начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Давност при изплащане на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Давност при изплащане на издръжка

Мнениеот bjbjbj » 21 Апр 2007, 10:12

Здравейте.Първо да благодаря на всички които евентуално ще ми отговорят.Разведена съм от 1997г и до днес винаги съм имала проблеми с редовното получаване на издръжка за двете ми деца.Имам безброй жалби в СРПрокуратура.Бившия ми съпруг има вече една присъда за неизплащане на издръжка.Сега най-накрая беше направен опис на собственото му жилище с цел да изплати дължимите суми които до момента са 4000лв.Знам че за по старите просрочени суми има изтекла давност за наказателно преследване.Въпросът ми е следния: Съдия-изпълнител,който движи цялата процедура ми каза че не може да се търси наказателна отговорност за старите суми преди 2003г.,но понеже имам изпълнителни листове парите трябват да ми бъдат изплатени и за това няма давностен срок.ТОВА ВЯРНО ЛИ Е?Защото от 1997г до 2003г има неизплатени издръжки в размер на 2000лв.Моля за бърз отговор. :roll: [/u][/b]
bjbjbj
Младши потребител

Мнениеот uvella » 21 Апр 2007, 12:18

Независимо от това, че има образумано изп.дело, подайте тъжла до прокуратурата, да се образува НОХДело по чл. 183,ал.4 НК (нали веднъж вече е осъждан и освоб.от нак.отговорност по чл. 183,ал.3 във вр.с ал.1 НК). Консултирайте се с адвокат, във връзка с процедурите и подготвянето на документите.
uvella
Потребител

Назад към Семейни казуси