REVOLUTION написа:Мисля , че е време Тачева да си подаде оставката.Нямаме нужда от един безсърдечен технократ , който сляпо по матросовски брани един резил , който възмути целия български народ.Освен това се опитва и да манипулира.Никой не е роптал против съдебните решения , отбелязахме , че дори да са неправилни , те са такива заради грешка на бащата и/или адвокатите му.След като са влзезнали в сила никой не е искал да не се спазват.Всички роптаят срещу незаконосъобразното изпълнение , зад което застана и министър Тачева и Камарата на ЧСИ , което е възмутително.
Би ли отговорила Г-жа Тачева , къде в закона е регламентирано правото на СИ да възлага на 3 заинтересовано лице да отнеме(използвам термина на ГПК) детето от "Длъжника"?
След като отговори на горния реторичен въпрос би ли квалифицирала като юрист деянието на приятелката Рускиня , която всъщност осъществи правомощието на ЧСИ и отне детето , последното пък провокира изнервения баща да си изпусне нервите?
Би ли отговорила , къде се намира второто дете , което след като твърди че изпълнението е законосъобразно и правилно , трябва да е при майката?
Госпожо Тачева след като заставате зад този фарс , наречен съдебно изпълнение , наистина е редно да си подадете оставката.
П.П
Като послепис , на всички псевдоморалисти , плъзнали от бг-мама , как мислите ,ако Вие бяхте на мястото на майката , щяхте ли щастливо да се приберете в Полша , без да сте си взели и второто дете , от "български плен".Май ако бяха й предложили да ги резнат на половина , нямаше да има нищо против.
REVOLUTION, дай да се включа аз, щото предполагам, че госпожа Тачева няма да го стори - та нея, доколкото я разбирам, тя не брани резила, а по-скоро се опитва да брани задължението да се изпълняват съд. решения. И ще ти кажа защо, а и защо и позицията на Камарата на ЧСИ е такава - защото иначе, утре всеки д.е.б.и.л, а с такива тук е пълно, ще излезе на мегдана, с две-три кабеларки и ще прави циркове до безброй - един, щото му вземат децата, друг - защото му вземат прасето, трети - за друго. Та не чакай Тачева да ти отговори защо Мамаша беше там и в какво качество нарами детето.
А има случаи, в които хора се бесят /да, съвсем буквално!/, защото им отнемат имуществото. Само че няма медии там.
И недейте всички да мислите, че тези хора също не са потресени, и да не са родители - хора са. Идиот трябва да са, да искаш и да твърдиш, че е нормално по този начин да се осъществи предаване на дете, не че не се случва, само че няма гласност, там е разликата.
Като се обърне колата - пътищата са много. Но при вече обърната, тези са държавни органи, айде ЧСИ не е, ама пак е с публични функции - ако днес кажат - ЧСИ е виновно, трябваше да отложи изпълнението, утре Керелов ще ревне за нов дипломатически скандал, Евросъюза ще ни рита по задниците, че не изпълняваме съд. решения в рамките на общността и т.н. Това е картинката в цялост, не знам защо не го разбирате. Лично ако трябва да отговоря - пред двете деца и дипл. скандал с евроревове, избирам да се съхранят децата - щото съм майка.
п.п. И да се разберем, че ми писна от малоумие - не защитавам ни майката, ни бащата - там нещата са изтървани и при двамата отдавна.