начало

Подробно и без нюанси, вместо дискретно и сдържано – ЕСПЧ осъди България заради съобщение на прокуратурата Подробно и без нюанси, вместо дискретно и сдържано – ЕСПЧ осъди България заради съобщение на прокуратурата

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 12:58

donna написа:
gudio написа::wink: Стягай се, ludi, още отсега и се запознавай с "челния опит" - нали според една от идеите на МП беше ДСИ да се специализират именно в предаването на деца :wink:

Имала съм изпълнеия за предаване на дете с ДСИ и такива циркове като Асеновградските нямаше !
.
:mrgreen: О, да... повярвахме ти :lol: Явно не си имала и явно допреди "асеновградския репортаж" не беше виждала :wink: Както и не знаеше за ППВС № 4 / 1962 г., ама го откри с търсачката :mrgreen: :mrgreen:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:04

Постановлението не съм го открила с търсачка из нета или из някоя ПИС отдавна го зная , ИД е в изпълнителната служба това за което говоря и е с дата и година по ранна от Асеновградското /имала съм и други ИД от сорта но там се стигна само до доброволно изпълнеие ,но и те са отпреди асеновградския случай /,а ако се разходиш из старите теми по форума ще откриеш ,че и по други поводи сме дискутирали с колеги и сме цитирали прословутото постановление №4/1962г.
Постановлението го има във вс. сборник с ТР и в правноинформационните системи ,а и съм го изувала още като студентка по ГПК !
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 06 Юни 2009, 13:20

Ахааа , евентуално да им се наложили наказания значи ?
И евентуално, да се отнеме лиценза на тъпата кифла съдебен изпълнител.
Евентуално Тачева да си подаде оставката и пак, евентуално, дебелите прасета в униформа да бъдат разкарани от системата и пратени в свинарник.
Егати ... в евентулна държава сме се родили мам.ка му !!!

Това пък е мнение от друг форум - за новини.
Интересно, че мнението на неспециалистите е доста различно, не само в нюансите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 13:27

donna написа: Постановлението го има във вс. сборник с ТР и в правноинформационните системи ,а и съм го изувала още като студентка по ГПК !

Аз пък си мислех, че си завършила право... не знаех, че си такъв тесен специалист :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 13:29

Балуев, ама и ти си една драка... :lol: Аз гарантирам за колегата Донна, ако ли има нужда от гаранция.

По отношение изпълнение за предаване на дете- е, ок. имало 100 такива дела, а СР са в пъти повече....Балуев, що бягате от едни пари?

Иване, да оставим хората и тяхното негодувание настрана. Повече се политизира проблема в неспециализираните форуми, но тук мисля сме преобладаващо юристи.../ което не пречи и да сме хора, но не политици/.
Сега ще се чудят още колко да яхнат вълната.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:36

gudio написа:
donna написа: Постановлението го има във вс. сборник с ТР и в правноинформационните системи ,а и съм го изувала още като студентка по ГПК !

Аз пък си мислех, че си завършила право... не знаех, че си такъв тесен специалист :wink:

Балуев си защитава гилдията и колежката но в темата е като глас в пустиня , но нека да си припомни какво е парвил по упражнея като студент . :wink: ,може би е дремал ,а може би е решавал казуси знам ли го :D :D :D
Та аз от снощи се срамувам в ъгъла ,щото не съм широк специалист!
donna
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 13:37

poli_g написа: По отношение изпълнение за предаване на дете- е, ок. имало 100 такива дела, а СР са в пъти повече....Балуев, що бягате от едни пари?

На година се изпълняват по около 100... и то със същите циркове, само `дето телевизия не се беше сетила да го заснеме :evil: Другите - не можеш да намериш родителя (щипнал в чужбина с детето, още докато се разглеждало делото, крие се по села и паланки и др.). парите - както сте забелязали, са 50,00 лв. без ДДС :!:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 13:39

donna написа: Балуев си защитава гилдията и колежката но в темата е като глас в пустиня , но нека да си припомни какво е парвил по упражнея като студент . :wink: ,може би е дремал ,а може би е решавал казуси знам ли го :D :D :D
Та аз от снощи се срамувам в ъгъла ,щото не съм широк специалист!

