начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ

Мнениеот julia » 04 Дек 2006, 02:54

ВИНАГИ КОГАТО ВАДИМ УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ имаме голям проблем с един чичо на майка ми , изселен още в 1927г. в Гърция .
ТОЙ СИГУРНО ОТДАВНА Е ПОЧИНАЛ , НО НЕ МОЖЕМ ДА УСТАНОВИМ ТОВА СЪС СМЪРТЕН АКТ и ни създава проблеми с един имот .
БАЩА МУ Е ПОЧИНАЛ в 1938г. МАЙКА МУ е починала в 1952г.ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ БЕШЕ ЖИВ до около 60-та година , но оттогава нямаме никаква вест от него.
А ИМА СЕСТРА бездетна починала в 1982г. на която незнаем наследник ли е или не. А ако тази сестра е била омъжена братята и сестрите наследяват ли заедно със съпруга ?

ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ВПИСВАМЕ В УДОСТОВЕРЕНИЯТА НА бащаму , майка му и двете му сестри ?

МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА НИ ПОСЪВЕТВА КАК Е РЕДНО ДА ПОСТЪПИМ ? ?Без да нарушаваме закона . ЗАщото още от преди 10г. е тръгнала една грешка в удостоверенията ни и я влачим до сега.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Последна промяна julia на 07 Дек 2006, 02:36, променена общо 1 път
julia
Потребител

Re: УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ

Мнениеот marieta80 » 07 Дек 2006, 01:25

julia написа:ВИНАГИ КОГАТО ВАДИМ УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ имаме голям проблем с един чичо на майка ми , изселен още в 1927г. в Гърция .
ТОЙ СИГУРНО ОТДАВНА Е ПОЧИНАЛ , НО НЕ МОЖЕМ ДА УСТАНОВИМ ТОВА СЪС СМЪРТЕН АКТ и ни създава проблеми с един имот .
БАЩА МУ Е ПОЧИНАЛ в 1938г. МАЙКА МУ е починала в 1952г.ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ БЕШЕ ЖИВ до около 60-та година , но оттогава нямаме никаква вест от него.
А ИМА СЕСТРА бездетна починала в 1982г. на която незнаем наследник ли е или не. А ако тази сестра е била омъжена братята и сестрите наследяват ли заедно със съпруга ?
БАЩАТА НА МАЙКА МИ /брат на бездетната и на изселника /е починал преди тази сестра .МАЙКА МИ И ВУЙЧО МИ наследяват ли заедно с децата на надживялите я братя и сестри
ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ВПИСВАМЕ В УДОСТОВЕРЕНИЯТА НА бащаму , майка му и двете му сестри ?

МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА НИ ПОСЪВЕТВА КАК Е РЕДНО ДА ПОСТЪПИМ ? ?Без да нарушаваме закона . ЗАщото още от преди 10г. е тръгнала една грешка в удостоверенията ни и я влачим до сега.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

вписва се задължително и вие имате право на наследство наравно с неговите деца
marieta80
Младши потребител

Благодаря Мариета 80

Мнениеот julia » 07 Дек 2006, 02:41

Но ако той е починал преди сестра си , значи тя е негов наследник , а не той неин. Не знаем нищо за децата му.
julia
Потребител

Мнениеот divain » 07 Дек 2006, 11:18

Щом като не знаете нищо за чичо си от 10г , опитайте да обявите неговото отсъствие или смърт. След като той няма деца и живи роднини които да го наследят..... Процедурата е по ГПК , но ще Ви трябва адвокат.
УСПЕХ !
divain
Потребител

Благодаря за отзивчивостта

Мнениеот julia » 10 Дек 2006, 21:32

Това е вероятно най правилното решение -обявяване на смърт . Ние не знаем 40 години нищо за него . Имаше две дъщери в Гърция . По едно време се чу , че едната била починала и нищо повече . А не е далече . Тук в Солун са живели . Той не е мой чичо , а на майка ми .
А тя и нейните братовчеди и братовчедки са вече над 80г. Няма кой да се занимава и да ходи да го издирва . Щом в 27г. се е изселил, сигурно вече не е жив , но не е сигурно дали няма наследници .
Не знам дали не може чрез гръцкото консулство да се изиска някакъв акт за смърт?
julia
Потребител

Re: УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ

Мнениеот donna » 16 Фев 2009, 10:24

:D Кофти положение ,не зная за какво става дума ,ако е за наследство вижте как наследяват чуждите граждани ...за земите ясно тр. в 3г срок да се разпоредят . Но тоя човек изселил се 1927г би следвало вече да има др. гражданство , това отразено ли е в регистрите на ГРАОО.
Ако човека е запазил и наше грожданство трябваше бг консула да изпрати в БГ акта за смърт ,ако лицето е починало .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси