- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дом насилие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
дом насилие
Искам да Ви попитам как става осъден по ЗЗДН да получи родителски права?
- nellita_m
- Младши потребител
дом насилие
И още нещо: насилника вече девет месеца след влизане в сила на съдебното решение не го изпълнява,нито РП,нито ОП,нито полицияша вземат отношение по въпроса?!
- nellita_m
- Младши потребител
Заведете ново дело за другия родител да получи родителските права, като посочите, че бащата не изпълнява задълженията си
- pitasht
- Активен потребител
Re: дом насилие
nellita_m написа:Искам да Ви попитам как става осъден по ЗЗДН да получи родителски права?
iskate da gi polu4i ili gi e polu4il i iskate da mu se otnemat konkretiziraite vyprosa i daite o6te info
- krasko666
- Младши потребител
otgovor
Ve4e sa mu dadeni po bra4noto delo na vtora instanciq,a privremenite merki sa v polza na majkata/az sam na stranata na majkata/.Sega objalvame pred VKS re6enieto po bra4noto delo,tai kato e postanoveno v razrez sas zakona,na vsi4koto otgore ba6tata ne izpalnqva merkite nalojeni mu po ZZDN i prodaljava da tormozi maikata neprekasnato,a policiqta i prokuraturata ne vzemat nikakvi merki daje tolerirat postapkite mu.....
- nellita_m
- Младши потребител
..............
Molq Vi daite savet....
- nellita_m
- Младши потребител
домашно насилие
Става въпрос за решение/заповед/ по ЗЗДН,което бившия вече съпруг не изпълнява и неколкократно нарушава....
Що се отнася за брачното дело,нещата стоят така: един състав на Окр.съд дава едновременно род. права и на майката и на бащата,опасявайки се точно от такова развитие още пред Районен съд поискахме "сливане" на бракоразводното дело с привременните мерки,но Окр.съд явно е "по-компетентен"!?!
А ако не ме лъже паметта привременните мерки са в сила до окончателното приключване на делото,в случая пред ВКС.
Моля Ви за отговор.....
Що се отнася за брачното дело,нещата стоят така: един състав на Окр.съд дава едновременно род. права и на майката и на бащата,опасявайки се точно от такова развитие още пред Районен съд поискахме "сливане" на бракоразводното дело с привременните мерки,но Окр.съд явно е "по-компетентен"!?!
А ако не ме лъже паметта привременните мерки са в сила до окончателното приключване на делото,в случая пред ВКС.
Моля Ви за отговор.....
- nellita_m
- Младши потребител
Доскоро малко се дразних, че колегата lyutiyat е доста остър в изказванията си към млади колеги търсещи помощ, но вече мисля, че дори не е достатъчно остър.
Колега nelita_m, не съм специалист по семейно право, но дори и да бях никога не бих си позволила да Ви давам съвети как да си водите делото в този форум.
Замислете се когато поемате семейни дела, че най-малкото не е етично да ги обсъждате във форуми, а и на други места.
Въпросът тук не е дали колегите познаващи добре процеса да Ви дадат съвет как да си заведете иска, или да го измените или т.н.
Колега nelita_m, не съм специалист по семейно право, но дори и да бях никога не бих си позволила да Ви давам съвети как да си водите делото в този форум.
Замислете се когато поемате семейни дела, че най-малкото не е етично да ги обсъждате във форуми, а и на други места.
Въпросът тук не е дали колегите познаващи добре процеса да Ви дадат съвет как да си заведете иска, или да го измените или т.н.
-
cleo - Потребител
..........
Знаете ли аз сама си водя делото,като страна, тъй като с месечните средства си издържам детето за което "бащата" нехае,а и до момента не намерих адвокат да защитава моите интереси и да неможе да бъде "купен" от другата страна.
Моля да бъда извинена за това,което написах,но когато някой те поведе....сещате се.
Още веднъж:ИЗВИНЕТЕ!!!!
Моля да бъда извинена за това,което написах,но когато някой те поведе....сещате се.
- nellita_m
- Младши потребител
..........
Знаете ли аз сама си водя делото,като страна, тъй като с месечните средства си издържам детето за което "бащата" нехае,а и до момента не намерих адвокат да защитава моите интереси и да неможе да бъде "купен" от другата страна.
- nellita_m
- Младши потребител
Простете Нелита грешката е моя.
Но съвета ми не е по-различен.
Съжалявам, че не сте попаднали на лоялен колега.
Лично аз, въпреки, че имах достаъчно опит зад гърба си, поверих защита ми по моето собствено бракоразводно дело на мой колега с опит в семейното право. Вярно е материята не е сложна, но си има тънкости, специфични способи за защита. Сама знаете, че интересът на детето Ви е най-важен.
За привременните мерки, самото им наименование подсказва, че могат да бъдат изменени.
Посътвайте се с колега адвокат, дори само като консултация, какви доказателства да представите пред съда, за да може да промените мерките вижте чл. 106 ал. 5 от СК.
Но съвета ми не е по-различен.
Съжалявам, че не сте попаднали на лоялен колега.
Лично аз, въпреки, че имах достаъчно опит зад гърба си, поверих защита ми по моето собствено бракоразводно дело на мой колега с опит в семейното право. Вярно е материята не е сложна, но си има тънкости, специфични способи за защита. Сама знаете, че интересът на детето Ви е най-важен.
За привременните мерки, самото им наименование подсказва, че могат да бъдат изменени.
Посътвайте се с колега адвокат, дори само като консултация, какви доказателства да представите пред съда, за да може да промените мерките вижте чл. 106 ал. 5 от СК.
-
cleo - Потребител
...........
Вече пред ВКС,но Ви моля за едно:"дайте" някой адвокат,който не само да иска,а и да може.....
- nellita_m
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|