Срамувай се, колкото си искаш. Впрочем на онази твоя приятелка (Б...уа) й събрахме парите :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:42

Радвам се за нея ,щото тя беше взискател ,който не знае какво иска ...и как го иска, дано е била доволна :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 13:52

Брех, пак ще залитнем, но така или иначе и темата отдавна не е същата.
Ок, останалите длъжници не се сетили да поканят тв, ми приеми, че този точно е имал новаторски подход. :lol: И пак да се повторя- никой не възрази да бъде заснет!
Но, ако ги няма тези репортажи и не се вижда в публичното пространство, не може да се каже да не се е случвало :idea: .
Поради тази причина не възразявам да се сведат до знанието на народа идентични ситуации. Всички страни в това производство да си сторят изводите...и не само страните.

п.п. апропо, сам каза- вече черпиш дивиденти от тази ситуация.../ не искате изпълнение, като асеновградското/ :wink:

п.п.п. и не ми казвай, че на година има само 100 дела- за прекратяване на брак, за родителски права, за режим на лични... щото а-ха, и да ти повярвам. 8)
Последна промяна poli_g на 06 Юни 2009, 14:00, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:57

За подобна ситуация писах.
Куче шотланска овчарка пред вратата , в двора родата .
Онова опашатото го разгонихме , на родата се обясни ,че не е страна по ИД и после от закрила на детето си своршиха работата , детето каза на баща си хайде да идем да си играем. Той човека го взе , режима беше до обяд , после го върна .Написа се протокола. Ние цялата бригада до обяд висихме в селската кръчма и полвин село се извървя да ни зяпа,че бяхме атракцията за деня.
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 14:11

Балуев, сега се сетих за твоя жокер/ приех, че за да е налична безпристрастност, да не са в подчиненост и прочие/ преди време в тази тема и в контекста на НА, приложими....
МП е молителят, ок. в контекста на относимите НА и постановеният диспозитив ми хрумна един въпрос- дали пък именно ДСИ не е органът, който е следвало да изпълни?
Не знам- не съм го обмислила в детайли, просто хрумка. Можеш и на салата да ме направиш заради това- но разсъждавам на глас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 14:13

Няколко пъти ми се налага да цитирам великия вожд, учител и баща на съдебното изпълнение - Б.Б. (който не е кмет на София :wink: ) - цялата идея на изпълнителното производство е да се стимулира длъжникът да изпълни доброволно - предвидени са всякакви правни ограничения, глоби и т.н., само и само накрая той да види, че няма смисъл да упорства ... но празнотата настъпва от момента, в който в ГПК се употреби думата "принудително" :cry: Тук вече започват свободните интерпретации - кой трябва да изхвърли физически длъжника при въвод ? Виждал съм най-различни неща:
1) Полицаите го награбват длъжника, слагат му белезници и го откарват направо в районното, където му спретват съответната преписка за оказване съпротива, неизпълнение на разпореждания и т.н.
2) Полицаите седят, чешат се и казват "ама ние тук сме само, за да не Ви посегне на Вас ( :?: :shock: ) някой... нямаме право длъжника да го пипаме... вижте там, решавайте Вие - на Ваша отговорност"... :roll: Човека го изнасят хамали / охранители и т.н. - ако щете и рускиня някоя :wink:
3) Полицаите седат, гледат умно и казват - "ама наша работа е да не допуснем нарушаване на обществения ред и масови безредици... друго какво да направим ?" :lol:
4) Полицаите викат... Жандармерия 8) и пристига автобус с последователи на Дарт Вейдър или поне изглеждащи така, при вида на които длъжникът хуква да бяга и изчезва в неизвестна посока :lol:
Винаги има опасност нещата да излезнат от контрол - при достатъччно луд и нагъл потомък на Андрешко. Как се осъществява "принудата", като няма подробна и еднозначна уредба ?
Защо в Асеновград не задържаха бащата по реда на чл.529 :roll: ? Може би, за да не травмират допълнително децата със сцена на отвеждан баща с белезници ? Ама баталните сцени по-хубави ли бяха ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 14:20

gudio , помисли по въпроса да се извикат специалните части и да отцепят района ,а може би военните с танкове и БТР, може и щурмоваци ...
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 14:20

gudio написа:
poli_g написа:Ясно ти е, че на този ти въпрос би могла да отговори само Министър Тачева.
Да ти приличам на нея?!? 8)

