Здравейте! Казвам се Його Дамов и попаднах на форума ви, след търсене на повече информация, относно търсенето на биологичен роидител и правните стъпки за разсиновяване. Накратко ви излагам историята си и въпроса си, извинявам се, ако ви досаждам с поредния 'социален казус', ще се радвам, ако някой ми даде адекватен съвет. Благодаря!
Осиновен съм на 5 годинки. Това, което знам за истинските си родители е, че майка ми е била на 17-сет, баща ми е чужденец. Майка ми не е имала възможност сама да реши дали да ме задържи или не, затова нейната майка (моя баба) решава да ни раздели, като ме оставя за осиновяване. Майка ми подписала документ за осиновяване, в който е имало клауза, че до 2 години има право да ме потърси, след което изтичане официално мога да бъда осиновяван. Семейството, което ме осиновява не се оказа 'най-любящото' и прекрасно на света. Моите приемни родители на по-зряла възраст ме осиновяват и имаме доста разлика в годините, което, разбира се, не е единственият фактор за големите различия между нас. Няма да навлизам в подробности, но от години имам желание да намеря истинските си родители ( в случая майка, за която имам информация дори, че не живее от много години в БГ). Също така знам, че няколко пъти са ми променяли данните, както и дата и акта за раждане. Чувтсвам се ощетен, че толкова хора са ми решавали съдбата, данните, дори не знам дали информацията ми в променения след осиновяване акт за раждане е вярна, както да говорим за 'истинската', която също може да е подменена от баба ми, при раждането... Въпросът ми е какви са юредическите стъпки, които бих могъл да предприема, за да откиря първоначаните си данни, както и да открия биологичните си родители. Знам, че това става само с съдебно постановление и разрешително, след като се води дело от мое име към държавата, която с таната на осиновяването, не дава право на осиновеният да получи тази информация. Кажете ми, моля, какво трябва да направя. Не искам да имам ниакви отношения (и правни) със сегашното си семейство и родтсвеници, но за да се разсиновя трябва да имам инфо за биологичните иначе чий данни ще приема, след разсиновяването? Има много питанки, които въобще не знам как да реша.. Не съм толкова дълбоко запознат с правната част на въпроса, макар че вече прчетох кодекса за семейството. Ако някой има опит с такива дела или казуси, моля, нека пише... Всякаква информация по темата е добре дошла. Благодаря пак!
- Дата и час: 12 Дек 2024, 06:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Намиране на биологичен родител и разсиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Намиране на биологичен родител и разсиновяване
По-долу оставям линк към баоо форум и коментар, който може да е полезен за всички, които се интересуват от темата:
http://www.baoo-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1123&sid=640efa525c2c8ab1e1a07a7f784ae1e1
http://www.baoo-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1123&sid=640efa525c2c8ab1e1a07a7f784ae1e1
- razorbladic
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|