- Дата и час: 04 Дек 2024, 13:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Декларация при заминаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Декларация при заминаване
Здравейте! Бих искала накратко да Ви запозная със следния казус! Подготвяме документи за имиграция в Канада. Съпруга ми има съдебно решение за развод, като е постановено да вижда детето 1-ва и 3 -та седмица от месеца, но през 2006 г бившата му съпруга печели зелена карта и заминава за Щатите. Въпроса ми към вас е: Някой има ли идея как да направим декларация, в която да е упоменато, че той е задължен да плаща, а тя от своя страна да няма претенции за издръжката ако евентуално заминем някъде из света и да бъде разписана и от двамата- хем като споразумение, хем като декларация с която съпруга ми се ангажира писмено да изплаща издръжката на дъщеря си?! Предварително Ви благодаря за отговорите...
- milagro
- Нов потребител
Re: Декларация при заминаване
Отказ от издръжка за бъдещо време, под условие или не, е нищожен. А защо трябва да декларира задължение, което му е вменено със съдебно решение и каква в крайна сметка Ви е идеята - съвсем не знам, но така определено не става. Всъщност - вие може да си декларирате и да се споразумявате за всичко, въпросът е каква е правната му стойност. В случая - никаква.
-
lexy21 - Активен потребител
Бившата съпруга на съпруга ми изисква от него да плаща 100 лв., а не постановените със съдебно решение 80 лв. А на нас като препоръчителен документ от фирмата, която ни движи документите ни изискват декларация, че тя няма претенции /а тя претенции ще има винаги, докато детето навърши 18г по българското законодателство/ и че е запозната с нашата емиграция, а дело не й се води и честно казано и на нас не ни се занимава. Изисква от нас да увеличим с 20 лв. ,което е меко казано жалко да влиза в съдебна зала. Но нямам никаква идея каква да бъде тази декларация за пред емиграционните... Може би някаква за ангажираност към детето, но ... не знам
- milagro
- Нов потребител
milagro написа:А на нас като препоръчителен документ от фирмата, която ни движи документите ни изискват декларация, че тя няма претенции ... и че е запозната с нашата емиграция
Този "препоръчителен" документ, така, както го описвате, по-скоро касае това, че тя е запозната, че той вече няма да живее в България, а еди къде си... /за да не го гони по света и да хвърля боб къде е длъжникът на вземането за издръжка, а детето да си расте без издръжка, докато звездите й говорят/. Най-добре разберете от тези, които Ви го изискват, какво точно и доклоко въобще Ви е необходимо. Няма как да се очаква отказ от издръжка за бъдещо време.
-
lexy21 - Активен потребител
Д Е К Л А Р А Ц И Я
от
.................................................................................................
ЕГН ................... лична карта № ............ издадена от МВР Пловдив на 19.06.2006 г.
Декларирам,
че съм запозната с емиграцията на лицето ......................................–ЕГН ............................... лична карта......................, издадена на ............... от МВР- гр. ..................., с постоянен адрес: гр. ....................., ул. „........................” № ................. в качеството му на баща на ............................................, който поема издръжката й в размер на 100 лв. до навършване на 18 г. възраст
Настоящата декларация да послужи пред Канадските власти
ДЕКЛАРАТОР:
/........................................................./
Това ми изпратиха, но не знам дали е юридически издържано ... и дали е съгласувано с юридическо лице
от
.................................................................................................
ЕГН ................... лична карта № ............ издадена от МВР Пловдив на 19.06.2006 г.
Декларирам,
че съм запозната с емиграцията на лицето ......................................–ЕГН ............................... лична карта......................, издадена на ............... от МВР- гр. ..................., с постоянен адрес: гр. ....................., ул. „........................” № ................. в качеството му на баща на ............................................, който поема издръжката й в размер на 100 лв. до навършване на 18 г. възраст
Настоящата декларация да послужи пред Канадските власти
ДЕКЛАРАТОР:
/........................................................./
Това ми изпратиха, но не знам дали е юридически издържано ... и дали е съгласувано с юридическо лице
- milagro
- Нов потребител
Посочете на бащата в писмен вид банкова сметка, по която да привежда издръжката.
Бащата в същата тази декларация, която по-горе е пейстната, да декларира още, че ще превежда дължимата издръжка на посочената от майката банкова сметка, а именно: ..................... /цитира се/.
Бащата в същата тази декларация, която по-горе е пейстната, да декларира още, че ще превежда дължимата издръжка на посочената от майката банкова сметка, а именно: ..................... /цитира се/.
- rts
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|