начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Дискриминация ли е ако нямаш сключен брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Дискриминация ли е ако нямаш сключен брак

Мнениеот daliq » 18 Апр 2011, 16:03

Ето моето питане , ето отговора на ваш колега
daliq написа:Ситуацията е следната , с бащата нямаме сключен граждански брак, моят доход е по нисък от необходимият- 330 лв мисля - за мен и детето месечно , имам ли право на детски или не?

e: Изплащане на детски
от poli_g на 06 Фев 2011, 20:40

Няма да получите месечна помощ за дете, ако не декларирате ваш и на бащата доход.
Ако нямате брак и не живеете заедно трябва да представите съдебно решение за размера на издръжка, в противен случай се приема, че сте във фактическо съжителство с бащата и трябва да представите и неговия доход заедно с вашия.
Останалото... ви е ясно след като твърдите, че общия ви доход е достатъчен.
Баницата свърши при това правителство.

Това е отговор на ваша колежка ,не си го измислям аз , и да вие сте прав , защото проверих имам право на детски , както и да е , но много хора влизат тук и смятат мнението ви за бетон
daliq
Младши потребител

Мнениеот cuckoo » 18 Апр 2011, 16:57

portokal написа:Колеги, а дискриминация ли е това, че само при сключен брак съпругът наследява? ;)

Ихаа, хубав въпрос... :lol: :lol: (не съм колега, но искрено се развеселих).
Ако не беше условието за брак, щеше да е много добре за вас, адвокатите - всеки ще съди всекиго за наследство въз основа на какво? На адреса в личната карта? Или ще се доказва по съдебен път кой с кого кога се е ...
Представям си следната ситуация: Живял си няколко години с едно гадже (респ. водите се на един и същи адрес), разделяте се (но тя не си сменя адресната регистрация), заживяваш с друго (което също се регистрира на твоя адрес), става някакво нещастие с теб - коя от двете ще те наследи, ако се водим от фактическото съжителство, което се установява с лична карта...

А, да не забравим - Далия е същата, която ще взима детски, защото се прави на самотна майка. Когато й изнася - тя е другарката в живота на КВС и има право на гювеч, когато е за пред социалните - нямат нищо общо с таткото. Е, халал да са й 35-те лв.
Последна промяна cuckoo на 18 Апр 2011, 18:40, променена общо 1 път
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Апр 2011, 17:48

daliq написа:Ето моето питане , ето отговора на ваш колега
daliq написа:Ситуацията е следната , с бащата нямаме сключен граждански брак, моят доход е по нисък от необходимият- 330 лв мисля - за мен и детето месечно , имам ли право на детски или не?

e: Изплащане на детски
от poli_g на 06 Фев 2011, 20:40

Няма да получите месечна помощ за дете, ако не декларирате ваш и на бащата доход.
Ако нямате брак и не живеете заедно трябва да представите съдебно решение за размера на издръжка, в противен случай се приема, че сте във фактическо съжителство с бащата и трябва да представите и неговия доход заедно с вашия.
Останалото... ви е ясно след като твърдите, че общия ви доход е достатъчен.
Баницата свърши при това правителство.

Това е отговор на ваша колежка ,не си го измислям аз , и да вие сте прав , защото проверих имам право на детски , както и да е , но много хора влизат тук и смятат мнението ви за бетон

Госпожо, най - вероятно не сте изяснили добре нещата пред колегата, за да Ви даде такъв отговор, или тя не Ви е разбрала, имайте впредвид, че адвокатите са доста ангажирани през деня, не се занимават само с Вашите проблеми, че да ги изкарвате некомпетентни. Има хора, които са се доказали като юристи тук във форума ,друг е въпросът доколко хора като Вас оценяват помощта им!
Последна промяна nk7702n на 19 Апр 2011, 08:52, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 19 Апр 2011, 00:26

daliq написа:...Това е отговор на ваша колежка ,не си го измислям аз , и да вие сте прав , защото проверих имам право на детски , както и да е , но много хора влизат тук и смятат мнението ви за бетон

Ами да бяхте проверили преди да питате. Тук някой с нещо да Ви е длъжен? Ако така считате - търсете си правата и претендирайте обезвреда, така щото неточното изпълнение влече след себе си определени последици. Оплачете се и в медиите - да не се подлъжат и бетонират и други като Вас, лично аз ще Ви бъда благодарна за всяко възспряно нашествие от наглост, сметкаджийство и келепирщина.
cuckoo написа:А, да не забравим - Далия е същата, която ще взима детски, защото се прави на самотна майка. Когато й изнася - тя е другарката в живота на КВС и има право на гювеч, когато е за пред социалните - нямат нищо общо с таткото. Е, халал да са й 35-те лв.

