начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Надцакване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Надцакване

Мнениеот Геров » 30 Авг 2005, 00:30

Разведен съм по взаимно съгласие.Плащам си издръжката редовно.От извесно време бившата ми жена не ми дава никакъв достъп до детето ми,а трябва и да и плащам. Затова искам да попитам има ли законова пречка да изпращам издръжката до поискване примерно в Бургас (бившата живее в София) докато ме мотае за детето?
Геров

Мнениеот адвокатка » 30 Авг 2005, 10:11

Не може. Касае се за задължения, които не могат да се свързват помежду си, нито да се компенсират или прихващат. Вие следва да плащате издръжката така, както е постановено в съдебното решение за допускане на развода по взаимно съгласие, а ако съпругата Ви отказва свиждане с детето, следва да търсите съдействие от съдия-изпълнителя, ако доброволно не желае да спазва утвърдения от съда режим на виждане на детето.
адвокатка

Назад към Семейни казуси