начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот plamen_penev » 03 Юни 2009, 18:01

Нямах предвид, че не четете ЗМВР babyfoot. Имах предвид информацията, посочена и в този разговор, според която бащата е бил предупреден по ЗМВР, а прокурор е отказал да предприеме насилствени мерки срещу него, тъй като той не възпрепятства органите... Както видяхме и във филмчето, той не пречеше на предаването дoкато бясната рускиня не се нахвърли върху децата му, а те се дърпаха и едното успя да избяга. Но всичко това го знаем, без вас изглежда... И вероятно без error...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 04 Юни 2009, 07:50

Мда... след снощната сБирка... разбрах, че без предупреждение не става работата... просто процедурата е такава. Ама нали не ми е работа, пък да се пъхна в такава темичка....

Както и да е... Въпроса е какво трябваше да е правилното решение от "органите" в тази ситуация? Да се прибере бащата за "хулиганство" за 24 часа, децата да се оставят за още един ден при бабата и на следващият ден след "укротяването" на страстите да се мине към изпълнение?
Или има друг вариант?

Любопитно ми е, как би трябвало да се направи цялата тази работа, за да е хм.... допустимо нормално, въпреки неприятната част за една от страните, но да може да се каже в случая "браво, хората си свършиха работата както трябва, за която им се плаща"?

Или да се приберат за укротяване и рускинята, и бащата?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 08:12

Не мога да разбера защо неколцина тук, а вече се присъедини още един, непрекъснато навиват измислената идея, че бащата е препятствал изпълнението на ... хм... как да го нарека по-меко... съдебно решение. Нито във филма, нито от данните, до които имаме достап, става ясно такова нещо! Това че е "отказал да сътрудничи" при предаването съвсем не означава, че е "препятствал" предаването.
Да се поставят на едно ниво действията на гадната рускиня и бащата на децата, prnedev, е меко казано - цинизъм! С цялото ми уважение към неприемливото ви становище.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 04 Юни 2009, 08:41

@Пламен Пенев, въпроса ми беше съвсем простичък... Как би трябвало да действа компетентният орган при изпълнението на съдебното решение. Нищо повече.
А доброволно предаване пред телевизия... както и да е. Колкото до мен... радвам се, че не работя такава работа...

Уважавам мнението ви
prnedev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 04 Юни 2009, 09:21

prnedev написа:@Пламен Пенев, въпроса ми беше съвсем простичък... Как би трябвало да действа компетентният орган при изпълнението на съдебното решение?. Нищо повече.
А доброволно предаване пред телевизия... както и да е. Колкото до мен... радвам се, че не работя такава работа...

Уважавам мнението ви

Nedev присъединявам се и аз към питането ви и с това ставаме двама.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 04 Юни 2009, 09:30

Ами... тя самата тема беше замислена така... ама се получи отклонение...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 11:27

Aко бяхте първият, който задава този въпрос prnedev, вероятно нямаше да говоря за опити да се внушава някаква вина на бащата. Не знам защото го правите! Какво ви е направил този баща, който за разлика от мнозина други бащи мисли, грижи се и се бори за благополучието на децата си?
Отговорът на "въпроса" ви, ще го кажа за последен път, защото ми омръзна да го повтарям, се намира в нормативната база на страната и тя БЕШЕ дискутирана тук надълго и на широко с препратки, съдебни решения и дискусии. Верно - в началото на темата и доста преди сега "питащите" да поизлязат от "само за юристи" и да нахлуят тук с тенденциозните си "въпроси", уж неразбрали и да започнат да подмятат обидни предположения за бащата на децата, върху които беше упражнено и продължава да се упражнява насилие от тяхната майка, за която съдът е разполагал с достатъчно данни, че е поне пияница и някаква неясно от къде изкочила рускиня, не без благоразположението и на полицията. Вие поне трябва да сте чел всичко тук!
Иначе не знам защо я отворихте тази тема? За да охулите бащата или за дадете основа за дискусии по приложението на закона...
С цялото ми уважение към личността ви!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот laridii » 04 Юни 2009, 11:48

Колега Пенев, аз пък намирам, че бащата препятства изпълнението с акта на извикването на телевизионен екип и на организирането на съседите. Не мисля, че отлагането щеше да помогне кой знае колко, дори напротив баща точно това целеше, за да спечели повечко ефирно време и хък-та-мъкта с надежда, че около вдигнатия шум няма да се изпълни съдебното решение и работата ще се размине. Не се кривете душата повече от ясни са и мотивите и целите на бащата. Доколко са справедливи или не и доколко ни е симпатичен или не това не е от значение съдебно решение има да се изпълнява.
В тази връзка изговори се много за ЧСИ-то, за празнината в законодателството. Та, искам да попитам така "искрено" възмутените от лошото изпълнение колеги, вие ако бяхте на мястото на ЧСИ-то как щяхте да проведете това изпълнение?
Фактите сочат, че изпълнението вече е отлагано бащата нито се води, нито се кара и отказва да предаде децата, склонен е дори да ги скрие ... обаче вие като съдия изпълнител трябва да я свършите тая работа, защото има съдебно решение, ами сега? Съдия-изпълнителката ли трябваше да влачи и да гони дечурулигата според вас? После си представям какви коментари щеше да има, че ЧСИ упражняват насилие върху деца.
laridii
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 12:03

laridii каза:
... аз пък намирам, че бащата препятства изпълнението с акта на извикването на телевизионен екип и на организирането на съседите.

Ще ме скъсате с аргументите си за вината на бащата... рускинята трябва да се е спъвала в кабелите на телевизионерите и така да е била препятствана да изпълни служебните си задължения по предаването... но се питам щом пред камерите така издевателстваше над момиченцето, какво ли щеше да е ако камерите ги нямаше? :shock:
Каза още:
Не се кривете душата повече от ясни са и мотивите и целите на бащата.

Това няма да го коментирам за да не ме ботнат... но ще се посмея до насита на прозорливостта ви ... и ще продължа.
И добави:
В тази връзка изговори се много за ЧСИ-то, за празнината в законодателството.

За "празнини в законодателството" говорите вие... donna (и други) ясно показаха че няма такива "празнини".
а това:
а, искам да попитам така "искрено" възмутените от лошото изпълнение колеги, вие ако бяхте на мястото на ЧСИ-то как щяхте да проведете това изпълнение?

И това няма да го коментирам... обаче ще кажа какво казва вуйчо ми за "акото": ако акото, казва той, беше сладко щеше да се слага в чая вместо захар...
Прочее отговорността е персонална и конкретна, почитаеми! Но това го знаят всички...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот portokal » 04 Юни 2009, 12:25

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=right&sql=Mjk2MTsyOQ==&mater=Mjk2MTsxNA==&stat=right
Това може и да е поствано, аз спрях да следя темата. Статия, според която бащата бил действал при условията на неизбежна отбрана.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 04 Юни 2009, 13:33

Интерерсно, защо всички хвърлят вината върху майката и бащата. Дори и да имат така всичко е въпрос на доказване. Но тук става въпрос на един акт над деца от страна на държавни органи-насилие което именно тези органи трабят и разпространяват че са против такова.А най-виновниса тези от Закрила на детето. Къде бяха техните функции на изпълнение в момента, кой беше психологическият и социалният им подход към тези деца за да съумеят да запазят психиката им????Естественно, след като има решение, то следва и неговото изпълнение, но не по този брутален начин, не със сила,, не с натиск, не с отвличане към тези две невинни същества.Дипломата ли??? Какви дипломати могат да бъдат те? Те са една гангстерска паплач, както на времето мутрите придобиваха всичко със сила. Така и течи уж наречени дипломани отмъкнаха децата. Грозно, гадно, смръдливо, безчовешко отношение.Не родителите е необходимо да виним, а тези където не са си свършили работата точно в момента където е необходимо да изпълнят тяхните задължения и права дадени им от закона. Това е срам и позор за България.
sisi19
Потребител

Мнениеот sunrise » 04 Юни 2009, 13:48

Понеже ,н е мога да го кажа по-точно, ще си позволя да ви препратя към:
http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... k2MTsyOQ==
sunrise
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 04 Юни 2009, 14:00

prnedev написа:Рускинята, та рускинята... ченгетата ако я бяха прибрали нея.... оставаше и Путин да скръцне със зъбки :? :oops:

