начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Отказване от имотни права.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказване от имотни права.

Мнениеот Klauza » 15 Окт 2005, 01:19

Разведена съм в чужбина. При развода в едната от клаузите на протокола съпругът ми изрично декларира, че се отказва от всякакви претенции към имущества в България. Че нито в момента няма, нито за в бъдеще ще има каквито и да било претенции пред нито един съд в България. Че ме освобождава да разполагам с тези имоти както намеря за добре.

Въпросът ми е какво трябжа да направя, за да се даде валидност на тази официална декларация и в България? Дали трябва да е част от екзекватурата или трябва да се подходи с отделна процедура?
Klauza

...

Мнениеот gery » 15 Окт 2005, 10:41

За съжаление чуждестранния съд не може да вземе отношение по повод имоти, които се намират в България. Нашият ГПК е категоричен, че тези въпроси се разрешават само от компетентния български съд. Така че в тази част решението няма да бъде допуснато. А и ако не сте признали решението в България, тук вие сте все още омъжена. Което означава, че по отношение на имотите в СИО ще се иска и неговото съгласие.
Варианти има различни, но те зависят от добрата воля на съпругът ви!

Успех и късмет!
gery
Потребител

Мнениеот Клауза » 15 Окт 2005, 18:33

Благодаря Ви Гери. Става дума точно за добрата воля. Той я има. Въпросът ми е: как да се узакони тя в България? Той няма намерение нито желание да пътува. Какъв документ е нужен, за да се прехвырлят неговите имотни права на мене.

Чуждестранният съд не е взел отношение, защото не е имало диспут. Неговата декларация е доброволна и е част от разводния протокол.

Какво е нужно да се направи в повече?
Клауза

Назад към Семейни казуси