- Дата и час: 21 Дек 2024, 01:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Знае ли някой?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Знае ли някой?
Как мога да разбера приятеля ми дали е получил развод? Той казва, че има, но документ не ми е представил.
- krasiva
- Нов потребител
В общината - гражданско състояние.
Но най-лесно е да му поискате бракоразводното решение или поне номера на делото му;))
Но най-лесно е да му поискате бракоразводното решение или поне номера на делото му;))
- Karakochev
- Потребител
Karakochev написа:В общината - гражданско състояние.
Последното е най-удачно ! Нещо от сорта на ... скъпи, никога не съм забелязала, че очите ти са толкова прекрасни ... между другото би ли ми дал бракоразвадното решение, ако го няма - не се притеснявай, отивам да ти направя любимата торта, а ти през това време ей на това листче драсни НОМЕРА НА ДЕЛОТО
Ако приятелят ви не побегне на часа, значи наистина ви обича!
и понеже в общината НЯМА да ви издадат такъв документ, осв. ако нямате пълномощно имате само няколко варианта по Кодекса на Приятелките- Чл. единствен:
- да претарашите апартамента за нужната документация
- да се обадите от името на общината на жена му и да я попитате за № на делото, че не се чете последната цифра и не могат да го впишат
Малко е незаконно, но спестява последващи разочарования.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
diaida написа: Нещо от сорта на ... скъпи, никога не съм забелязала, че очите ти са толкова прекрасни ... между другото би ли ми дал бракоразвадното решение, ако го няма - не се притеснявай, отивам да ти направя любимата торта, а ти през това време ей на това листче драсни НОМЕРА НА ДЕЛОТО
Ако приятелят ви не побегне на часа, значи наистина ви обича!
А ако и това не помогне, викнете мутри да го разпитат или направо пробвайте с пистолет, насочен към него. Ако издържи на напъна, значи си е истински мъж и хич да не ви пука дали е разведен.
- Gabi1
- Потребител
Re: Знае ли някой?
krasiva написа:Как мога да разбера приятеля ми дали е получил развод? Той казва, че има, но документ не ми е представил.
Ами, вярвайте му...В основата на всяка връзка между двама партньори стои доверието. След като Вашият морал Ви е позволил да започнете връзка с женен мъж, какво значение има за Вас сега евентуалната промяна в семейния му статус ?! Ако Вие истински го обичате, промяната в семейния статус не би имала значение за Вас.
- katerinakuch
- Активен потребител
Re: Знае ли някой?
Аз не бих представила документ/решение/в което може пък и да е упоменато,че издръжката на детето от брака е толкова от заплатата,защото и друга 1/2,би трябвало да покрива разходите за издръжка на другото дете от миналия брак.
Но вие си знаете,пък ако съвсем искате да узнаете...отивате на гости у родителите му и заявявате ,че може би очаквате дете и ще се радвате да бъдете новата снаха.
Където обаче той направо ще излезе с доказателствата дали е възможно,поне според мен Какво толкова,това е мъж..да не е с женски акъл
Но вие си знаете,пък ако съвсем искате да узнаете...отивате на гости у родителите му и заявявате ,че може би очаквате дете и ще се радвате да бъдете новата снаха.
Където обаче той направо ще излезе с доказателствата дали е възможно,поне според мен Какво толкова,това е мъж..да не е с женски акъл
- izymena
- Потребител
Хмммм, някой от мненията са доста забавни. За протокола ще уточня, че с него съм почти осем години заедно и имам дете от него. Но от близо половин година откакто го напуснах и той ме преследва и идва при нас.... с една дума незнам колко сме заедно от близо половин година. Твърди, че ме (а не ни) обича и иска да е с мен, но все пак това са си само думи.... действията не ги подкрепят.... въпреки, че той мисли, че чействията му припокриват думите....
Затова в крайна сметка искам да разбера лъгана ли съм толкова години или.....
П.П Каквото и да ви минава през ума.... само ви пожелавам да не ви се случва нещо подобно.
Т.к за да предприема такава стъпка вярвайте ми освен думи всичко беше подкрепено и с действия.... това естествинно говоря за периода преди всичките тези години.
