начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Помогнете ми със съвет жена ми ОТВЛЕЧЕ ДЕТЕНЦЕТО НИ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете ми със съвет жена ми ОТВЛЕЧЕ ДЕТЕНЦЕТО НИ

Мнениеот denis888 » 13 Апр 2008, 09:03

Здравейте. Много съм отчаян преди 4 дена се прибрах от работа а жена ми с детето ги нямаше . През деня я търсих на GSM-а но беше изключен . Вечерта пак но след това го включи , обадих и се каза няма да се връщам детето е добре днес съм пуснала молба за развод. от тогава веднъж си включи GSM-а но не вдигна като звънях и не зная добре ли са и как е детето . Не знам дали не каза това че са добре доброволно или под влияние на друг или насила . до днеска обикалям града със майка и и няма никаква информация никой за нея и с майка си е говорила и и е казала че най-рано след около месец и половина ще се появи . Искам да питам имам ли право да пусна молба за национално издирване на детето и жена ми или поне на детето то е на 4 годинки ?
denis888
Нов потребител

Мнениеот stroitel » 13 Апр 2008, 12:31

Ако мислите,че те са отвлечени - трябва да пуснете.
И аз не знам защо не сте го направили досега.
В такива случаи следва да се действа незабавно,а не след 2-седмично /примерно/ чакане на мнения от форума на лекс.
stroitel
Потребител

Re: Помогнете ми със съвет жена ми ОТВЛЕЧЕ ДЕТЕНЦЕТО НИ

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 13:04

denis888 написа:Здравейте. Много съм отчаян преди 4 дена се прибрах от работа а жена ми с детето ги нямаше . През деня я търсих на GSM-а но беше изключен . Вечерта пак но след това го включи , обадих и се каза няма да се връщам детето е добре днес съм пуснала молба за развод. от тогава веднъж си включи GSM-а но не вдигна като звънях и не зная добре ли са и как е детето . Не знам дали не каза това че са добре доброволно или под влияние на друг или насила . до днеска обикалям града със майка и и няма никаква информация никой за нея и с майка си е говорила и и е казала че най-рано след около месец и половина ще се появи . Искам да питам имам ли право да пусна молба за национално издирване на детето и жена ми или поне на детето то е на 4 годинки ?

Ами няма да се връща бяга от вас ,не ви ли е срам да ревете тука .Детето е с нея не го е отвлякла. Сам сте си виновен ,сега ще се срещнете в съдебно заседание по бракоразводното дело.
Сам сте си виновен ,за да се крие тая жена на 100% сте я заплашвали ,че ще и вземете детето ,е сега да ви е за урок .И да ги пуснете за издирване какво ,детето е с майката нищо няма да постигнете!Не ви е срам ,че и пишете тук!
donna
Старши потребител

Мнениеот hasplu » 13 Апр 2008, 13:12

donna, не може да си сигурна за какво става въпрос, не му викай на човека. Имам колежка с обратната ситуация, на нея мъжа и духна с детето и вече 6 години се съдят познай за какво? ако кажеш панелката в люлин ще уцелиш бингото, използва детето за да му препишат семейното жилище. Така че свят широк хора всякакви, не съди прибързано без да познаваш ситуацията...
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 13:18

hasplu написа:donna, не може да си сигурна за какво става въпрос, не му викай на човека. Имам колежка с обратната ситуация, на нея мъжа и духна с детето и вече 6 години се съдят познай за какво? ако кажеш панелката в люлин ще уцелиш бингото, използва детето за да му препишат семейното жилище. Така че свят широк хора всякакви, не съди прибързано без да познаваш ситуацията...

Само дето в тоя случай процедурата е друга.Службите не се занимават с проблеми от семейно-правно естество . Колежката ти мн. добре знае какъв е гражданско правния път.А ако са и присъдени родителските права има си членове и в НК . Ако детето не желае да живее с нея нито съд нито прокуратура нито служби нито съдебния изпълнител ще помогнат.
Жилището -има си делба :evil:

Боже ще му издирват службите жената и детето ,щото на нея и е писнало от съпруга и тя иска да се разведе.Искрено и лично ряпа да яде.Съда ще се произнесе относно режима на лични контакти ,да си получава исковата молба и да си ходи на дело.

Правилно е постъпила жената . Да се маха и да бяга колкото по -далеч от такива хора ,толкова по -добре.
donna
Старши потребител

Мнениеот hasplu » 13 Апр 2008, 14:03

@denis888 - веднага в полицията - там ще им разкажете всичко и те ще преценят какво да предприемат

@donna
donna написа:Жилището -има си делба :evil:

хмм - относно делбата - да те поставя в ситуацията - представи си мъжа ти изчезва с детето, на бракоразводното е подучил мъника на 12-13 годинки да каже искам с тати, защото 4-5 месеца го е обработвал, съда присъжда правата на бащата и семейното жилище на него за нуждите на детето, какво точно ще те огрее тук делбата, при положение, че са те изритали като мръсно коте от жилището ти и си виждаш детето под режим? Затова казвам - хора всякакви, ситуации също, законовия път е ясен, но системата е безумно тромава и съмнително ефикасна...единствената ми молба беше да не съдиш прибързано, защото не познаваш обстоятелствата, може да си права, а може и да не си...
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 14:11

hasplu написа:@denis888 - веднага в полицията - там ще им разкажете всичко и те ще преценят какво да предприемат

@donna
donna написа:Жилището -има си делба :evil:

хмм - относно делбата - да те поставя в ситуацията - представи си мъжа ти изчезва с детето, на бракоразводното е подучил мъника на 12-13 годинки да каже искам с тати, защото 4-5 месеца го е обработвал, съда присъжда правата на бащата и семейното жилище на него за нуждите на детето, какво точно ще те огрее тук делбата, при положение, че са те изритали като мръсно коте от жилището ти и си виждаш детето под режим? Затова казвам - хора всякакви, ситуации също, законовия път е ясен, но системата е безумно тромава и съмнително ефикасна...единствената ми молба беше да не съдиш прибързано, защото не познаваш обстоятелствата, може да си права, а може и да не си...

Единствената ми молба е да не бъркаш понятията ,не ме интересува как колежката ти ще си решава проблемите има си ред. Детето като иска да живее с бащата добре негов избор ,но това не ни засяга . делбата не се влияе от факта на кого е пирсъдено семейното жилище и да е на бащата нищо не пречи оная да си иска делба и там може да стане интересно.Ако беше по -хитра щеше да му иска на тоя обезщетение за ползването и един хубав ден дело и т.н.
Да бе МВР не се е намесило и затова сега се е стигнало до тук при твоята колежка .

Ще решава МВР на тия семейните проблеми ,няма какво да не прибързвам . МВР няма да му върне на тоя жената и детето , няма да се намеси дори и да я открие ,развода го гледа съда . :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот hasplu » 13 Апр 2008, 14:35

donna написа:Да бе МВР не се е намесило и затова сега се е стигнало до тук при твоята колежка .

Ти изобщо четеш ли какво се пише или трябва да се изкажеш задължително, пък няма значение какво е написано? странно започваш да ми напомняш онова изуменото - къде съм споменавал цитираното нещо???? айде да си имаме уважението :evil: :evil: :evil:
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 14:40

модерирнато :!:

и пак ! :lol:

Изтривам мнението за трети път ! Ако още веднъж употребите мръсните аналози на думи като "дефекация" и т.п., ще изтрия темата или ще я заключа ! :twisted: (Модератор)
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 15:29

hasplu написа:
donna написа:Да бе МВР не се е намесило и затова сега се е стигнало до тук при твоята колежка .

Ти изобщо четеш ли какво се пише или трябва да се изкажеш задължително, пък няма значение какво е написано? странно започваш да ми напомняш онова изуменото - къде съм споменавал цитираното нещо???? айде да си имаме уважението :evil: :evil: :evil:

(съдържа лични обиди и нападки - модерирано)
donna
Старши потребител

Мнениеот denis888 » 13 Апр 2008, 15:42

donna написа:
denis888 написа:Здравейте. Много съм отчаян преди 4 дена се прибрах от работа а жена ми с детето ги нямаше . През деня я търсих на GSM-а но беше изключен . Вечерта пак но след това го включи , обадих и се каза няма да се връщам детето е добре днес съм пуснала молба за развод. от тогава веднъж си включи GSM-а но не вдигна като звънях и не зная добре ли са и как е детето . Не знам дали не каза това че са добре доброволно или под влияние на друг или насила . до днеска обикалям града със майка и и няма никаква информация никой за нея и с майка си е говорила и и е казала че най-рано след около месец и половина ще се появи . Искам да питам имам ли право да пусна молба за национално издирване на детето и жена ми или поне на детето то е на 4 годинки ?

Ами няма да се връща бяга от вас ,не ви ли е срам да ревете тука .Детето е с нея не го е отвлякла. Сам сте си виновен ,сега ще се срещнете в съдебно заседание по бракоразводното дело.
Сам сте си виновен ,за да се крие тая жена на 100% сте я заплашвали ,че ще и вземете детето ,е сега да ви е за урок .И да ги пуснете за издирване какво ,детето е с майката нищо няма да постигнете!Не ви е срам ,че и пишете тук!

donna
извинявай но никъде не съм писал че съм я тероризирал и ако съм някой изрод или изверг най-малкото щях да стигна до тук да искам съвет,това че тя има любовник и не зачита мъжа си и семейството затова че като разбрах за връзката и и казах да каже дотук колкото е било толкова аз и дадох шанс да може детето да отрасне със 2-та си родители да го отгледаме да го излекуваме и изучим да му се радваме заедно че детето и до сега го гледаха 2 години родителите ми докато поотрасне да се стабилизира - за да може да вземе наготово и да го скрие , че накрая и е станало мило и не може да изкара без него така ли , и го заслужавам това не съм някой които малтретира жена си и детето не съм някой който е женкар и е правил забежки или алкохолик моя живот си беше посветен на семайството всичко което съм направил съм го направил в името на нашето бъдеще и добро , но е така светът е голям и вместо помощ има хора като теб който те обиждат и обвиняват , благодаря че все пак си взела отношение явно е че си истрадала нещо подобно
denis888
Нов потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 15:49

denis888 написа:
donna написа:

donna
извинявай но никъде не съм писал че съм я тероризирал и ако съм някой изрод или изверг най-малкото щях да стигна до тук да искам съвет,това че тя има любовник и не зачита мъжа си и семейството затова че като разбрах за връзката и и казах да каже дотук колкото е било толкова аз и дадох шанс да може детето да отрасне със 2-та си родители да го отгледаме да го излекуваме и изучим да му се радваме заедно че детето и до сега го гледаха 2 години родителите ми докато поотрасне да се стабилизира - за да може да вземе наготово и да го скрие , че накрая и е станало мило и не може да изкара без него така ли , и го заслужавам това не съм някой които малтретира жена си и детето не съм някой който е женкар и е правил забежки или алкохолик моя живот си беше посветен на семайството всичко което съм направил съм го направил в името на нашето бъдеще и добро , но е така светът е голям и вместо помощ има хора като теб който те обиждат и обвиняват , благодаря че все пак си взела отношение явно е че си истрадала нещо подобно

Е като си наясно ,че ще иска да се развежда за какъв дявол си пуснал това тука.На сила хубост не става , както писах по-горе жана ти не е вещ и не е за лична употреба. Това ,че имате дете не значи ,че цял живот ще търпи заради детето .А личните ви отношения са въпрос не на форума ,а на бракоразводния процес!
МВР не издирва избягали съпруги ,които са в процес на развод ,не ги връща при съпрузите им. На колегата по -горе това следва да му се е изяснило.
donna
Старши потребител

Мнениеот denis888 » 13 Апр 2008, 15:52

издирване ще пусна не да търсят нея а детето . моето питане беше имам ли право да пусна молба за издирване , защото това че тя е казала че са добре не е гаранция че го казва по свое желание и има ли това право да отнеме детето , благодаря Ви хора че все пак ми дадохте мнението си и ми помогнахте , трудно е да загубиш без причина любимите си хора ние детето го чакахме 7 години след брака , жена ми прекара трудна бременност детето се роди преждевременно и беше 1 месец в кувьоз , всяка година кара пневмонии има нарушено зрение тази година трябва да му се прави операция за коригиране, ако не ги обичах нямаше да искам помощ, макар че след това нещо не бих простил на жена си и няма да спра да си обичам детето и ще се боря докраи за него .
denis888
Нов потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 16:00

denis888 написа:издирване ще пусна не да търсят нея а детето . моето питане беше имам ли право да пусна молба за издирване , защото това че тя е казала че са добре не е гаранция че го казва по свое желание и има ли това право да отнеме детето , благодаря Ви хора че все пак ми дадохте мнението си и ми помогнахте , трудно е да загубиш без причина любимите си хора ние детето го чакахме 7 години след брака , жена ми прекара трудна бременност детето се роди преждевременно и беше 1 месец в кувьоз , всяка година кара пневмонии има нарушено зрение тази година трябва да му се прави операция за коригиране, ако не ги обичах нямаше да искам помощ, макар че след това нещо не бих простил на жена си и няма да спра да си обичам детето и ще се боря докраи за него .

Това няма никакво отношение ,МВР не е тоя който ще ви върне детето .
Бяга ли една жена ясно е за какво става дума така ,че си помислете и не ми пишете истории от типа искрено и лично.
donna
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 13 Апр 2008, 16:06

denis888 написа:издирване ще пусна не да търсят нея а детето . моето питане беше имам ли право да пусна молба за издирване , защото това че тя е казала че са добре не е гаранция че го казва по свое желание и има ли това право да отнеме детето , благодаря Ви хора че все пак ми дадохте мнението си и ми помогнахте , трудно е да загубиш без причина любимите си хора ние детето го чакахме 7 години след брака , жена ми прекара трудна бременност детето се роди преждевременно и беше 1 месец в кувьоз , всяка година кара пневмонии има нарушено зрение тази година трябва да му се прави операция за коригиране, ако не ги обичах нямаше да искам помощ, макар че след това нещо не бих простил на жена си и няма да спра да си обичам детето и ще се боря докраи за него .

Здравейте , няма смисъл от жалба в полицията , защото в случая от правна гледна точка няма нито отвличане нито друго престъпление или административно нарушение.Най-добрата стратегия сега е да се успокоите и да си потърсите адвокат.Ако действително е заведено бракоразводно дело ще осъществите защита си в него като ще искате съда да Ви предостави упражняването на родителските права.Ако няма такова дело може Вие да го заведете или да заведете молба по чл.71(2)СК.
Успех!
Последна промяна REVOLUTION на 13 Апр 2008, 16:06, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот denis888 » 13 Апр 2008, 16:06

donna като не си конкретна в никой от случайте можеш и да не нападаш постоянно ако имаш пари ми дай но конкретно от теб акъл не искам ще се навъртам тук за да мога да ти кажа че това което ми пишеш няма да стане така като не си наясно за какво става дума тук исках помощ а ако търсех кой да ме напада то на делото ще има достатъчно такива . всичко добро
denis888
Нов потребител

Мнениеот donna » 13 Апр 2008, 16:33

denis888 написа:donna като не си конкретна в никой от случайте можеш и да не нападаш постоянно ако имаш пари ми дай но конкретно от теб акъл не искам ще се навъртам тук за да мога да ти кажа че това което ми пишеш няма да стане така като не си наясно за какво става дума тук исках помощ а ако търсех кой да ме напада то на делото ще има достатъчно такива . всичко добро

Значи по делото имало достатъчно такива да ви нападат ,което значи че е на фаза разпит на свидетели ,минало е помирителното заседание .
Този много добре знае къде е жена му ,делото ще е по вина :twisted: и сега ще се изкара ангелче ,като пусне жалба в МВР ,че му е отвлечено детето от жена му :twisted: Сефте не си първия не си и последния-нищо няма да спечелиш от това.

А да ви видя вс. вас дето ми изтрихте мненията и си позволихте волността да изтриете и темата ЖЕНАТА КАТО ВЕЩ ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ. Вземете ,че се засрамете :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот stroitel » 13 Апр 2008, 18:33

denis888,
дали ще спечелиш делото или не - си е съвсем отделен въпрос.
Жена и дете не можеш спечели така.

Жена и дете се печелят С ТОПЛО ОТНОШЕНИЕ.

Затова аз съм съгласен с ДОНА - в този смисъл.
за да може да вземе наготово и да го скрие

А с този тип разсъждения - нито делото ще спечелиш, нито уважението на хората.
Жената не е инвестиция!
Детето не е инвестиция!
stroitel
Потребител

Мнениеот denis888 » 13 Апр 2008, 20:32

за да имаш нещо до себе си първо трябва да се пребориш за него а това за което питах по конкретно имам или нямам право за такава молба май само малка част разбрахте че питам мерси за подкрепата commander надявам се на много неща . мерси все пак и на другите всичко най-добро
(ако можете изтриите дискусията няма смисъл повече няма да имам време за нея а след делото ще дойда пак)
denis888
Нов потребител

Мнениеот petya_koleva » 16 Апр 2008, 13:17

Не занимавайте МВР с глупости.Имат си достатъчно друга работа.Ако е подала молбата след 01.03.2008 г. до два -три дни ще получиш призовка от съда за отговор- имаш 1 месечен срок.Вместо да се жалваш си потърси адвокат.В случая няма да можеш да се справиш сам, ако искаш да се бориш за детето си.В съда "сълзливите истории" се доказват.
petya_koleva
Нов потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси