начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Увеличаване на издръжка на дете по споразумение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на издръжка на дете по споразумение

Мнениеот darinas » 18 Яну 2010, 18:05

Бившият ми съпруг се съгласи да увеличи официално издръжката на детето. Искам актуализираната издръжка да бъде оформена официално. Необходимо ли е в този случай да се обръщаме към адвокат или е възможно сами да задействаме процедурата? Тъй като общо взето аз /майката/ съм заинтересованото лице и в момента финансовите ми средства са много ограничени, моля да ми подскажете какво е необходимо да се направи, къде се пуска молбата,ако е възможно приблизителен текст и т.н.Вероятно всички тези документи трябва да бъдат подадени от името на бащата.
Благодаря Ви много предварително.
darinas
Нов потребител

Re: Увеличаване на издръжка на дете по споразумение

Мнениеот usra_ovcova » 18 Яну 2010, 20:50

да,имате финансови проблеми,но все има-няма 100лв. ще намерите да платите на адвокат да ви напише молбата и да ви я даде в ръчичките да си я внесете в съда.
ако намерите друг да ви даде парите за адвокат-на вас ще ви излезе безлатно!!!
ако и това не стане-потърсете "държавен" адвокат,който ако сте достатъчно отговаряща на условията на ЗПП, ще ви изготви документите и после ще му плати хонорар мужа ви...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот jiji2 » 18 Яну 2010, 22:42

Вижте, няма нужда изобщо да ходите в съда. Там хората ходят, когато не се разберат помежду си и спорят. Вие сте се разбрали! Направете си едно обикновено писмено споразумение с бащата, заверете го нотариално и толкова. Препишете си решението на съда за издръжката дословно, само сменете размера на месечната вноска на колкото сте се разбрали. Ако не плаща сумата по споразумението и в срока, който там сте посочили - можете да искате изпълнителен лист направо без да го съдите. Не забравяйке да сложите текст и за лихви за забава, ако не плаща на датата.
jiji2
Потребител

Мнениеот darinas » 20 Яну 2010, 13:40

Отговор за usra_ovcova !
Имам или нямам 100 лв ,това е без значение,определено не са ми излишни.Предпочитам да ги изхарча за децата! След като имаме споразумение,бях сигурна,че мога да реша този въпрос и без адвокат. Но явно вие не сте достатъчно компетента по въпроса,щом и при трите варианта които предлагате ме пращате при адвокати "да ми напишат молбичката и да ми сложат в ръчичките" ! Разбирам че адвокати се развъдиха толкова много и на тях им трябва да изкарат някак си хляба си....абе , вземи и се докажи със сериозни дела,а не с молбичките!

В същото време ,искам да благодаря за отговор потребител "jiji2" . Наистина ми помогнахте!
darinas
Нов потребител

Назад към Семейни казуси