhotep » 19 Дек 2009, 10:23

от sisi19:
...Казах, че мъжа сам си е виновен. И законовата му съпруга както и родната му дъщеря не трябва да понасят последствията на вината му...

Сиси ти си ми любимка, млада и зелена. Казвам го с най-добри чувства ! И веднага ще те' У'споря. Вината ? Дали бащата е виновен ? (че има извънбрачно дете,следва ли че то е неравностойно)
Думата манипулация произлиза от латинското "мanus", означаващо "ръка". Когато някои хора се опитват да ни манипулират, те се опитват да ни "ръководят". Употребата на думата манипулация е в следния смисъл: сблъсък при който някой се опитва да контролира чувствата, поведението или мислите ни, без да сме му давали това право, в резултат на което предизвиква у нас чувство на дискомфорт.
Кои са средствата от методите на манипулатора ? Вината и страхът !
Какво да кажем за съпруга, който казва на съпругата си: " Аз те обичам ... Ако ти наистина ме обичаш, докажи го , като спиш с мен !" Ако това е манипулация, тя може да използва и вината и страха. Вината, че тя не го обича, колкото би трябвало. Страхът, че той ще я изостави заради друга, която го обича истински.

Съвременната култура на западния свят, към който принадлежим и ние дава възможност на мъжете да имат по колкото си искат деца от колкото си искат жени и на жените да имат деца от колкото си поискат мъже. Що плачете за 17 век ?
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот portokal » 19 Дек 2009, 11:39

Поради простата причина, че наследниците (децата) наследяват по равно от цялата обща част (нейната и на съпруга и), а не само от часта на бащата.

Лелеее, това наистина ли е така? 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 19 Дек 2009, 21:30

-----------------------------------------------
imhotep- млада и зелена - Ей, най после, една блага дума да чуя. :D За "младоста", Имотер ще те черпя за това.
:D
--------------------------------------------
sisi19
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси