начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

има ли законен изход

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

има ли законен изход

Мнениеот city24 » 07 Май 2011, 23:38

Здравейте, казусът е следния:
Съпруг и съпруга имат брак , но не живеят заедно . Не се разбират , бракът е само на книга, но не се разделят само заради разноски , деца и т.н. , . Съпругата живее в апартамент , който е собственост на мъжа , придобит чрез дарение от майка му. Има ли законен начин, чрез който съпругът да изгони жена си от този апартамент без да си разваля брака с нея?
city24
Потребител

Re: има ли законен изход

Мнениеот nk7702n » 07 Май 2011, 23:41

Не, няма, това си е семейно жилище и въпросът относно ползването му може да бъде решен успешно с бракоразводното решение, независимо чия собственост е жилището.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот city24 » 08 Май 2011, 13:19

Е , най-малкото може да бъде продадено фиктивно и новият собственик да поиска "освобождаване" на обекта. А ако имотът се продаде на едно от децата , то може ли да поиска всички да го напуснат ?
city24
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Май 2011, 13:33

Че колко са големи децата, че да могат да извършват правно валидни действия!? И какво разбирате под фиктивна продажба? Ако говорим за нарушение или заобикаляне на закона, всичко е възможно в нашата мила държава.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Май 2011, 13:36

И защо ще гоните съпруугата си, разберете се човешки, идете при адвокат и постигнете споразумение и разделете цивилизовано.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот city24 » 08 Май 2011, 16:54

Това е просто казус. Главно действащо лице не съм аз. Щом са стигнали до такава степен , че да се правят гимнастики не е защото по цял ден се чудят какво да правят , а защото явно друг изход няма , а не искат да се разделят на документи . Има две деца , които могат да извършват правно валидни действия, а също и майката ( дарителят ) е жива. Аз си мисля , че дарението може се развали , да се освободи имотът и тогава да се правят други гимнастики
city24
Потребител

Назад към Семейни казуси