Омъжена съм за чужденец, гражданин на страна в ЕС. Става дума наследяване на 4 имота.
1) Недвижим имот в трета страна (членка на ЕС), придобит по време на брака ни
2) Наследена от съпруга ми 1/3 част от имот преди брака, намиращ се в родната му страна
3) Дарен на мен имот по време на брака ни, намиращ се на територията на България
4) Имот на името на фирмата на съпруга ми (ЕООД), придобит преди брака, намиращ се на територията на България
При смърт на един от нас законите на коя от трите държави ще се приложат при определяне на наследството на тези имоти?
Много благодаря за всяка информация!
- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Брак с чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Чл. 89, Кодекс на международното частно право, ако наследството е открито в РБългария.
Meno Male! Scarpia.
- enigma
- Потребител
Благодаря много за отговора. Правилно ли съм Ви разбрала, че този член се прилага само за имотите, намиращи се на територията на Б-я??
- borissova
- Младши потребител
Не, прилага се за всички, ако лицето е починало в БГ и тук има спорове относно наследяването или извършвате действия пред държавни органи. Относно другите държави - те си имат техни закони.
И си позволявам да отбележа, че при ЕООД-то режимът на имота е друг.
Изобщо - отидете при адвокат, който може да ви отдели време.
И си позволявам да отбележа, че при ЕООД-то режимът на имота е друг.
Изобщо - отидете при адвокат, който може да ви отдели време.
Meno Male! Scarpia.
- enigma
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|