начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Продажба на наследствена земя

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на наследствена земя

Мнениеот Peneva » 08 Дек 2005, 16:49

Здравейте. След смъртта на родителите ни аз и сестра ми сме наследници на селскостопанска земя с нот.акт на името на покойния ни баща. Въпросът ми е мога ли да прехвърля (даря) 1/2 и.ч. от тази земя, т.е. моя дял на двете си деца, без да вадим нов нотариален акт на името на мен и сестра ми като наследници, а да ползваме стария нот.акт на името на баща ми. Ако да, то какви други документи ще са необходими за сделката.
Благодаря.
Peneva

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 17:12

може, не е необходимо нов нотариален акт

освен стандартните документи при продажба на земя /документ, удостоверяващ правото на собственост, скица, дан.оценка, декларации по образец/, ще ви трябват и удостоверения за наследници на родителите ви.
Гост

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 12:22

защо преди това не направите делба и да имате реални имоти.
Гост

Назад към Семейни казуси