Жокер: защото ДСИ му се водят служители :wink:

ама е и органът по чл. 6 и 7 от ХК...това ми е идеята.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 14:24

Прав си за повечето неща/ хайде, да не подхранвам егото ти/ неведнъж се питах, защо не се приложи 529 по отношение на татето?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 14:24

donna написа:gudio , помисли по въпроса да се извикат специалните части и да отцепят района ,а може би военните с танкове и БТР, може и щурмоваци ...

8) Такова съм виждал във "Франкофония" - един арабски студент нямал достатъчна медицинска застраховка и не си беше доплатил 700 франка (около 140 сегашни евро) за операция от апандисит - :!: взривиха му вратата с пластичен експлозив :!: , като преди това нас (другите студенти) ни изгониха от сградата :|
"Юиссие"-то (съдебния пристав :wink: ) прегази през пушилката и отломките и... изнесе телевизора на арабина :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 14:47

gudio написа:
donna написа:gudio , помисли по въпроса да се извикат специалните части и да отцепят района ,а може би военните с танкове и БТР, може и щурмоваци ...

8) Такова съм виждал във "Франкофония" - един арабски студент нямал достатъчна медицинска застраховка и не си беше доплатил 700 франка (около 140 сегашни евро) за операция от апандисит - :!: взривиха му вратата с пластичен експлозив :!: , като преди това нас (другите студенти) ни изгониха от сградата :|
"Юиссие"-то (съдебния пристав :wink: ) прегази през пушилката и отломките и... изнесе телевизора на арабина :lol: :lol:

Започвам да мисля като счетоводител ,разноските по изпълнеието не са ли по-вече от дълга ,имало ли е смисъл от взрив и как са събрани ,от продажбата на един телевизор едва ли :?
donna
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 06 Юни 2009, 15:04

donna написа:
gudio написа:

Започвам да мисля като счетоводител ,разноските по изпълнеието не са ли по-вече от дълга ,имало ли е смисъл от взрив и как са събрани ,от продажбата на един телевизор едва ли :?

Принципът е важен !! :mrgreen:

Сега след прецедента "Асеновград", ще се водат и сражения ... :mrgreen:
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 06 Юни 2009, 15:07

Предвид, че съм винаги победител във времето - алегорично казано - по напомняне от "Рицарят, смъртта и времето" - имаше такава гравюра на Дюрер, явно правилно съм се ориентирал към соц. партия. Дет` се вика - не пречи (едва ли ще се стигне до вариант "Пиночет" - по скоро Пинокио), но ще ми е от полза, като гледам какво става.

Навремето лева беше златен - дори съвсем доскоро - 30 ст. за светло пиво, билет по 0,06 ст.

Сега някой си прави експерименти - докъде ще стигне търпението на народа.

Зарибяват те да си купуваш стоки - защото иначе си .........

Нали - ако до 30 нямаш кола, разни такива "Егоизми". Чантички, парфюмчета. Един колега пък си прави маникюр - наистина си заслужи прякора.

Това всичкото няма как да го спестиш - теглиш кредит за плазмен телевизор, иначе си аут-сайдер. Не всеки може да бъде мъж - като мен - скромен, умен, богат и здрав като кирасир от двореца на Н.Ц.В. Екатерина дие Гроссе. Затова и в романа "Майстора и Маргарита" има такава сцена в театър "Вариете" - където летят пари във въздуха.

Значи нещо е сбъркано - а именно пък французите имат поне десет революции и бунтове ако щете - Великата Френска 1793 г., Парижката комуна 1875 г., Париж - 68 година, дори и в днешно време.

Виктор Юго не е писал все пак роман наречен "Взискателите", а "Клетниците".
И който не е почувствал нещо докато е чел тази книга или докато е гледал филмът "Хлапето" е наистина като животно.
ivan_lawyer3
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси