начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

имам ли шанс?трябва ми добър адвокат!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имам ли шанс?трябва ми добър адвокат!!!!

Мнениеот maraq » 10 Апр 2007, 17:34

моля ви,помогнете!баща ми почина на 09.09.05г.Остави следните наследници:майка ми(която е и негова 2ра съпруга с 29г.брак); аз(тяхно дете от този брак);и 2ма сина от 1вия му брак(по-големият живееше в един двор с родителите ми,но в отделна постройка,а по-малкият е живял с майка си).Баща ми остави в наследство 1 еднофамилна неделима къща с двор,в която са живели с майка ми , вилно място от 600м и зем. земя от около 20дка.борбата е с моите 2ма братя.въпросът ми е има ли майка ми шанса да наследим ние с нея къщата,чиито строеж е започнал по време на 1вия брак,но е завършен в последствие.м/у другото по-големият ми брат се настани сас заплахи в едната стая и нанася пс.тормоз в/у майка ми.тя няма и къде да отиде и се питам честно ли е да градиш в една къща цял живот,а в старините ти да дойдат и да те гонят?помогнете,може и на форума,може и ако познавате някой,който може да се справи
maraq
Нов потребител

Мнениеот aleks84 » 10 Апр 2007, 18:56

Здр., наследници на баща Ви сте Вие, майка Ви и синовете от първия му брак. Няма значение, че къщата е довършена по време на втория, не може само Вие да я наследите. Въпросът е обаче какво включва цялата наследствена маса и може ли евентуално да се направи такава делба, че тя да се падне на майка Ви. ГПК предвижда, че ако неподеляемият имот е жилище, всеки от съделителите, който при откриване на наследството е живял в него и не притежава друго такова, може да поиска то да бъде поставено в неговия дял, като дяловете на останалите съделители се уравнят с друг имот или с пари. За целта се консултирайте с адвокат, който ще Ви посъветва конкретно какво да предприемете, вкл. с/у психическия тормоз. Успех.
aleks84
Потребител

Мнениеот rama » 10 Апр 2007, 19:29

Синовете на баща Ви от първия брак получават по 1/8 от наследството, така че идеята на колегата е осъществима. За момента всички сте сънаследници, или с други думи съсобственици по наследство. При делба е възможно жилището да се предостави в собственост на майка Ви, а дяловете на другите да се уравнят с други имоти или пари. Търсеге адвокат.
rama
Потребител

Назад към Семейни казуси