ОК.... хипотетично, допустимо ли е в този момент да бяха отложили изпълнението, а да го направят 12 - 13 часа по-късно - през нощта? И разбира се, без предупреждение. Щото ако има предупреждение, циркаджилъка щеше да е ясен

Както винаги сте прав за много неща. И както винаги - истински компетентен.
В цялата тази история просто не трябваше да присъстват медии. Разбрахме за проблемите конкретно на това семейство, "благодарение" на медиите.
Много детайли от семейния живот на други български семейства, а и не само на български също не излизат наяве. И правилно, защото ако медиите се разровят в тях, определено ще открият интересни неща, не всички от които са за показ и медийно въоръжени, тези неща могат да предизвикат невероятен ефект в човешкото съзнание. А нека не забравяме, че идеални семейства няма.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот gudio » 04 Юни 2009, 14:41

:idea: Днес проведох един въвод и... :wink: познайте как "респектирах" не_искащите да напуснат имота :?:
Ето така:
:evil: Абе, вие асеновградски сцени ли планирате да ми разигравате тук, а ?!! :twisted:

...и хорицата взеха, че си подвиха опашките и... се изнесоха :mrgreen:
Последна промяна gudio на 04 Юни 2009, 14:47, променена общо 1 път
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот mam4eto27 » 04 Юни 2009, 14:46

НЕискащите
mam4eto27
Младши потребител

Мнениеот gudio » 04 Юни 2009, 14:48

mam4eto27 написа:НЕискащите

Въпиюща неграмотност, а Мамче ? :wink: Не могат да пишат, пък деца тръгнали да предават :mrgreen: Веднага изпълнихме :!:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Юни 2009, 15:14

gudio написа::idea: Днес проведох един въвод и... :wink: познайте как "респектирах" не_искащите да напуснат имота :?:
Ето така:
:evil: Абе, вие асеновградски сцени ли планирате да ми разигравате тук, а ?!! :twisted:

...гъдьо, ся остава да си сложите и по една табелка над вратите "асеновградски сцени - изпълняваме всякакви".... :lol: :lol: :lol:

/но, вярвам че си ги стреснАл НЕ_искащите, де...няма спор!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 15:18

gudio написа::idea: Днес проведох един въвод и... :wink: познайте как "респектирах" не_искащите да напуснат имота :?:
Ето така:

:lol: :lol: :lol: Хехехе.Готино.Gudio , обаче за по-голяма убедителност , трябва да взимаш със себе си и някоя възпълничка матрьошка :wink: , която след като кажеш горното , да се усмихва кръвнишки. :lol: :lol: :lol:.Тогава , вече наистина всякакви възражения мигом ще се оттеглят. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 04 Юни 2009, 16:05

Как се извършва въвод във владение след проведена публична продан, когато в продаденото жилище живее майката-ипотекарен длъжник, заедно с 3 невръстни дечица (на 1, 4 и 5 годинки)? Майката не желае да напуска жилището и смята да вика телевизия. Няма къде да отиде с децата.
Децата как се изнасят от дома - физически на ръце ли? Не се ли нарушават правата им по прословутия закон за закрила на децата?
Трябва ли да се отлага въводът, докато майката накрая благоволи доброволно да напусне жилището?
Моля без хумористични забележки, не е смешно.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 04 Юни 2009, 16:34

kalahan2008 написа:Как се извършва въвод във владение след проведена публична продан, когато в продаденото жилище живее майката-ипотекарен длъжник, заедно с 3 невръстни дечица (на 1, 4 и 5 годинки)? Майката не желае да напуска жилището и смята да вика телевизия. Няма къде да отиде с децата.
Децата как се изнасят от дома - физически на ръце ли? Не се ли нарушават правата им по прословутия закон за закрила на децата?
Трябва ли да се отлага въводът, докато майката накрая благоволи доброволно да напусне жилището?
Моля без хумористични забележки, не е смешно.

Викат се соицални работнички, по възможност от чист български произход /да не са рускини, демек/ и извеждат децата едно по едно за ръчичка.
Виж, ако майката легне в хола и откаже да стане, вече не знам кой има право да я пипа физически,и ако я пипа откъде да я подхване и въобще....
А ако има и роднини, трябва съдия - изпълнителя да мине курс по бойни изкуства.
Magnolia
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси