начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Адвокатска или съдебна грешка.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Адвокатска или съдебна грешка.

Мнениеот sunrise » 13 Юли 2011, 13:20

Pause написа:Ами първо съдът има за задача да реши спора,а не да издирва действителното положение между страните въпрки че съдейства за това.Например неправилно е възпроизвел споразумението в СР.Което е основание преди да влезе в сила като явна фактическа грешка 247 ГПК.Докато влезлите в сила СР подлежат на отмяна поради порочност пред възивен съд 259 ГПК.Според фактите неправилност на СР,но до момента си е валиден акт на съда с който страните трябва да се съобразят СПН.Процесуалните срокове са по правило преклузивни за тях съдът следи служебно.

Разбира се това е според моите констатации. :D

А защо вместо да пишете тук, не оползотворите времето си да поучите малко,преди да давате съвети?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vladopld » 15 Юли 2011, 10:35

имам още едно питане по моя въпрос, моля ви за съвет
Днес подписахме Допълнително споразумение между мен и бившата ми съпруга, в което е описано, че към решение от дело номер хххх "се уточнихме за следното: Малолетното ни дете КВЗ с ЕГН: ххххх ще може да се предоставя на баща му ВДЗ 20 двадесет дни в годината, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката ИСЗ."

и отдолу сме се подписали двамата
Адвоката ни каза че няма нужда от заверка при нотариус, но ако сме искали да отидем макар че било излишно.

Та въпросът ми е едно такова споразумение има ли тежест в съда? Ако аз взема детето за една седмица и бившата ми съпруга каже че нямам право да го вземам едно такова допълнително споразумение подписано само от нас двамата пред адвоката каква тежест има или няма никаква ?
vladopld
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 11:09

Никаква.

ще може да се предоставя на баща му

:roll: на какви хора попадате само...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 15 Юли 2011, 16:03

Доколкото е съдебна грешка, участниците в темата уместно са ме поправили.Това е безсрочно във времето и може да се поправи по искане на съда или някоя от страните с молба.Чл.247ГПК имам впредвид разминаване на дните в споразумението и СР.
Моята е студентска грешка донякъде съм ви разяснил.Успех. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 22:30

:roll: Ти четеш ли си личните изобщо? Не очаквах този ти отговор, ако си ме прочел.

Конкретния казус е плод от адвокатска грешка, няма к`во да го крия, а не съдебна. Когато се сочи обратното наистина дразни, така щото не може всичките грехове да са техни( на магистратите), а гредата в собственото си око да не съзираме. Някой светъл ден ще станеш член на гилдията - не развивай лошави навици от сега. Изобщо не ги развивай, мен ако питаш- някога ще установиш и защо.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 16 Юли 2011, 09:01

Да ,Поли прочетох си на лични съобщението.Но чичо Любчо казва ,че никой съдия вкл.и най опитния не е застрахован от грешки.И затова ,е добре да знаем как да се защитим от подобен акт на съда.Спомням си един професор каза :
- Не нагазиш ,ли в практиката няма как да разбереш същината на нещата. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси