Здравейте,
Съжалявам, ако има подобна тема, не съм предполагала, че баща ми ще постъпва толкова грозно.
Майка ми почина, баща ми планира да продава земеделски земи, които са от баба ми /майка на майка ми, която също е починала/. Баща ми твърди, че майка ми не е имала пари, а майка ми беше казала, че има значителна сума. Според баща ми аз не трябва да имам никакви претенции, към нищо.
В деня на погребението на майка ми баща ми планираше да си купува нова кола, телевизор с плосък екран, да си намира нова жена, защото нямало кой да му чисти, глади и т.н. С него не съм в добри отношения. Цял живот е пропивал и прахосвал всяка стотинка до която се докопа.
Това за което знам, че вероятно е оставено от майка ми са:
1. Банкова сметка за която баща ми не знае.
2. Банкова сметка, за която баща ми знае.
3. Земеделски земи /майка ми ги е получила в наследство от баба ми/.
4. Апартамент в който живеехме.
Въпросът ми е какво мога да направя. Той самият няма да ми предостави никаква информация или документи доброволно.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Грозна семейна картина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Грозна семейна картина
Съжалявам за загубата ви. Вие сте пълноправен наследник на майка ви и имате право да търсите дял от всичо, притежавано от нея към момента на смъртта.
Съветвам ви да си извадите удостоверение за наследници от общината, където е бил последният адрес на майка ви и след това с издаденото удостоверение да посетите банката(ите), в които майка ви е имала влогове.
Земеделските земи и другите недвижими имоти можете да установите след проверка в Агенция по вписванията, Имотен регистър в областния град, към който принадлежат имотите. От там можете да се сдобиете и с преписи от нотариалните актове за собственост на тези имоти.
Не е нужно да търсите документи или информация от баща си. Жалко, че сте в лоши отношения.
Съветвам ви да си извадите удостоверение за наследници от общината, където е бил последният адрес на майка ви и след това с издаденото удостоверение да посетите банката(ите), в които майка ви е имала влогове.
Земеделските земи и другите недвижими имоти можете да установите след проверка в Агенция по вписванията, Имотен регистър в областния град, към който принадлежат имотите. От там можете да се сдобиете и с преписи от нотариалните актове за собственост на тези имоти.
Не е нужно да търсите документи или информация от баща си. Жалко, че сте в лоши отношения.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: Грозна семейна картина
Благодаря много! Ще бъде добре, ако мога да избягна срещите с баща ми. Обикновено прибягва към крясъци и физическо насилие, когато нещо не става, както на него му се иска. Не ми се връща в родния град изобщо, но трябва да документирам, че съществувам. Всичко, което е налично е градено от бабите, дядовците и майка ми. Просто съм виждала как баща ми и чичо ми в миналото продаваха наследени къщи и парите изчезваха за броени седмици в пиянски запои с компании. Бабите и дядовците ми купуваха коли и апартаменти, които бяха продавани и всичко изчезваше за броени седмици или месеци.
Аз също съжалявам за майка ми, отиде си твърде рано. Когато се разболя, помислих че баща ми се е променил. Известно време имахме нещо като нормална комуникация, но се оказа, че е било временно.
Аз също съжалявам за майка ми, отиде си твърде рано. Когато се разболя, помислих че баща ми се е променил. Известно време имахме нещо като нормална комуникация, но се оказа, че е било временно.
- lost_and_sad
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|