Явно и хора, които не "претендират" да бетонират някого тук, Ви се смеят, защото изявите и претенциите Ви са толкова жалки, че не е нужно човек да бъде юрист, за да разбере дали Бай Ганьо може да я изяде тази круша така, както е легнал.
П.П. За Бай Ганьо и крушата - справка - Алеко Константинов. Опитайте сама, не в някой литературен форум, че може да Ви бетонират.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Апр 2011, 06:53

:roll: :lol: :lol: обезвреда?!? ооооохихихих, ако зависеше от мен надали ще се получават тея 35.00лв., но не би, а и онези лумпени не приеха да узаконят фактическото съжителство...бюджета нямаше да страда( то не е късно, така се получава, времето си казва думата- колко майчета връщат обезщетения сега, заради недобросъвестно получени суми преди, ведно с лихвата).

И, не, Наде, разбрах я още тогаз, ала на и днес да пусне същата тема по идентичен начин ще отговоря баницата свърши! Такъв ми е аршина.
При това изложение да не очаква някой, че ще дам коректен отговор?
viewtopic.php?f=6&t=45529&p=443683#p443683
daliq написа:припознато е от бащата , неговият доход е висок . Това има има ли значение , той може да няма нищо общо с нас , защо това да ми отнема правото да получавам детски , а принципно не мога да го съдя за издръжка . Общият ни доход е достатъчен ако това трябва да докажат

Додея ми разни особи, претендиращи да са надраснали драбнотемието на битовизмите си, да злоупотребяват с права. А когато претендирате за някакъв социален статус- демонстрирайте го, като овъзмездите съответния специалист за знанието.

Повдига ми се от това социално лицемерничене.

Преди време "посъветвах" тук някакъв питаш да изчака поне 5г. преди да заведе вещен иск( дори не помня какво точно беше питането), после опитах да давам обратни на верните отговори( оказа се трудно занимание), напоследък?- пиша, когато преценя, че си струва натискането на клавиатурата- този псевдо андрешковизъм, дето пъпли повсеместно последните години, сериозно дразни).
А, съдете ме, че не давам коректен отговор. :)

Форумът е публичен. Беше правен, в истинския смисъл на думата, в доброто старо време. Последните години е като викторина- надпреварата "въпрос-отговор" и играта- как да ги "прекарам" за отговор вече не събужда интерес.
Търсене на клиенти- пак така.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Апр 2011, 08:55

Между другото, това за социалните помощи за деца, са си направо" унизителни" номера, които се правят от нашите роми, включително и последно за еднократните помощи за първокласници - бяха записвани деца, които не са навършили 6 г. от роми в някои училища, за да получат еднократната помощ. Ужасна работа, да се правят на маймуни за едни мизерни помощи!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот daliq » 19 Апр 2011, 13:17

Точно така уважаеми господа адвокати БЪЛГАРИ , е за тва след време ще водите дела само на роми в съда , защото това ще е останало в държавата , щом няма закони , няма съд , няма адвокат в нея който да защити права на майка , а само яд че видите ли аз ще взема 35 лева , ще ви обера ,ограбя , а колко давам месечно да растат ромчетата по 8 - 10 в семейство , и не само аз и вие давате....
Ама те не лицемерничат , не издребняват , не смятат 35 лева да пари господа адвокати , айде сега отидете в Столипиново , Максуда и където ви хареса и викайте по средата на махалата свърши баницата , ама така е по лесно нали...
Да не се ядем повече ви предлагам , че като гледам как я е скопосала милата ни родина с правосъдие и защитници на такова - пази боже , казал дядо Йоцо ...
daliq
Младши потребител

Мнениеот donna » 19 Апр 2011, 13:30

daliq написа:Точно така уважаеми господа адвокати БЪЛГАРИ , е за тва след време ще водите дела само на роми в съда , защото това ще е останало в държавата , щом няма закони , няма съд , няма адвокат в нея който да защити права на майка , а само яд че видите ли аз ще взема 35 лева , ще ви обера ,ограбя , а колко давам месечно да растат ромчетата по 8 - 10 в семейство , и не само аз и вие давате....
Ама те не лицемерничат , не издребняват , не смятат 35 лева да пари господа адвокати , айде сега отидете в Столипиново , Максуда и където ви хареса и викайте по средата на махалата свърши баницата , ама така е по лесно нали...
Да не се ядем повече ви предлагам , че като гледам как я е скопосала милата ни родина с правосъдие и защитници на такова - пази боже , казал дядо Йоцо ...

Поста си е чиста проба дискриминация , родителите не си ги избираш , етническата група към която се числиш също. Законите се приемат от Народното събрание, ние тука отговаряме съобразно закона и то добросъвестно, това ,че вие сте станали с Д-то нагоре никои от нас не ви е виновен.
А истината е много проста , добра социална политика може да си позволи една богата държава , каквато нашата не е . Когато се орязва нещо почва се първо от социалните придобивки ,ако въобще има такива . Вярно е 35 лв пари ли са , да пари са някой хора изкарват цяла седмица с тия пари .Намирам за несериозно и за позиция на слабост да обвиняваш някой социални прослоики от обществото за виновни за личното си неудовлетворение .
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 19 Апр 2011, 13:46

Така е - закони има само ако те защитават "права на майка", всичко друго е "няма закони"; майката е Далия, а правата и се простират до всичко, на което тя смята, че има право. Например да ходи на безплатно море (на каквото споменатите цигани не ходят), тъй като има право да се счита за съпруга на военния, другото е дискриминация, но в същото време да взима и детски, защото има право и да не се счита за съпруга на военния.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 19 Апр 2011, 16:22

Защо всички си мислят, че работата на адвокати, съдии и изобщо на юристите, е да правят закони, да дават законодателни предложения и решения и т.н.?
Разберете, че не ние ги измисляме законите! Ние само Ви ги "превеждаме" и попадаме в ситуацията на приносителя на лошата новина /да го убием/.
Не ви харесвало, че фактическото съжителство не пораждало права - ами да не съм си го измислил аз това? Това са го решили хората, които вие сте пратили да ги решават тея неща ...
От друга страна пък се натискате да сте "самотни майки" щото държавата давала повече пари, но пък сте дискриминирани като ви третират като такива когато дават нещо безплатно на бащите на децата ви. Е, самотни ли сте, или не сте? Изберете едно от двете! Или си избирате да си плащате данъците и държавата да ви помогне когато имате нужда, или си избирате да не го правите, но после моля не се сърдете на държавата, че не правела нищо когато не сте плащали - или сте женени, или не сте - изберете си кое от двете, но не може само благинките и на двете ;) ! ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот cuckoo » 19 Апр 2011, 16:23

daliq написа:Точно така уважаеми господа адвокати БЪЛГАРИ , е за тва след време ще водите дела само на роми в съда , защото това ще е останало в държавата , щом няма закони , няма съд , няма адвокат в нея който да защити права на майка...

Хаха, казал го е съвсем друг и то точно за такива като Вас "Пази Боже сляпо да прогледа" :mrgreen:
Юристите тук ще Ви кажат, че чуждата вина не е оправдание (сигурно и на латински го има)
Не се и съмнявам, че ще заминете в Испания или Гърция, и там ще бачкате 2 пъти повече и ще си трайкате за съдебната им система. То българите само тук зяем - в чужбина сме по-ниски от тревата.
nk7702n написа:Ужасна работа, да се правят на маймуни за едни мизерни помощи!

Не ги жалете толкова, извинете за расизма, но циганин ако не излъже или не врътне някого - кой тогава? Скоро чух как се изказала една циганка: Ааа, няма да му работя на Бойко за тия пари...
А какво ще кажете за врътката да се пише детето с неизвестен баща заради класиране в ОДЗ, а след като е прието - да се оправи бащинството
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот rts » 20 Апр 2011, 19:14

Изместихте темата - питането беше само по повод на почивките, които се плащат от бюджета на военното ведомство. Той, бюджетът на това ведомство може да се ползва само от правоимащите, които са свързани с него. Така, че драги форумци, дайте да не се опитваме да се правим на сетоводители на МО - правоимащите ще си ползват техния си бюджет, доколкото има пари за разходване по съответните пера. Никой от нас няма да е ощетен.

На всички Ви желая през остатъка от страстната седмица, а и по-нататък да разходвате страстите си за нещо добро.
rts
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Апр 2011, 10:07

:roll: Благодаря съм, на този ......... алтруизъм.

Съпругът ми е военен, а отделно имам две деца.
Смятам, че това ми дава право, ако ли не публичността на този форум, да взема отношение по въпроса.
Че съм данъкоплатец е ноторен факт.
Фактът, че не получавам обезщетение за отглеждане на деца, по обясними причини ( от правно и морално естество), оставям настрана.

На останалите принципни алтруисти- весели празници.
Гост.
Старши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси