начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Осветлете ме моля!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осветлете ме моля!

Мнениеот mara392 » 22 Апр 2007, 12:56

Мъжът ми след 20 годишен брак,се разведе с мен като ме обвини в ревност и напускане на семейното жилище в период в който аз отсъствах от страната,като междувременно той живееше вече с любовницата си-своята секретарка.Сменил ми е незнайно как адресната регистрация за да може да получава призовките за делата и подписва.По решение на съда аз съм виновна за развода(естествено,след като ме няма за да се защитя),както и още куп простотия.Да не говорим че не получих и нищо от семейните вещи извън дрехите си.Бившият ми мъж е влиятелен и много богат с дебели връзки във Варненския съд.От брака ни имаме 2 деца и още едно от първия ми брак,което той осинови.Децата ми са над 20 годишни.Искам да изчистя името си от помията с която ме заля и да му покажа,че въпреки парите си може би все още има и малко правосъдие в тази държава.Посъветвайте ме от къде да започна.
mara392
Нов потребител

Otgovor

Мнениеот mara392 » 22 Апр 2007, 19:53

Re6enieto e vlqzlo v sila 02.2006
Ne sam polu4ila li4no nito edna prizovka,a dokazatelstvo e pasporta mi 4e sam bila v 4ujbina,ne znam da sam imala za6titnik po deloto
mara392
Нов потребител

Re: Otgovor

Мнениеот sarbijanac » 22 Апр 2007, 20:39

mara392 написа:Re6enieto e vlqzlo v sila 02.2006
Ne sam polu4ila li4no nito edna prizovka,a dokazatelstvo e pasporta mi 4e sam bila v 4ujbina,ne znam da sam imala za6titnik po deloto

Чл. 231. (2) (Изм. - ДВ, бр. 55 от 1987 г.) Не се допуска отмяна на решение, с което е постановен развод, унищожаване на брака или бракът е признат за несъществуващ.

Нямате никаква налична възможност за отмяна на влязлото в сила решение,въпреки допуснатите същекствени процесуални правила.

Но имате възможност да си заведете иск по чл.278 и сл.от ГПК за съдебна делба на придобитите от Вас общи недвижими и движими вещи.Правото на този иск не е погасен по давност-можете да го предявите още утре,стига да пожелаете.
За съдебната делба ще Ви трябва адвокатска помощ-тези дела са много "отвратителни" - вече имам опит и не Ви го казвам за лошо :idea:
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси