начало

И втората процедура за избор на шеф на ВАС приключи без успех, кандидати няма И втората процедура за избор на шеф на ВАС приключи без успех, кандидати няма

Моля, помогнете ми с тези две декларации?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля, помогнете ми с тези две декларации?

Мнениеот sailorbg » 02 Авг 2006, 12:33

Искам да припозная свое извънбрачно дете, както и да дам съгласие, след раждането, майката на бъдещото ни дете да напусне страната заедно с детето ни.
Днес ходих при нотариус от който разбрах, че трябва да направя 2 броя декларации. Първата за припознаването по чл.36, и втората за напускане на страната. Беше ми поискано да заплатя такса от 50 лв. за напечатването и нот. заверка на тези две декларации..
Молбата ми е ако някой от юристите тук има подобна форма образец за декларации да ми ги прати на ел. поща, или да ми даде линк от където могат да се изтеглят.
Благодаря предварително.
sailorbg
Младши потребител

Мнениеот portokal » 02 Авг 2006, 13:02

За чужбината не знам, но припознаването може да стане и без нотариус - лично в общината. Понякога общините отказват да приемат такива декларации, ако не са с нотариално заверен подпис. Не е редно според мен.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ne » 02 Авг 2006, 13:29

по отношение на припознаването - точно така както казва колегата - лично в общината, дори бланка там ще ви дадат или поне трябва да ви дадат. Само, че преди да бъдат отразени данните за радителя трябва да изтекат 3 месеца и чак тогава ще получите новото удостоверение за раждане, въз основа на който вече можете да изкарате задграничен паспорт на детето и нужната Ви декларация с нот.заверка на подписа за напускане на страната на детето. по тарифата за нот.такси би трябвало нотариуса да Ви вземе 3 лв за заверката и още 3 лева за изготвянето.
ne
Потребител

Назад към Семейни казуси