Много ви благодаря!!! Този пост ми спести много главоболия при регистрирането на брака и промяната на фамилното име.
Не ги слушайте умниците в БГ консулството в Лондон, понеже тяхните "съвети" не са изпълними от UK registrar. Тук служебни бележки не пишат, промяна на фамилни имена не се дописва в сертификат за граждански брак.
Всичко си свърших с пълномощни и дори не ми се наложи да ходя до БГ. Само съжалявам, че БГ консулството не признава royal mail и очаква всички да ходят личо да си подават и получават документи и т.н.това е безобразие.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 14:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна на фамилно име след сключен брак в UK
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Промяна на фамилно име след сключен брак в UK
в момента имам същтия проблем някой успя ли в това начинание и би могъл да ми помогне
- nelentinka
- Нов потребител
На мен в България ми отказаха регистриране на брака защото трябвало да съм била омъжена 3 години за да приема името на съпруга си- това бил Английски закон според тях ???
- nelentinka
- Нов потребител
nelentinka написа:На мен в България ми отказаха регистриране на брака защото трябвало да съм била омъжена 3 години за да приема името на съпруга си- това бил Английски закон според тях ???
Това не е вярно! Никакви 3 години, а още щом си вземеш сертификата за брак можеш да си промениш фамилното име.В УК е лесна процедурата и безплатна.
По време на регистрацията на брака ти в БГ прилагаш освен преведеният ти сертификат за брак и една нотариално заверена декларация, в която декларираш,че приемаш името на съпруга ти.
Ако бракът ти е регистриран вече в БГ можеш да си промениш фамилното име само чрез съда.
П.С. Включи си личните съобщения nelentinka .
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
Това с 3те години са го объркали нашите умници. 3 години трябва да сте били омъжена ако искате гражданство.
За мен проработи промяната на името и регистрирането на брака по горноуписания начин. Не се предавайте!
За мен проработи промяната на името и регистрирането на брака по горноуписания начин. Не се предавайте!
- pwatts
- Нов потребител
благодаря за помощта но аз изпратих документите си в Хоме офис за да получа право за работа със старото име и ще се мача после да го сменя Надявам се да стане
- nelentinka
- Нов потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|