plamen_penev написа:Разбрахме zonnetje. Информацията ви е много интересна, но не беше нужно да се самопрепоствате.
Извинете ме, моля за препостването. Помислих си, че ако е отделно няма да става ясно за какво пиша.
Няма да правя повече така
|
|
plamen_penev написа:Разбрахме zonnetje. Информацията ви е много интересна, но не беше нужно да се самопрепоствате.
Magnolia се защити:
Че как да не ме ангажира, където отворя да чета или пусна, само него виждам и чувам.
Ето това е голямата слабост на държавата - липса на процедура,и поради липса на процедура се е прибегнало до частно изпълнение с ето какви последици.
poli_g каза:
Аз съм съгласна с колегата Магнолия.
Ето това е голямата слабост на държавата - липса на процедура,и поради липса на процедура се е прибегнало до частно изпълнение с ето какви последици.
donna написа:Съдебни изпълнители за родителски права......смятате ли ,че идеята е уместна ?
donna написа:Лично аз мисля ,че няма нужда от специализирани изпълнители ,тоя род дейност може да бъде дадена така да се каже на социалните служби,инъче това означава нови структури и администрация.
Смолян
Правосъдният министър Миглена Тачева обяви, че хвърля оставката си на бюрото на премиера Сергей Станишев.
"Замислям се дали следва да бъда министър в държава, в която върховенството на закона и на едно съдебно решение се интрпретира произволно и не се спазва". Това зяви в Смолян правосъдният министър във връзка с казуса с двете деца , които принудително бяха отведени от дома на баща им в Асеновград.
Тачева уточни, че решението за оставката, което тя определи като личен въпрос, ще вземе след като се срещне с премиера Сергей Станишев.
"Не е добре да живеем в държава, в която всеки ден се хули българското правосъдие и съд", коментира министърът и риторично попита "Как очакваме европейските партньори да ни вярват, след като обществото ни не се е научило да има доверие в съда.
Скандалът с двете деца не е международен, защото България е подписала през 2003 година Хагската конвенция заедно с още 70 държави, а съдебното решение по казуса е в съответствие с конвенцията.
Тачева е в Смолян, където официално откри новоизграден етаж на Административния съд, който се помещава в Съдебната палата в града.
Щиляна Чакърова
При преценка на обстоятелствата, посочени в този член, съдебните или административните органи следва да вземат под внимание информацията за социалното положение на детето, предоставена от централния орган или от друг компетентен орган по обичайното местопребиваване на детето.
kalahan2008 написа: Навремето проф. Цанкова силно защитаваше идеята за създаване на специализиран детски съд, в който съдиите да имат освен юридическа и специализирана подготовка в областта на психологията и/или педагогиката.
Аз лично приветствам подобна идея, защото тези, които имат едновременно психологическо и юридическо образование в България са много малко
donna каза:
Тук никой не хулеше нито съда нито правосъдието ...А ИЗПЪЛНЕИЕТО !
fani_i написа:http://www.standartnews.com/Смолян
Правосъдният министър Миглена Тачева обяви, че хвърля оставката си на бюрото на премиера Сергей Станишев.
"Замислям се дали следва да бъда министър в държава, в която върховенството на закона и на едно съдебно решение се интрпретира произволно и не се спазва". Това зяви в Смолян правосъдният министър във връзка с казуса с двете деца , които принудително бяха отведени от дома на баща им в Асеновград.
Тачева уточни, че решението за оставката, което тя определи като личен въпрос, ще вземе след като се срещне с премиера Сергей Станишев.
"Не е добре да живеем в държава, в която всеки ден се хули българското правосъдие и съд", коментира министърът и риторично попита "Как очакваме европейските партньори да ни вярват, след като обществото ни не се е научило да има доверие в съда.
Скандалът с двете деца не е международен, защото България е подписала през 2003 година Хагската конвенция заедно с още 70 държави, а съдебното решение по казуса е в съответствие с конвенцията.
Тачева е в Смолян, където официално откри новоизграден етаж на Административния съд, който се помещава в Съдебната палата в града.
Щиляна Чакърова
Канех се да не пиша вече по темата, която се превърна в емоционална говорилня, а правната страна, и най-вече формата на изпълнение на решението, остана на заден план, но не мога да се въздържа, предвид току що прочетеното.
Така ли и не разбра Министърът на правосъдието, че възмущението и коментарите на обществото, включително и на юристи тук и вън от форума, не са свързани нито с текста на съдебното решение, още по-малко с това дали същото трябва да бъде изпълнявано, а с начина, по който бе изпълнено - с ПРЯКОТО физическо участие на лица, които нямат място в изпълнението, при това с упражнено насилие ВЪРХУ децата.
За това става дума, а не за оспорване изпълнителната сила на решението и необходимостта същото да бъде изпълнено, но в рамките на закона.
daniela2008 написа:Аз сега мисля да попрочета и за един друг български татко. Ами неговия син? Как ще коментирате пък този случай ? Нали и той е баща ?
http://hristopetrov.com/default.aspx
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 34 госта