И все пак... аз изисках такъв документ мисля беше миналата или по миналата година лично от него, но той казвайки, че има ми каза, че ако го намери ще ми го представи, но явно такъв нне беше намерен. При претърсване от моя страна ))) както ми беше даден съвет .... но претърсването не беше с цел а почистване намерих документи за сключване на гражданския му брак, но бях чела някъде, че те при развод се предават....
Затова питам, т.к от него явно отговор няма да получа, бившата не искам да я притеснявам.... и без това едва ли и е било лесно (ще помислите, че лицемернича, но това е защото не знаете колко му говорих колко е важно семейството и, че каквото и да става между тях трябва да го изяснят заради детето и да направи всичко възможно да запази брака си....), но думите му бяха ако не си ти ще е някоя друга....
Както и да е станалото станало, не търся нищо освен истината, защото ако съм била лъгана толкова време с чиста съвест ще прекратя фиаското което е в момента и ще знам, че съм права....
А за отговорите на всички ви .... много благодаря!
Затова в крайна сметка искам да разбера лъгана ли съм толкова години или.....
П.П Каквото и да ви минава през ума.... само ви пожелавам да не ви се случва нещо подобно.
Т.к за да предприема такава стъпка вярвайте ми освен думи всичко беше подкрепено и с действия.... това естествинно говоря за периода преди всичките тези години.
И все пак... аз изисках такъв документ мисля беше миналата или по миналата година лично от него, но той казвайки, че има ми каза, че ако го намери ще ми го представи, но явно такъв нне беше намерен. При претърсване от моя страна ))) както ми беше даден съвет .... но претърсването не беше с цел а почистване намерих документи за сключване на гражданския му брак, но бях чела някъде, че те при развод се предават....
Затова питам, т.к от него явно отговор няма да получа, бившата не искам да я притеснявам.... и без това едва ли и е било лесно (ще помислите, че лицемернича, но това е защото не знаете колко му говорих колко е важно семейството и, че каквото и да става между тях трябва да го изяснят заради детето и да направи всичко възможно да запази брака си....), но думите му бяха ако не си ти ще е някоя друга....
Както и да е станалото станало, не търся нищо освен истината, защото ако съм била лъгана толкова време с чиста съвест ще прекратя фиаското което е в момента и ще знам, че съм права....
А за отговорите на всички ви .... много благодаря!
- krasiva
- Нов потребител
Драга госпожице, ако сте намерили удостоверението му за граждански бак в оригинал, най вероятно въобще не е имало бракоразводно дело, защото орригиналът се прилага към исковата молба. Освен ако някой от двама съпрузи не е приложил препис. След като 8 години живеете така и имате дете, мисля, че в случая проявявате нездраво любопитствол Приели сте нещата такива.
- i.georgieva
- Младши потребител
[quote="krasiva"] намерих документи за сключване на гражданския му брак, но бях чела някъде, че те при развод се предават....
quote]
Да предават се оригиналите,но ако нямаш или не е в теб,се изважда препис от района в който са се бракосъчетали,има такси и за един ден..
Но съмнението остава,явно и в друго е грешал онзи грешник,но такива не се променят.На нея изневерявал с теб,после на теб с нея,то в кръвчицата им е на някои..ма ти си знаеш най-добре за толкова много години колко хубаво му е било да мами
Са от два стола на земята,та доникъде,пропилял си човека годините...я вземи някой друг съпруг,може да излезе читав,остави го тоя..хм един документ да не може да си плати,утре и разноските ви няма да плати,щото за тези години ама хич не е като в първите дни,явно му харесват хубавите ти гозби,платените ти сметки и секса евентуално.
Не ми отговаряй ,а се вразуми да прочетеш внимателно и отидете заедно в общината по последния му адрес.Да занесе документа за граждански брак и да попита на нейно име има ли вече вписан бракоразводния акт,тъй като тя е в неизвестност,а той е бил защитаван от служебен адвокат сигурно и не знае номер на дело и т.н.Може и да разберете,но само срещу този документ и личната му карта и негово височайшестнво Бе кво им намирате толкова на тея дето един документ немогат да си извадят,а пък и да мотляви?
Има една наука /ма не я знам как да я кръстя/на един човек колкото повече пари му изхарчиш,толкова по неможе да те напусне,да не си изпусне влаганията Явно много си заложила и вложила,а ся няма кой да ти върне спестеното на съпругата му Което говори ,че и жените изпростяват от време на време..Е вразуми се
quote]
Да предават се оригиналите,но ако нямаш или не е в теб,се изважда препис от района в който са се бракосъчетали,има такси и за един ден..
Но съмнението остава,явно и в друго е грешал онзи грешник,но такива не се променят.На нея изневерявал с теб,после на теб с нея,то в кръвчицата им е на някои..ма ти си знаеш най-добре за толкова много години колко хубаво му е било да мами
Са от два стола на земята,та доникъде,пропилял си човека годините...я вземи някой друг съпруг,може да излезе читав,остави го тоя..хм един документ да не може да си плати,утре и разноските ви няма да плати,щото за тези години ама хич не е като в първите дни,явно му харесват хубавите ти гозби,платените ти сметки и секса евентуално.
Не ми отговаряй ,а се вразуми да прочетеш внимателно и отидете заедно в общината по последния му адрес.Да занесе документа за граждански брак и да попита на нейно име има ли вече вписан бракоразводния акт,тъй като тя е в неизвестност,а той е бил защитаван от служебен адвокат сигурно и не знае номер на дело и т.н.Може и да разберете,но само срещу този документ и личната му карта и негово височайшестнво Бе кво им намирате толкова на тея дето един документ немогат да си извадят,а пък и да мотляви?
Има една наука /ма не я знам как да я кръстя/на един човек колкото повече пари му изхарчиш,толкова по неможе да те напусне,да не си изпусне влаганията Явно много си заложила и вложила,а ся няма кой да ти върне спестеното на съпругата му Което говори ,че и жените изпростяват от време на време..Е вразуми се
- izymena
- Потребител
Отговорите няма да намерите тук - потърсете ги в съда , кдето евентуално е водено делото ...
Да знам ... ясно ми е , че отговор на въпроса си тук няма да намеря! Тук търся правна помощ какви са ми възможните начини да ги намеря и къде, т.к едва ли ако отида в съда и питам на информацията .... някой ще ми обърне внимание.
Лошото е, че оригиналите на предишния му брак останаха в апартамента който напуснах, имам ключ за там, но не искам да ходя въпреки, че той ме моли да се върнем там.
От всичко казано до тук..... май няма да получа отговор от никъде другаде освен от самия него като му поставя условие, че ако наистина иска да продължим и да му имам доверие ще трябва да ми представи документа....
Да знам ... ясно ми е , че отговор на въпроса си тук няма да намеря! Тук търся правна помощ какви са ми възможните начини да ги намеря и къде, т.к едва ли ако отида в съда и питам на информацията .... някой ще ми обърне внимание.
Лошото е, че оригиналите на предишния му брак останаха в апартамента който напуснах, имам ключ за там, но не искам да ходя въпреки, че той ме моли да се върнем там.
От всичко казано до тук..... май няма да получа отговор от никъде другаде освен от самия него като му поставя условие, че ако наистина иска да продължим и да му имам доверие ще трябва да ми представи документа....
- krasiva
- Нов потребител
krasiva написа:От всичко казано до тук..... май няма да получа отговор от никъде другаде освен от самия него като му поставя условие, че ако наистина иска да продължим и да му имам доверие ще трябва да ми представи документа....
Добре де, дори и да не се е развел, какво от това ? Нали живее с Вас ? Грижи ли се за детето ви ? Помага ли на Вас самата ? Какво Ви притеснява някакъв брак, който дори и да съществува, е само една формалност ?
- system
- Активен потребител
Да живее с нас, да поемаше разходите по отношение на храна и консумативи, за детето грижа няма.... по мое мнение разбира се. Защото едно разбрах винаги трябва да се изслушват и двете страни. В цялата история има много неизвестни, но те според мен не са за обсъждане точно тук. Както писах искам да разбера дали ме е лъгал затова, защото ако е така значе ме лъже за всичко и съм си загубила толкова години с него, от което си извлекох разбира се много поуки..... Не искам да губя повече, въпреки, че е неизбежно. Търся точния път, търся истината. Не искам да ставам експерт в областта, т.к за да станеш такъв трябва да направиш много грешки.
- krasiva
- Нов потребител
Уважаема госпожице, нито бракът е спрял някой мъж да си тръгне, нито липсата на брак е пречка той да остане. По-добре забравете за тези проверки и се съсредоточете върху Вашето и на детето Ви бъдеще. И върху бъдещето на връзката Ви, ако смятате, че има такова.
И едно уточнение: много е възможно той да Ви е казал, че се е "развел" с жена си, като е имал предвид, че са се разделили. Не-юристите понякога не правят разлика между фактическа раздяла и развод.
И едно уточнение: много е възможно той да Ви е казал, че се е "развел" с жена си, като е имал предвид, че са се разделили. Не-юристите понякога не правят разлика между фактическа раздяла и развод.
- system
- Активен потребител
krasiva написа: Не искам да ставам експерт в областта, т.к за да станеш такъв трябва да направиш много грешки.
И ние не сме искали,но сме експерти в това да задържим целия си труд,всички лишения,всичкото съобразяване с някой който не трябва и да си помисли ,че може да ни използва и пропилява живота ни.
Като експерт и морален човек ще ти кажа/и няма да ти споменавам колко брака имам/но винаги съм гледала да общувам и в леглото само с ергени.Никога не съм се набърквала в сметките на семейства,и когато съм била с проблем/дете/,съм посъветвана да не подбирам,а който ме хареса с детето.
Всичко се връща на тоя свят,клеймо експертическо
- izymena
- Потребител
system написа:Добре де, дори и да не се е развел, какво от това ? Нали живее с Вас ? Грижи ли се за детето ви ? Помага ли на Вас самата ? Какво Ви притеснява някакъв брак, който дори и да съществува, е само една формалност ?
По-големият проблем не е бракът, а това, че жената я лъжат.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Аз не мисля, че този мъж би следвало да представя на питащата какъвто и да било документ за развод. Той не е длъжен да го прави. Освен това няма гаранция, че дори при наличие на развод, той би се оженил или би заживял конкретно с питащата.
- katerinakuch
- Активен потребител
За длъжен не е длъжен. Но аз не бих живяла с мъж, за когото знам, че ме лъже. Съответно бих се погрижила да разбера дали ме лъже, ако имам причина да се съмнявам.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Аз пък мисля, че щом тя се съмнява в едно нещо, то се съмнява във всичко, което той и казва....и дори да се окаже,че той се е развел пак ще се появят съмнения относно едно или друго нещо....колегата беше горе много прав....дори и да се е развел, това не е гаранция, че ще остане при вас....а ако се окаже, че е казал истината, замисляли ли сте се той как ще се почувства, ако разбере за какво се интересувате в момента и че не му вярвате?
а за загубените години- ами едва ли той насила ви е държал да сте с него....темата не мисля, че има някаква правна стойност, по-скоро морална...
а за загубените години- ами едва ли той насила ви е държал да сте с него....темата не мисля, че има някаква правна стойност, по-скоро морална...
- barri
- Потребител
katerinakuch написа:Аз не мисля, че този мъж би следвало да представя на питащата какъвто и да било документ за развод. Той не е длъжен да го прави. Освен това няма гаранция, че дори при наличие на развод, той би се оженил или би заживял конкретно с питащата.
Искам само да уточня, че аз брак с него не искам /по принцип не съм за законното обвързване защото после е съпроводено с доста отрицателни емоции и пари, докато ако съвместното съжителство не продължи ще е съпроводено само с отрицателните емоции въпрос на лична преценка, това е мой личен избор/, а заедно живеем от 8 години и не смятам детето за проблем както беше написала.... така и не разбрах госпожица или госпожа......
- krasiva
- Нов потребител
portokal написа:За длъжен не е длъжен. Но аз не бих живяла с мъж, за когото знам, че ме лъже. Съответно бих се погрижила да разбера дали ме лъже, ако имам причина да се съмнявам.
Благодаря за разбирането...... аз точно това търся и искам да разбера.....
- krasiva
- Нов потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|