начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Iskam si imeto

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Iskam si imeto

Мнениеот Bezimen » 30 Авг 2005, 00:01

Pri razvod v chujbina jena mi izbra da zapazi familnoto ni ime za6toto spored mestnite zakoni tova bilo nein izbor i pravo bez az da imam dumata.

Kakvi sa mi 6ansovete pri ekzekvaturata v Balgaria da osporya tova re6enie na 4ujdiya sad i da poiskam da si vazstanovi mominskoto ime? Ne e nyakoa izvestna pevica ili aktrisa i smyanata na imeto ne bi i navredilo na populyarnosta, kakvato tja nyama... A familiyata ni e pazena neopetnena i takava iskame da ostane.

Kakvo i koga tryabva da napravya. Ekzekvaturata o6te ne e zapocnata.

Blagodarya predvaritelno...

Prostete za latinicata.
Bezimen

Мнениеот 123 » 30 Авг 2005, 16:35

Според българския Семеен кодекс единия съпруг може да запази фамилното име на другия съпруг след развода, само ако последния е съгласен. Т.е. без Ваше съгласие, съпругата Ви не може да запази фамилното име. Доколкото знам сега чуждестранното съдебно решение за развод ще трябва да мине процедура на утвърждаване в България. Именно в този момент Вие може да се позовете на разпоредбите на българското законодателство и да поискате съпругата Ви де не носи Вашето фамилно име. Мисля, че няма никаква пречка това да стане. Успех!
123

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 17:47

Съгласна съм с колегата.Наемете си добър адвокат и ще оправите нещата:) Успех!!!
Гост

Blagodarja, no

Мнениеот Bezimen » 12 Сеп 2005, 20:10

Kakvo garantira, che syprugata mi njama da ima pravo da prodylzhava da polzva imeto mi v chuzhbina i v dokumentite na stranata v kojato zhivee? Mozhe li nesaotvetstvieto mezhdu Baulgarskite i dokumenti i tezi v chuzhdata strana da i sazdade problemi, koito da ja prinudjat da promeni imeti si navsjakade? Blagodarja vi predvaritelno za otgovora.
Bezimen

Назад към Семейни казуси