начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Иск за увеличаване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Иск за увеличаване на издръжка

Мнениеот katerinakuch » 19 Май 2010, 17:34

poli_g написа:Да, ние нямаме спор по отношение лимитативно определената възраст и условия за присъждането и. Както няма и не мога да имам спор по отношение реда на дължащите издръжка. Това са нормативно определени неща.

Включих се в темата, защото първо ми се видя твърде фалшива песента с " ще ти вземе правата, ще плащаш издръжка", и не на последно място вметката ти, че детето дължи някаква престация.

Ми да го разпнем, като не изпълни нещо, което дири не можеш да му вмениш в дълг. Дори и морално.
Какво- плащам издръжка, купувам си нещо....

Под "престация" не разбирай задължително "пари" :)
Думата "престация" съм я употребила в преносен смисъл - представи си, че детето обича да рисува и ти подари една хубава рисунка, може стих, песен, танц, снимка; бродерия; театрална постановка с други деца по някакъв повод, посветени на родителите; ценно мнение; хубава дума; уважение към родителите; помощ в домакинството; успехи в училище по определени или по всички предмети; успехи в спортни или музикални прояви и др. все интересни неща - т.е. - неща, които свидетелстват за положен труд, усилия и талант от страна на детето, с които ще зарадва своя родител и обществото. Затова хубаво би било детето да открие за себе си какво най-обича да прави и му идва отръки и да го прави с удоволствие, като родителите му съдействат в избора, но това нещо да е градивно и полезно и да има бъдеще в него...
А не само седене пред компютъра, ядене, пиене, дискотеки, кафенета "любовни" и "разкрасителни" "проблеми" и други видове все консуматорски развлечения...
Последна промяна katerinakuch на 21 Май 2010, 17:50, променена общо 2 пъти
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2010, 18:15

А, ха.... е, правилно съм те разбрала.
Ако не престира нищо от изброеното- не му се следва издръжка. Ясна е позицията ти. В такъв случай нещо конструктивно - който е най-близо, по местоположение, до НС да внесе веднага предложение за изготвяне на законопроект за ИД на СК! :lol:
До тогава- родителят комуто не са присъдени род. права е задължен да плаща издръжка на малолетните/ не/пълнолетните си деца по размер определен в СР/ споразумение. При изменение на обстоятелствата, съдът е единствената инстанция, която ще се произнася по спорни казуси с идентичен предмет.

п.п. Сега се оттеглям, за да въведа някакъв ред у дома. Ако децата ми не престират точно посоченото - без вечеря! :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bulgarboy » 19 Май 2010, 18:31

poli_g ,ако си само юрист-добре,но ако си адвокат-никога не бих ползвал услугите ВИ
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2010, 19:00

bulgarboy написа:poli_g ,ако си само юрист-добре,но ако си адвокат-никога не бих ползвал услугите ВИ

Как се прави отказ от нещо, което никога не ти е предлагано, респективно не ти принадлежи? :lol:

Изобщо разбирате ли колко е нелепо твърдението ви? Като да съм ви предлагала АЗ услугите си, сега или някога, че и да имате право на отказ. Ако е само за споделянето- ок., прочетох. Истината е, че няма да имате възможност, така щото за да откажете нещо, първо следва да ви бъде предложено.
Резултати разни от осъзнат избор. Мой!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bulgarboy » 19 Май 2010, 19:22

адвокатите,който са били ангажирани с моите интереси и права (9 на брой) ,не са ме търсили да си предлагат услугите,аз ги намерих;Ако съм ВИ засегнал-ИЗВИНЕТЕ,реагирах емоционално-присъщо за неюрист;Бягаме от темата,затова да спрем,а е безпорен факт,че имаш адекватни коментари
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот alfa_al » 20 Май 2010, 18:23

Здравейте, едно изказване на poli_g ми "прикова" погледа.
А именно Едно е да поиска издръжка, в конкретни размери, и съвсем друго да му бъде уважен иска - не по основание само, а и по размер.
Така щото едно е да искаш, а пето да можеш.

Това на практика възможно ли е , или го има само в учебниците ?
Когато става въпрос за увеличение, може да е с 5лв. ама е нагоре
Чл. 150. При изменение на обстоятелствата присъдената издръжка или добавката към нея може да бъде изменена или прекратена.
Чак пък прекратена ???
Ако този който дължи издръжка е потънал в дългове,банките се борят коя да опише имуществото,не го вземат на работа и т.н. Това не е ли изменение на обстоятелствата /преди това е плащал редовно/?
Аз не съм чул на такъв родител да му намалят размера на издръжката, камо ли да я прекратят.
Ама вие като юристи сте виждали какво ли не
alfa_al
Нов потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси