начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот gudio » 04 Юни 2009, 17:14

Magnolia написа: Викат се соицални работнички, по възможност от чист български произход /да не са рускини, демек/ и извеждат децата едно по едно за ръчичка.
Виж, ако майката легне в хола и откаже да стане, вече не знам кой има право да я пипа физически,и ако я пипа откъде да я подхване и въобще....
А ако има и роднини, трябва съдия - изпълнителя да мине курс по бойни изкуства.

Не, бе :wink: - нали от всичките излияния по-горе, че и по някои телевизии, става ясно че само ЧСИ можел да пипа децата :!:
:oops: Мен, впрочем едно дете навремето ме ухапа :cry: - имах тук една тема за непроведения от мен въвод против една доказано луда (с всички епикризи и диагнози) жена - едно от нейните беше (полваше ги за "жив щит" :wink: )
Той, ЧСИ трябва и мебелите при въвод сам да изнесе - други нямат право да ги пипат :!:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 17:43

gudio написа:
Magnolia написа: Викат се соицални работнички, по възможност от чист български произход /да не са рускини, демек/ и извеждат децата едно по едно за ръчичка.
Виж, ако майката легне в хола и откаже да стане, вече не знам кой има право да я пипа физически,и ако я пипа откъде да я подхване и въобще....
А ако има и роднини, трябва съдия - изпълнителя да мине курс по бойни изкуства.

Не, бе :wink: - нали от всичките излияния по-горе, че и по някои телевизии, става ясно че само ЧСИ можел да пипа децата :!:
:oops: Мен, впрочем едно дете навремето ме ухапа :cry: - имах тук една тема за непроведения от мен въвод против една доказано луда (с всички епикризи и диагнози) жена - едно от нейните беше (полваше ги за "жив щит" :wink: )
Той, ЧСИ трябва и мебелите при въвод сам да изнесе - други нямат право да ги пипат :!:

Да бе , :D аз разбрах , от многото други излияния и по телевизията и тук , че разлика в изпълнението при отнемане на мебели и на деца , всъщност няма.Няма да им позволим да се лигавят , я.Следващия път СИ може направо с една камионетка , да събере от първия строеж 5 яки хамали и ако децата не щат доброволно да вървят , направо им възлага да ги натварят в ремаркето. :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 17:56

REVOLUTION каза:
Да бе , :D аз разбрах , от многото други излияния и по телевизията и тук , че разлика в изпълнението при отнемане на мебели и на деца , всъщност няма.Няма да им позволим да се лигавят , я.

Разбира се че няма! Лигави мебели! Закона ли ще гледаме или мебелите 8)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 18:09

Ще ми бъде интересно да разбера как точно трябва да бъде извършено фактически принудителното изпълнение, когато то за предмет има нематериално вземане (деца). И ако те са повече от 1 - СИ с едната ръка едното, а с другата - другото ли трябва? И не може ли наистина да възложи това другиму, след като човешката логика допуска да е целесъобразно?
Какво мислите, Гъдьо (пък и останалите колеги с практика)?
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 18:10

Ако вземането, да речем, е 5 свободно пълзящи змии - СИ пак ли лично трябваше да вземе, че да предаде комуто трябва?
:wink:
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 18:14

Не за друго питам, защото по аналогия може да се поразсъждава:
В досъдебното производство, разследващият орган сам изземва веществени доказателства от местнопрестъплението и ги приобщава с надлежния протокол, нали? И когато тези ВД са, примерно....изпускащо отрова при допир вещество/същество (каквото ви хрумне), нали разследващият вика на помощ експерти и те "изземват"?Щом правната логика в този случай го допуска, защо да не го допуска и при принудителното изпълнение?
То инак СИ трябва да е свръхчовек някакъв?
Поправете ме ако греша - отворена съм да ми дадете акъл?
babyfoot
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 18:48

babyfoot написа:Не за друго питам, защото по аналогия може да се поразсъждава:
В досъдебното производство, разследващият орган сам изземва веществени доказателства от местнопрестъплението и ги приобщава с надлежния протокол, нали? И когато тези ВД са, примерно....изпускащо отрова при допир вещество/същество (каквото ви хрумне), нали разследващият вика на помощ експерти и те "изземват"?Щом правната логика в този случай го допуска, защо да не го допуска и при принудителното изпълнение?

Да наистина , тази аналогия е право в целта.Но да продължим с разсъжденията , разледващия орган вика специалист-технически помощник.Та в този ред на мисли , в горния пример със змиите , трябва ли СИ да възложи на специалист да вземе пепелянките , или може да възложи на който му падне , например приятелката на взискателката , която му е казала:"Не бой , ся гусин съдия , он папа зъми живи , не го е страх , само кажете и ги хвърлям у чувала".И ако вследствие на "компетентната"намеса , зъмите получат уплах и пукнат(последното установено в съдебното дело срещу СИ с експертиза) , последния действал ли е законосъобразно и носи ли отговорност. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 18:59

REVOLUTION написа:
babyfoot написа:Не за друго питам, защото по аналогия може да се поразсъждава:

Да наистина , тази аналогия е право в целта.Но да продължим с разсъжденията , разледващия орган вика специалист-технически помощник.Та в този ред на мисли , в горния пример със змиите , трябва ли СИ да възложи на специалист да вземе пепелянките , или може да възложи на който му падне , например приятелката на взискателката , която му е казала:"Не бой , ся гусин съдия , он папа зъми живи , не го е страх , само кажете и ги хвърлям у чувала".И ако вследствие на "компетентната"намеса , зъмите получат уплах и пукнат(последното установено в съдебното дело срещу СИ с експертиза) , последния действал ли е законосъобразно и носи ли отговорност. :lol:

:D :D :D :D :D :D
Чакай да се спра да се смея....Право в целта!

Да, разбрах, благодаря!
В касуса "Асеновград" значи е трябвало да възложи на накой, квалифициран и с достатъчно опит (ясно, че това качество не се притежава от люде, които имат само едно такова - руская тьотя. Извинявам се - нямам е с две точки на клавиатурата).

:D :D :D
babyfoot
Потребител

Мнениеот gudio » 04 Юни 2009, 19:01

REVOLUTION написа: Да бе , :D аз разбрах , от многото други излияния и по телевизията и тук , че разлика в изпълнението при отнемане на мебели и на деца , всъщност няма.Няма да им позволим да се лигавят , я.Следващия път СИ може направо с една камионетка , да събере от първия строеж 5 яки хамали и ако децата не щат доброволно да вървят , направо им възлага да ги натварят в ремаркето. :lol: :lol:

8) Язък ти за високите оценки на онзи изпит :wink:
Жалко и за пействаните тук, но явно нечетени съдебни актове:
любимото Ви ППВС № 4 / 1962 написа:Ако се приеме становището, че решенията на съдилищата не могат да бъдат изпълнявани пряко, чрез фактическо предаване, в много случаи те не ще могат да се осъществят своевременно и детето ще продължава да живее при неблагоприятни за неговото развитие условия.

Историята на въпросния изпълнителен способ е повече от красноречива. И ако си бяхте направили труда да прочетете въпросното ППВС, а също така учебника на Сталев напр., за разните помагала на бай Мутафчиев, бай Николаев и др. да не говорим - способът е именно "прилагане по аналогия на изп. действие "отнемане на движима вещ", с отчитане на спецификата" :lol: :lol: :lol:
Вие тук нищо не предложихте, освен:
1) СИ да "отложи" предаването до... :?: :roll: следващия цирк... и пак и пак...
2) СИ да откаже да изпълни, защото "децата не били съгласни"...
3) СИ да прикотка и гушне дечицата с една ръка, с друга да напише протокола... дрън-дрън - ясно е, че това е невъзможно и НИКОГА при предаване на дете, детето не е тръгнало доброволно :!: Ако не беше "облъчено" от "родителя-длъжник", детето щеше да избяга от него и да направи опит само да се върне при "родителя-взискател".
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 19:04

Ами, ако експертът, комуто е възложил СИ, въпреки уменията си и квалификацията си нанесе травма на зъмите, докато ги носи до чувала (травмата е обусловена от физическия акт на пренасяне, не удряне в земята...да предположим, де!)...то няма ли да е акт на фактическа принуда (кво като е "технически-помощник", на когото е възложено)? И означава ли, че "насилвайки се" зъмите да влязат у чувала (фактическо принудително изпълнение) им се нарушават някои и други права?
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 19:08

gudio написа:Историята на въпросния изпълнителен способ е повече от красноречива. И ако си бяхте направили труда да прочетете въпросното ППВС, а също така учебника на Сталев напр., за разните помагала на бай Мутафчиев, бай Николаев и др. да не говорим - способът е именно "прилагане по аналогия на изп. действие "отнемане на движима вещ", с отчитане на спецификата" :lol: :lol: :lol:
Вие тук нищо не предложихте, освен:
1) СИ да "отложи" предаването до... :?: :roll: следващия цирк... и пак и пак...
2) СИ да откаже да изпълни, защото "децата не били съгласни"...
3) СИ да прикотка и гушне дечицата с една ръка, с друга да напише протокола... дрън-дрън - ясно е, че това е невъзможно и НИКОГА при предаване на дете, детето не е тръгнало доброволно :!: Ако не беше "облъчено" от "родителя-длъжник", детето щеше да избяга от него и да направи опит само да се върне при "родителя-взискател".

Ма, моля Ви се, колега, чели сме го, как да не сме...и анализи сме му правили на ППВС № 4 от 1962 г.!
Много добре знаем как се прави фактическо предаване с отчитане на спецификата (няма да изписвам фразата и да оборвам правилноста...не е наша работа!)
Тук ги задавам тия въпроси заради лицето ПП (Пламен Пенев или който и да е там...), защото постоянно повдига въпроса дали са спазени правата им на тези деца (пък аз твърдя че са спазени с акта на преценка на съда, докато е разглеждал по същество)....айде, че пак дълго ще стане!
babyfoot
Потребител

Мнениеот gudio » 04 Юни 2009, 19:22

babyfoot написа: Ма, моля Ви се, колега, чели сме го, как да не сме...и анализи сме му правили на ППВС № 4 от 1962 г.!
Много добре знаем как се прави фактическо предаване с отчитане на спецификата (няма да изписвам фразата и да оборвам правилноста...не е наша работа!)
Тук ги задавам тия въпроси заради лицето ПП (Пламен Пенев или който и да е там...), защото постоянно повдига въпроса дали са спазени правата им на тези деца (пък аз твърдя че са спазени с акта на преценка на съда, докато е разглеждал по същество)....айде, че пак дълго ще стане!

Не Вие, babyfoot, визирах други корифеи на съдебното изпълнение - един виден теоретик и една велика практичка :wink: Те пуснаха ППВС-то (и май сега по повод тази тема го откриха с помощта на разни търсачки :wink: ), пейстнаха му текста (посъкратен :wink: ) но не го прочетоха.
Казаха също, че бил нарушен ЗЗД (ама онзи за детето, не за договорите :wink: ) и също не посочиха разпоредба. За сметка на това търсят изричен текст, позволяващ присъствието на руски тьоти и накрая правят фундаменталния извод, че само СИ може да пипа деца, змии и пр. твари, както и само той може да упражнява принуда (ако длъжникът се съгласи да я понесе :wink: ). Всички други нямат работа на "местоизпълнетието", освен ако на са ТВ-екипи :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 19:25

gudio написа:
REVOLUTION написа: Да бе , :D аз разбрах , от многото други излияния и по телевизията и тук , че разлика в изпълнението при отнемане на мебели и на деца , всъщност няма.Няма да им позволим да се лигавят , я.Следващия път СИ може направо с една камионетка , да събере от първия строеж 5 яки хамали и ако децата не щат доброволно да вървят , направо им възлага да ги натварят в ремаркето. :lol: :lol:

8) Язък ти за високите оценки на онзи изпит :wink:
:D :lol: Еми не ставам за СИ , това е истината. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 19:40

babyfoot написа:Ами, ако експертът, комуто е възложил СИ, въпреки уменията си и квалификацията си нанесе травма на зъмите, докато ги носи до чувала (травмата е обусловена от физическия акт на пренасяне, не удряне в земята...да предположим, де!)...то няма ли да е акт на фактическа принуда (кво като е "технически-помощник", на когото е възложено)? И означава ли, че "насилвайки се" зъмите да влязат у чувала (фактическо принудително изпълнение) им се нарушават някои и други права?

