начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Тарся спешна помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тарся спешна помощ

Мнениеот nidope » 09 Май 2007, 12:14

Имам сериозен проблем. Развеждам се. Бившата ми жена е бременна, но не знае от кой е.Тя е забременняла по малко от 300дни от нашия развод и много жероятно да е мое детето. При условие че тя се омъжи за друг преди да се роди детето има ли начин аз лично да заявя иск за бащинство на детето...или безвратно загубвам това право...Моля ви спешно се нуждая от съвет
nidope
Нов потребител

Мнениеот ogi » 09 Май 2007, 12:22

Ако детето е родено, преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се счита съпругът на майката от новия брак - ако оспорването от страна на втория съпруг бъде уважено, за баща на детето се счита първият съпруг, който може да предяви иск за оспорване на бащинството до изтичане на една година от узнаването на решението, но не по-късно от три години от влизането му в сила.

Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.

Майката може да оспори, че съпругът й е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от раждането.
ogi
Младши потребител

относно бащинството

Мнениеот nidope » 09 Май 2007, 13:02

Пише Ви Николай. Исках да попитам за казуса при който новия съпруг на бившата ми жена и тя не искат да правят никакви искове за бащинство. Детето се записва на негово име след като са се оженили. На делото при развод сме заявили че не сме живяли заедно повреме на зачеването на бременността( но това нали не изключва че може сме имали сексуален контакт или...не е така). И при тези условия след като се роди детето аз мога ли самостоятелно да предивя иск за успорването бащинството(което другия е полу4ил след като се е ойенил за бившата ми жена) при условие че другите страни са против.
Благодаря ВИ предварително за отговора
nidope
Нов потребител

otnosno Bastinstvoto

Мнениеот nidope » 09 Май 2007, 13:19

Пише Ви Николай. Исках да попитам за казуса при който новия съпруг на бившата ми жена и тя не искат да правят никакви искове за бащинство. Детето се записва на негово име след като са се оженили. На делото при развод сме заявили че не сме живяли заедно повреме на зачеването на бременността( но това нали не изключва че може сме имали сексуален контакт или...не е така). И при тези условия след като се роди детето аз мога ли самостоятелно да предивя иск за успорването бащинството(което другия е полу4ил след като се е ойенил за бившата ми жена) при условие че другите страни са против.
Благодаря ВИ предварително за отговора
nidope
Нов потребител

Назад към Семейни казуси