начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

пари на друга банкова сметка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пари на друга банкова сметка

Мнениеот toni5 » 26 Ное 2010, 18:09

Здравейте!Много се надявам да ми помогнете поне със съвет.Мои пари и на майка ми останали на банковата сметка на брат ми/той почина преди 4 години/.Неговият дял е изтеглил/парите са от делба на сделка с имот-не голяма сума/и изхарчил приживе и нашите пари са на сметката му.Проблемът е, че е разведен/мн тежък развод/ и има дете от брака,а ние сме в лоши отношения с бившата му съпруга и не желаем тя да разбира за тях.Тази сделка е била след развода му и той не желаеше бившата му жена да разбира за тези пари приживе даже и тя не знае.Зная,че се явява наследник племенникът/той е на 9 годинки/ ми и сме далеч от мисълта да бъде ощетено това дете,но нещата са съвсем различни от първоначалните помисли от написаното!
Искам да Ви питам как бихме могли да изтеглим тези пари с майка ми?Дело ли трябва да се води или може само с някаква искова молба или нещо подобно?Какви документи биха ни свършили работа:че сме присъствали на тази сделка,имаме документи че си е купувал някои неща за него.
Моля ако можете помогнете!
toni5
Младши потребител

Re: пари на друга банкова сметка

Мнениеот Гост. » 26 Ное 2010, 18:57

Парите остават на детето. Свирено.
Не виждам начин да ви ги присъдят, с молба, без молба - изобщо никак. Няма начин и да ги изтеглите ( не и законен, дори да имате пълномощно, че отпосле ще се видите във веселба).

Хубавото е, че ще се харчат от бившата ви снаха само с разрешение на съда. След навършване на пълнолетие детето само ще се разпорежда с внесената сума.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni5 » 26 Ное 2010, 19:09

Никакъв ли шанс нямаме?-защото позната ни каза че примерно би ни послужил документ от селището където сме били 3-та за тази сделка и имаме подписи.Той приживе не я искаше въобще бившата си жена и тя не трябва да знае за тези пари.
toni5
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Ное 2010, 19:14

:roll: Как ще докажете, че парите в банковата сметка са точно вашите пари? Дори и да са преведени, изцяло, по тази сметка от купувача по сделката, как ще докажете, че брат ви никога не ви е дал на ръка дължимата сума?
Моето мнение е, че твърдението на познатата ви е повече от невъзможно ако е в смисъл- ще си върнете парите...
Това, че сте били и тримата на едно и също място, по едно и също време ... какво доказва? :roll: Според вас и познатата?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 26 Ное 2010, 19:50

Сега, на този етап е най-добре да премълчите наличието на тази сметка.
Някой ден, след навършване на пълнолетие на племенника ви, ако и сте в добри роднински отношения, би могло при желание от негова страна да получите част от тези пари. Но само, ако той пожелае да ви ги даде.

Поли е напълно права. Подсказах вариант, който е малко вероятен, и все пак... възможен.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni5 » 26 Ное 2010, 19:55

Имаме доказателството,че сме били в съда на дадения град-подписите под сделката.Съгл. тази сделка има брой наследници и дялове в пари-в която бройка сме и ние.В периода от сделката до смъртта му единствено от сметката му са излезли 1/3 от тези пари-и това си е неговия дял.Той си го изтегли и си ги изхарчи парите/и това е истината/.За този период имам примерно фактури че е купувал неща-той имаше заеми и дефакто нямаше доход от заплатата си-в този период го издържахме аз и майка ми.А ние с нея не пожелахме да ги теглим-не сме очаквали че ще се случи това нещастие/брат ми загина при катастрофа/.Тази сума в банковата му сметка наистина е нашият дял.
toni5
Младши потребител

Мнениеот Melly » 26 Ное 2010, 20:19

toni5 написа:Имаме доказателството,че сме били в съда на дадения град-подписите под сделката.Съгл. тази сделка има брой наследници и дялове в пари-в която бройка сме и ние.В периода от сделката до смъртта му единствено от сметката му са излезли 1/3 от тези пари-и това си е неговия дял.Той си го изтегли и си ги изхарчи парите/и това е истината/.За този период имам примерно фактури че е купувал неща-той имаше заеми и дефакто нямаше доход от заплатата си-в този период го издържахме аз и майка ми.А ние с нея не пожелахме да ги теглим-не сме очаквали че ще се случи това нещастие/брат ми загина при катастрофа/.Тази сума в банковата му сметка наистина е нашият дял.

Де факто, може би..., но де юре - НЕ. Парите ви са в чужд джоб. :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni5 » 26 Ное 2010, 20:46

ОК-разбрах-шансове никакви.Благодаря за отговорите!
Но покрай това има и нещо друго.Той има заем от банка /доста пари/отпреди няколко години,който с години не е погасяван.Има ли някакъв срок за давност на този кредит и как може племенника ми да се отърве в бъдеще от това плащане/аз не мога да го погасявам,и бившата му жена също/.Четох някои неща тук и видях за срок от 5 години отказване от наследство!?Може ли да поясните?
toni5
Младши потребител

Назад към Семейни казуси