Е да , ама СИ ще се защити , че е действал законосъобразно , натоварил е експерт да улови зъмите , но той поради собствената си вина е уморил гадинките и само той си носи вината! :D Или ако осъдят по 49 СИ , поне ще има право на регрес към специалистът-технически помощник. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 19:51

REVOLUTION написа:
babyfoot написа:Ами, ако експертът, комуто е възложил СИ, въпреки уменията си и квалификацията си нанесе травма на зъмите, докато ги носи до чувала (травмата е обусловена от физическия акт на пренасяне, не удряне в земята...да предположим, де!)...то няма ли да е акт на фактическа принуда (кво като е "технически-помощник", на когото е възложено)? И означава ли, че "насилвайки се" зъмите да влязат у чувала (фактическо принудително изпълнение) им се нарушават някои и други права?

Е да , ама СИ ще се защити , че е действал законосъобразно , натоварил е експерт да улови зъмите , но той поради собствената си вина е уморил гадинките и само той си носи вината! :D Или ако осъдят по 49 СИ , поне ще има право на регрес към специалистът-технически помощник. :lol:

...да, и ако предположим, че не става дума за деликт по оня ЗЗД, а се претендира за нарушаване на права на особен правен субект по другия ЗЗД, и ако вметнем между другото, че експертът "технически-помощник" е действал съобразно писани правомощия (устно възложени му, закрепени в протокол), употребил е физическо "упражнение" на просто пренасяне на субекта до превозно средство, докато субетът се е съпротивлявал, то нарушени ли са законно гарантирани права на съпротивляващия се субект или тази преценка вече е направена (в контекста на презумпция за разминаване между желанията на съпротивляващия се субект и неговия най-висш интерес)?
babyfoot
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 19:54

babyfoot написа:
REVOLUTION написа:

...да, и ако предположим, че не става дума за деликт по оня ЗЗД, а се претендира за нарушаване на права на особен правен субект по другия ЗЗД, и ако вметнем между другото, че експертът "технически-помощник" е действал съобразно писани правомощия (устно възложени му, закрепени в протокол), употребил е физическо "упражнение" на просто пренасяне на субекта до превозно средство, докато субетът се е съпротивлявал, то нарушени ли са законно гарантирани права на съпротивляващия се субект или тази преценка вече е направена (в контекста на презумпция за разминаване между желанията на съпротивляващия се субект и неговия най-висш интерес)?

Мдаа , тука спорния въпрос е , може ли технически-помощник да осъществи упражнението или трябва да е специалист-технически помощник?Аз съм за второто.Поне на това сочи аналогията по НПК , Вие как смятате?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 04 Юни 2009, 20:02

Целият проблем стана щото приятелката на майката беше рускиня :D :D :D ...щото ако беше българка ся всичко щеше да е както си му е реда :D :D :D Значи изводът е : при следващи предавания-иземвания - никакви чужденци , само дружки българки и така длъжниците нема да се мятат бясно , деца няма да пищят :D :D :D А сега всички умуваме тука и се нервираме за пустата приятелка не-българка. То и бащата си го крещеше това " Ква е тая рускиня ?" Правилно !! Защо рускиня , а не българка ??!! :shock: Ако си беше българка и бащата нямаше да прави така . :D :D :D
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 20:05

REVOLUTION написа:
Мдаа , тука спорния въпрос е , може ли технически-помощник да осъществи упражнението или трябва да е специалист-технически помощник?Аз съм за второто.Поне на това сочи аналогията по НПК , Вие как смятате?

Според мен трябва да е най- малко доктор на някои науки....
Колко СИ имат възможността да се възползват от експерти с докторска степен, че и дългогодишни практици, имате ли информация? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 20:11

daniela2008 написа:Целият проблем стана щото приятелката на майката беше рускиня :D :D :D ...щото ако беше българка ся всичко щеше да е както си му е реда :D :D :D Значи изводът е : при следващи предавания-иземвания - никакви чужденци , само дружки българки и така длъжниците нема да се мятат бясно , деца няма да пищят :D :D :D А сега всички умуваме тука и се нервираме за пустата приятелка не-българка. То и бащата си го крещеше това " Ква е тая рускиня ?" Правилно !! Защо рускиня , а не българка ??!! :shock: Ако си беше българка и бащата нямаше да прави така . :D :D :D

Ама защо българки - те обектите на вземането нямат ли полски произход, няма ли, в този смисъл, за да е докрай изпълнено изискуемостта за "качества" на "експерта - технически помощник" да е добре същият да има и някакво "полско" качество?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
babyfoot
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 20:17

Боже опази от спамъри! А защо не и "горско"?
plamen_penev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси