начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как детето от първия брак на мъжа ми да не ме наследи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как детето от първия брак на мъжа ми да не ме наследи

Мнениеот efraimova » 05 Апр 2014, 17:45

Здравейте!
Със съпруга ми имаме брак и 2 деца(непълнолетни).Той има предишен брак и син от него(пълнолетен).Моите родители искат да ми преведат по банков път голяма парична сума,с която смятам да закупя недвижим имот и една част да запазя за след 15-20 години.Какъв е начинът детето от първия брак на мъжа ми да не получи нищо от тези пари и имоти,при различни ситуации(например ако аз почина,преди мъжа ми)?Може ли да подпише декларация,че няма претенции към моята сметка и всичко закупено от нея,след моята или нашата( с мъжа ми) смърт?
efraimova
Нов потребител

Re: Как детето от първия брак на мъжа ми да не ме наследи

Мнениеот portokal » 05 Апр 2014, 17:51

Ми накарай мъжа си да ти обещае тържествено, че след твоята смърт, ако умреш преди него, ще се откаже от наследството ти. :D
Ако не иска, разведи се. Разводът е два заека с един куршум: ще предпазиш и детето на мъжа си от несправедливостта, ако баща му умре преди теб, да получи в крайна сметка един ден по-малък дял от притежаваното приживе от баща му в сравнение с твоите деца.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Как детето от първия брак на мъжа ми да не ме наследи

Мнениеот emstoianova_ » 09 Апр 2014, 13:57

:P страшно ми хареса коментара, в хумора на пишещия Портокал се съдържа и "указания" смях се от сърце
emstoianova_
Младши потребител

Назад към Семейни казуси