- Дата и час: 19 Дек 2024, 22:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
автомобил-СИО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
автомобил-СИО
може ли съпругата да прехвърли частта си от автомобила - СИО на съпруга си?по какъв начин-дарение, пок-продажба ли?благодаря!
- d2
- Младши потребител
а за да се спесят нот.такси за продажба предполагам че ще може и само със заверено съгласие на съпругата да прехвърли частта си от автомобила на мъжа си,нали така?!
- d2
- Младши потребител
Разбира се че може.Аз съм за покупко-продажабата било то и фиктивна.
А стига, бе!
Откъде се разбира?
Не може. Съпружеската имуществена общност се прекратява в определени, точно изброени случаи. Сключването на сделка не е сред тях. На делба също не подлежи.
-
portokal - Старши потребител
Мисля че щом задава така въпроса си съпругата е съгласна да прехвърли дела си от колата.Ако не е така,това е вече друго.
- milenaaa
- Потребител
Мисля че щом задава така въпроса си съпругата е съгласна да прехвърли дела си от колата.
Ясно, че е съгласна, обаче никой не я пита. Всеки продавач е съгласен да прехвърли вещта си, но някои сделки просто не са възможни.
Виж, ако я прехвърлят двамата заедно на трето лице и после това трето лице дари колата на съпруга... Макар че и това си е очевидно заобикаляне на закона.
-
d2 написа:може ли съпругата да прехвърли частта си от автомобила - СИО на съпруга си?по какъв начин-дарение, пок-продажба ли?благодаря!
milenaaa написа: Разбира се че може.Аз съм за покупко-продажабата било то и фиктивна.
При положение, че към настоящия момент бракът все още не е прекратен, то жената НЕ МОЖЕ да прехвърли на съпруга си делът си от този автомобил, поради една проста причина, която всеки юрист знае, а именно - основен принцип в Семейното право - СИО е бездялова сбственост, при която съпрузите нямат определени дялове.
milenaaa написа:Мисля че щом задава така въпроса си съпругата е съгласна да прехвърли дела си от колата.Ако не е така,това е вече друго.
Какво значение има тук съгласието на съпругата да прехвърли делът от автомобила? Отговорът е само един - никакво значение няма. С това съгласие или без него - не може да се прехвърли.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
значи, ще е по-лесно да се разведат дядковците, отколкото единия да прехвърли дела си на другия Благодаря ви за отговорите!
- d2
- Младши потребител
d2 написа:значи, ще е по-лесно да се разведат дядковците, отколкото единия да прехвърли дела си на другия
Тук се замислих за една по-радикална възможност... но ще стане много черно
- prnedev
- Активен потребител
Цяла дискусия се разгоряла по проблем, който всъщност въобще не е проблем. Чл. 22, ал. 1, изр. 2-ро СК: Докато трае бракът, никой от съпрузите не може да се разпорежда с дела, който би получил от общото имущество при прекратяване на имуществената общност.
Четете законите, господа.....поне от време на време
Четете законите, господа.....поне от време на време
- tatkobarba
- Потребител
Това, макар че е в същия дух, е по-скоро с оглед на бъдещия дял при евентуално прекратяване ("който БИ получил"). Не е за прекратяване на общността в момента, като вещта се придобие от единия.
Да вметна, че не намирам моето обяснение за по-неправилно от това на Монтескьо. Моите уважения към колегата. И извинения, ако съм изтълкувала казаното с прекалена мнителност.
Да вметна, че не намирам моето обяснение за по-неправилно от това на Монтескьо. Моите уважения към колегата. И извинения, ако съм изтълкувала казаното с прекалена мнителност.
-
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|