начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Имам ли право на доп.пенсия от починалия ми съпруг.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право на доп.пенсия от починалия ми съпруг.

Мнениеот pepina » 18 Окт 2005, 14:56

На 52 години съм и имам трудов стаж 29 години и 9 месеца. На 28.09.2005г. почина съпруга ми. Интересува ме имам ли право на наследствена пенсия от него/пенсионер по болест за 2 години/ и ако имам откога мога да я получавам и в какър размер?
pepina

Мнениеот kaite » 18 Окт 2005, 15:10

имате право на наследствена пенсия. размера й зависи от пенсията на съпруга Ви. Процента, кйто ви се полага зависи колко наследника имат право на наследствена пенсия, т.е. дали имате деца, които учат и имат право на пенсия. момента от който ще я получавате, е момента, в който си подадете документите в НОИ
kaite
Младши потребител

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 08:59

към момента нямате право на наследствена пенсия, направете справка с КСО и измененията му.
Гост

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 08:59

към момента нямате право на наследствена пенсия, направете справка с КСО и измененията му.
Гост

Мнениеот neznaiko » 19 Окт 2005, 14:40

Saglasen sam s Gost. Vijte razporedbata na 4l.82,dl.2 vav vrazka s 4l.68,al. 1 i 2 ot KSO
neznaiko

Назад към Семейни казуси