- Дата и час: 19 Дек 2024, 22:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Давност при изплащане на издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Давност при изплащане на издръжка
Здравейте.Първо да благодаря на всички които евентуално ще ми отговорят.Разведена съм от 1997г и до днес винаги съм имала проблеми с редовното получаване на издръжка за двете ми деца.Имам безброй жалби в СРПрокуратура.Бившия ми съпруг има вече една присъда за неизплащане на издръжка.Сега най-накрая беше направен опис на собственото му жилище с цел да изплати дължимите суми които до момента са 4000лв.Знам че за по старите просрочени суми има изтекла давност за наказателно преследване.Въпросът ми е следния: Съдия-изпълнител,който движи цялата процедура ми каза че не може да се търси наказателна отговорност за старите суми преди 2003г.,но понеже имам изпълнителни листове парите трябват да ми бъдат изплатени и за това няма давностен срок.ТОВА ВЯРНО ЛИ Е?Защото от 1997г до 2003г има неизплатени издръжки в размер на 2000лв.Моля за бърз отговор. [/u][/b]
- bjbjbj
- Младши потребител
Независимо от това, че има образумано изп.дело, подайте тъжла до прокуратурата, да се образува НОХДело по чл. 183,ал.4 НК (нали веднъж вече е осъждан и освоб.от нак.отговорност по чл. 183,ал.3 във вр.с ал.1 НК). Консултирайте се с адвокат, във връзка с процедурите и подготвянето на документите.
- uvella
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|