СТРАХОТНО Е!
Накарахте ме да се смея на глас !
- Дата и час: 19 Дек 2024, 19:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разбирате ли от семейни връзки?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Е,ако Йордан Йовков можеше да прочете това със сигурност отново щеше да напише:
"Боже,колко мъка имало на тоя свят !!!!!"
"Боже,колко мъка имало на тоя свят !!!!!"
- sarbijanac
- Активен потребител
Представете си само, след настъпване на смърт на автора на тази молба, как от селското кметство ще бъде издадено Удостоверение за наследници. Според мен в този случай дори и съд би се затруднил да определи кои са наследниците пък ако ще в съдебния състав да са Проф. Живко Сталев, Проф. Лиляна Ненова и Проф. Меворах (лека му пръст).
- neznaiko
- Потребител
Я па да се излигавя и аз.
Нали знаете, че бай Тошо Живков беше осиновил внучка си.
Не знам дали пълно, или непълно, но приемаме, че непълно.
Т.Ж. умира. Негови наследници са синът В.Ж., внукът от починала дъщеря Т.Сл. и осиновената внучка от починала дъщеря Е.Ж. Приехме, че осиновяването е непълно.
На какъв дял от наследството има право внучката?
Аз мисля, че наследява и като дъщеря, и като внучка (защото не са прекъснати отношенията и по произход).
Т.е. ще има право на една трета (като дете на наследодателя наред с В. и починалата Л.) плюс още една втора от другата една трета като дете на Л. (дели нейния дял с Т.Сл.).
Съгласни ли сте?
Нали знаете, че бай Тошо Живков беше осиновил внучка си.
Не знам дали пълно, или непълно, но приемаме, че непълно.
Т.Ж. умира. Негови наследници са синът В.Ж., внукът от починала дъщеря Т.Сл. и осиновената внучка от починала дъщеря Е.Ж. Приехме, че осиновяването е непълно.
На какъв дял от наследството има право внучката?
Аз мисля, че наследява и като дъщеря, и като внучка (защото не са прекъснати отношенията и по произход).
Т.е. ще има право на една трета (като дете на наследодателя наред с В. и починалата Л.) плюс още една втора от другата една трета като дете на Л. (дели нейния дял с Т.Сл.).
Съгласни ли сте?
-
portokal - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|