начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ПОМОГНЕТЕ СПЕШНО!!!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ СПЕШНО!!!!!!

Мнениеот nelitsoneva » 24 Апр 2007, 19:55

Омъжена съм от 40г. От брака си нямаме деца.Семейното ни жилище е придобито по време на брака.Съпругът ми почина преди 9г.Преди да почине ми остави нотариално заверена декларация,в която пише че жилището е закупено изцяло с мои средства и се отказва изцяло от него,в моя полза.Жилището е придобито като обезщетение срещу отчужден имот на името на двама ни.Съпругът ми има две сестри и един брат,които съшо се явяват наследници.
ВЪПРОСЪТ МИ Е: С тази нотариално заверена декларация от съпруга ми мога ли да се разпореждам с жилището,да го продавам или прехвърлям,без участие на наследниците:сестри и брат.
PS.ДЕКЛАРАЦИЯТА Е ЗАВЕРЕНА НОТАРИАЛНО ПРЕЗ АВГУСТ 1992г.
СЪПРУГЪТ МИ ПОЧИНА ПРЕЗ ЮЛИ 1998г.[/b]
nelitsoneva
Нов потребител

Мнениеот term70 » 24 Апр 2007, 20:15

не може да породи правни последици една такава нотариално заверена декларация. Отказът от право на собственост трябва да бъде вписано. Не може да продадете целият имот без съгласието на неговите сестри и др.
g-box
term70
Потребител

Re: ПОМОГНЕТЕ СПЕШНО!!!!!!

Мнениеот monteskio » 24 Апр 2007, 20:33

nelitsoneva написа:Омъжена съм от 40г. От брака си нямаме деца.Семейното ни жилище е придобито по време на брака.Съпругът ми почина преди 9г.Преди да почине ми остави нотариално заверена декларация,в която пише че жилището е закупено изцяло с мои средства и се отказва изцяло от него,в моя полза.Жилището е придобито като обезщетение срещу отчужден имот на името на двама ни.Съпругът ми има две сестри и един брат,които съшо се явяват наследници.
ВЪПРОСЪТ МИ Е: С тази нотариално заверена декларация от съпруга ми мога ли да се разпореждам с жилището,да го продавам или прехвърлям,без участие на наследниците:сестри и брат.
PS.ДЕКЛАРАЦИЯТА Е ЗАВЕРЕНА НОТАРИАЛНО ПРЕЗ АВГУСТ 1992г.
СЪПРУГЪТ МИ ПОЧИНА ПРЕЗ ЮЛИ 1998г.[/b]

Здравейте,

Има възможност. За целта се консултирайте с адвокат. Само по този начин, той ще защити вашите интереси по-най добър начин.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот rama » 24 Апр 2007, 21:18

Отчужденият имот чия собственост е бил?
rama
Потребител

Мнениеот term70 » 24 Апр 2007, 21:47

Ако владеете имота повече от 10 години спокойно, продължително и непрекъснато, може да придобиете целия имот въз основа на давностно владение.
g-box
term70
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Апр 2007, 22:38

term70 написа:Ако владеете имота повече от 10 години спокойно, продължително и непрекъснато, може да придобиете целия имот въз основа на давностно владение.

Какво предлагате на жената - нотариален по обстоятелствена проверка? И бъдете сигурни,че съда по искане на останалите сънаследници ще го прогласи за нищожен.Почти всяка седмица вече виждам дела за прогласяване на НА-предимно по обст.проверка.

По-разумното за мен е читателката да намери начин да уреди взаимоотношенията си с останалите сънаследници.На-лесно е с договор за добр.делба
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот monteskio » 24 Апр 2007, 22:52

sarbijanac написа:На-лесно е с договор за добр.делба

Колега,

Това което сте посочили за делбата е вярно, но е един от последните възможни варианти.
Съществуват други способи, които ще предоставят пълни права на собственост върху имуществото.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Апр 2007, 22:59

monteskio написа:
Колега,

Това което сте посочили за делбата е вярно, но е един от последните възможни варианти.
Съществуват други способи, които ще предоставят пълни права на собственост върху имуществото.

И така да е,считам,че и дава най-добра сигурност по отношение на собствеността.Договора за добр.делба ,подписан пред нотариуса прекратява съсобствеността без право на съделителите за в бъдещше да имат претенции един към друг.
Не уточнявате кои способи имате в предвид,но ако същите са атакуеми по съдебен ред по-добре изобщо жената да не се захваща с тях.Делата по чл.26 и 27 от ЗЗД за прогласяване на НА за недействителен са нещо много-много неприятно,както и делата по чл.278 и сл.от ГПК ............. :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот cleo » 29 Апр 2007, 11:57

"Защо не?"

- Защото, хората без юридическо образование, следва да се научят да се консултират с адвокат преди да пристъпят към сключването на правна сделка, чиито имуществени последици засягат пряко тях и семейството им.
- Защото юристите в този форум могат да ги посъветват какви са възможните варианти за тях, но не и да им напишат безплатно нотариалната покана, исковата молба или проекта на нот. акт;
- Защото, ако Ви боли силно корема - бихте ли написали във форума на ВМИ, боли ме корема, да се оперирам ли?
- Защото имотът им едва ли струва 15-20 лв., колкото би струвал съвета на технич адвокат след като прегледа наличните документи.
Аватар
cleo
Потребител

Назад към Семейни казуси