начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

дом насилие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дом насилие

Мнениеот nellita_m » 03 Апр 2007, 12:39

Искам да Ви попитам как става осъден по ЗЗДН да получи родителски права?
nellita_m
Младши потребител

дом насилие

Мнениеот nellita_m » 03 Апр 2007, 12:48

И още нещо: насилника вече девет месеца след влизане в сила на съдебното решение не го изпълнява,нито РП,нито ОП,нито полицияша вземат отношение по въпроса?!
nellita_m
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 03 Апр 2007, 14:15

Заведете ново дело за другия родител да получи родителските права, като посочите, че бащата не изпълнява задълженията си
pitasht
Активен потребител

Re: дом насилие

Мнениеот krasko666 » 03 Апр 2007, 18:41

nellita_m написа:Искам да Ви попитам как става осъден по ЗЗДН да получи родителски права?

iskate da gi polu4i ili gi e polu4il i iskate da mu se otnemat konkretiziraite vyprosa i daite o6te info 8)
krasko666
Младши потребител

otgovor

Мнениеот nellita_m » 04 Апр 2007, 10:45

Ve4e sa mu dadeni po bra4noto delo na vtora instanciq,a privremenite merki sa v polza na majkata/az sam na stranata na majkata/.Sega objalvame pred VKS re6enieto po bra4noto delo,tai kato e postanoveno v razrez sas zakona,na vsi4koto otgore ba6tata ne izpalnqva merkite nalojeni mu po ZZDN i prodaljava da tormozi maikata neprekasnato,a policiqta i prokuraturata ne vzemat nikakvi merki daje tolerirat postapkite mu.....
nellita_m
Младши потребител

..............

Мнениеот nellita_m » 18 Апр 2007, 14:11

Molq Vi daite savet....
nellita_m
Младши потребител

домашно насилие

Мнениеот nellita_m » 20 Апр 2007, 12:36

Става въпрос за решение/заповед/ по ЗЗДН,което бившия вече съпруг не изпълнява и неколкократно нарушава....
Що се отнася за брачното дело,нещата стоят така: един състав на Окр.съд дава едновременно род. права и на майката и на бащата,опасявайки се точно от такова развитие още пред Районен съд поискахме "сливане" на бракоразводното дело с привременните мерки,но Окр.съд явно е "по-компетентен"!?!
А ако не ме лъже паметта привременните мерки са в сила до окончателното приключване на делото,в случая пред ВКС.
Моля Ви за отговор.....
nellita_m
Младши потребител

Мнениеот cleo » 20 Апр 2007, 13:25

Доскоро малко се дразних, че колегата lyutiyat е доста остър в изказванията си към млади колеги търсещи помощ, но вече мисля, че дори не е достатъчно остър.

Колега nelita_m, не съм специалист по семейно право, но дори и да бях никога не бих си позволила да Ви давам съвети как да си водите делото в този форум.

Замислете се когато поемате семейни дела, че най-малкото не е етично да ги обсъждате във форуми, а и на други места.

Въпросът тук не е дали колегите познаващи добре процеса да Ви дадат съвет как да си заведете иска, или да го измените или т.н.
Аватар
cleo
Потребител

..........

Мнениеот nellita_m » 20 Апр 2007, 14:32

Знаете ли аз сама си водя делото,като страна, тъй като с месечните средства си издържам детето за което "бащата" нехае,а и до момента не намерих адвокат да защитава моите интереси и да неможе да бъде "купен" от другата страна.
Моля да бъда извинена за това,което написах,но когато някой те поведе....сещате се.
Още веднъж:ИЗВИНЕТЕ!!!!
nellita_m
Младши потребител

..........

Мнениеот nellita_m » 20 Апр 2007, 14:32

Знаете ли аз сама си водя делото,като страна, тъй като с месечните средства си издържам детето за което "бащата" нехае,а и до момента не намерих адвокат да защитава моите интереси и да неможе да бъде "купен" от другата страна.
Моля да бъда извинена за това,което написах,но когато някой те поведе....сещате се.
Още веднъж:ИЗВИНЕТЕ!!!!
nellita_m
Младши потребител

Мнениеот cleo » 20 Апр 2007, 15:34

Простете Нелита грешката е моя.
Но съвета ми не е по-различен.
Съжалявам, че не сте попаднали на лоялен колега.
Лично аз, въпреки, че имах достаъчно опит зад гърба си, поверих защита ми по моето собствено бракоразводно дело на мой колега с опит в семейното право. Вярно е материята не е сложна, но си има тънкости, специфични способи за защита. Сама знаете, че интересът на детето Ви е най-важен.

За привременните мерки, самото им наименование подсказва, че могат да бъдат изменени.
Посътвайте се с колега адвокат, дори само като консултация, какви доказателства да представите пред съда, за да може да промените мерките вижте чл. 106 ал. 5 от СК.
Аватар
cleo
Потребител

...........

Мнениеот nellita_m » 23 Апр 2007, 16:53

Вече пред ВКС,но Ви моля за едно:"дайте" някой адвокат,който не само да иска,а и да може.....
nellita_m
Младши потребител

Назад към Семейни казуси