- Дата и час: 19 Дек 2024, 22:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имам ли шанс?трябва ми добър адвокат!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
имам ли шанс?трябва ми добър адвокат!!!!
моля ви,помогнете!баща ми почина на 09.09.05г.Остави следните наследници:майка ми(която е и негова 2ра съпруга с 29г.брак); аз(тяхно дете от този брак);и 2ма сина от 1вия му брак(по-големият живееше в един двор с родителите ми,но в отделна постройка,а по-малкият е живял с майка си).Баща ми остави в наследство 1 еднофамилна неделима къща с двор,в която са живели с майка ми , вилно място от 600м и зем. земя от около 20дка.борбата е с моите 2ма братя.въпросът ми е има ли майка ми шанса да наследим ние с нея къщата,чиито строеж е започнал по време на 1вия брак,но е завършен в последствие.м/у другото по-големият ми брат се настани сас заплахи в едната стая и нанася пс.тормоз в/у майка ми.тя няма и къде да отиде и се питам честно ли е да градиш в една къща цял живот,а в старините ти да дойдат и да те гонят?помогнете,може и на форума,може и ако познавате някой,който може да се справи
- maraq
- Нов потребител
Здр., наследници на баща Ви сте Вие, майка Ви и синовете от първия му брак. Няма значение, че къщата е довършена по време на втория, не може само Вие да я наследите. Въпросът е обаче какво включва цялата наследствена маса и може ли евентуално да се направи такава делба, че тя да се падне на майка Ви. ГПК предвижда, че ако неподеляемият имот е жилище, всеки от съделителите, който при откриване на наследството е живял в него и не притежава друго такова, може да поиска то да бъде поставено в неговия дял, като дяловете на останалите съделители се уравнят с друг имот или с пари. За целта се консултирайте с адвокат, който ще Ви посъветва конкретно какво да предприемете, вкл. с/у психическия тормоз. Успех.
- aleks84
- Потребител
Синовете на баща Ви от първия брак получават по 1/8 от наследството, така че идеята на колегата е осъществима. За момента всички сте сънаследници, или с други думи съсобственици по наследство. При делба е възможно жилището да се предостави в собственост на майка Ви, а дяловете на другите да се уравнят с други имоти или пари. Търсеге адвокат.
- rama
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|