начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Моля Ви за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви за съвет

Мнениеот KOSTNER » 16 Апр 2007, 08:45

Здравейте юристи и нека Ви бъде честит празника. Имам едно питане и мисля, че тук ще бъда насочен най-правилно.

Синът ми се жени идната седмица. Мисля си да му дам някой лев за първоначална вноска за апартамент. Сумата не е толкова голяма (8000) за някой от Вас, но за мен си е цяло състояние. Иска ми се да защитя по някакъв начин тази сума при евентуално неразбирателство от страна на младите. Все пак аз не съм човек, който може да си позвпли да купува недвижими имоти когато си пожелае. :wink:

Благодаря на всеки от Вас оставил мнение и още веднъж Честито!! :)
KOSTNER
Нов потребител

Мнениеот marter » 16 Апр 2007, 09:03

Постарайте се да дадете сумата на негово име преди брака. Не е много ясно от въпроса - дали ще закупи жилище с тези пари. Имайте предвид, че имот, закупен преди брака на името на единия, но изплащан по време на брака (със заем, теглен от същия преди брака) може да се счете за семейна имуществена общност и при евентуален развод - да се раздели на две. Най- добре е да е изплатен изцяло преди брака и да е на негово име. Е, има и разваляне на дарение, но не е много удачно...Желая Ви успех!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот KOSTNER » 16 Апр 2007, 09:13

Благодаря Ви за отговора. Тези пари са една помощ от моя страна. Иначе ще си тегли кредит, който ще си погасява, като аз също ще помагам в това погасяване. Когато кредита се погасява и когато участвам и аз мога ли да претендирам след време (не дай Боже) за тези суми? Ако може да ми посочите подобни решения на съда ще бъда Ви бъда много благодарен/
KOSTNER
Нов потребител

Назад към Семейни казуси