начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

малко помощ за развод по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

малко помощ за развод по взаимно съгласие

Мнениеот ofi64 » 27 Фев 2010, 16:28

Здравейте.Подадохме док.за развод по взаимно съгласие и в споразумението по точка семейно жилище сме написали:Семейното жилище – нямаме претенции за неговото поделяне и/или ползване в бъдеще време.Те обаче в призовката са написали да отстраним недостатъка по тази точка и да опишем каде точно се намира жилището,чия собственост е и да се предадат документи за собствеността му и от кого ще се ползва. Ние сме живяли в апартамент,който се води на името на сестрата на мъжа ми, но има точка ,че едната стая може да се ползва от него и не могат да го продават без съгласието и на двамата. Аз нямам никави претенции за това жилище.Можем ли да напишем,че не сме имали семейно жилище и затова респективно нямаме претенции.Благодаря предварително.
ofi64
Младши потребител

Re: малко помощ за развод по взаимно съгласие

Мнениеот chandra » 27 Фев 2010, 16:36

Не, не може да напишете, че няма семейно жилище. По смисъла на СК семейно е жилището, в което последно сте живели като семейство.
chandra
Потребител

Мнениеот ofi64 » 27 Фев 2010, 16:42

Много Ви благодаря за бързия отговор.Значи трябва само да снимаме нот.акт , да го приложим и аз да напиша,че нямам претенции. Защото мъжа ми не иска да прилагме нот.акт за това жилище а за моя апртамент,който ми е дарение от родителите ми.И аз се чудя дали не е замислил нещо друго:)))
ofi64
Младши потребител

Мнениеот chandra » 27 Фев 2010, 16:45

Обърнете се към колега адвокат, ако наистина имате притеснения, по-добре е документите Ви за развод да са прегледани от специалист, за да не си блъскате главата после и да се чудите защо така се объркаха нещата...
chandra
Потребител

Мнениеот ofi64 » 27 Фев 2010, 16:48

Ок.Благодаря Ви .А аз си мислех,че е много лесно по взаимно съгласие.
ofi64
Младши потребител

Мнениеот chandra » 27 Фев 2010, 17:13

ofi64 написа:Ок.Благодаря Ви .А аз си мислех,че е много лесно по взаимно съгласие.

То ако беше, нямаше да се учи 5 години сп."Право"...
chandra
Потребител

Мнениеот 778899 » 27 Фев 2010, 19:58

м, да.....решили хората и си написали -нямаме претенции кой ще го ползва ...ха! :D

а, сега, де?!? съдът обаче недоволства... :wink:

истината е, че от самоделните споразумения...най-много хвърчат глави, оставащи впримчени в брачните хомоти...

та, както са Ви посочили по-горе колегите...обърнете се към адвокат, да оправи кашата! щото е много вероятно да не се разведете въобще! :wink:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси