начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

скапана ситуация

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

скапана ситуация

Мнениеот lelemale » 27 Юли 2007, 14:53

Имам дете на 13г. от женен мъж,което е припознато от татко си още в родилния дом. Нищо особено не съм искала от бащата, освен да е в нормални отношения с детето. Дава ми месечно по 30лв.без да съм го съдила и допускам, че обича и двама ни, но е някакъв своеобразен ............. Прие обратно при себе си "законната" си жена след 7 години отделно живеене...А ние с детето го виждаме в неделя.До преди няколко дни, когато "законната"жена не връхлетя с гневни крясъци върху детето ми и баща ми и не разби душицата на детето ми...
Мухльото не реагира адекватно и поиска "почивка" от двайсетина дена, вместо да и залепи два шамара и да я озапти веднъж завинаги.
В момента най-важният за мен е детето ми, защото то е смисъла на живота ми и съм се заела да възстановя равновесието в душата му.
Очаквам снизхождение от всички вас, които ще ме оцените като пълен идиот и ви моля да ми подскажете как да въдворя ред и справедливост, защото в ума ми се въртят само агресивни мисли...
lelemale
Нов потребител

Re: скапана ситуация

Мнениеот donna » 27 Юли 2007, 15:05

lelemale написа:Имам дете на 13г. от женен мъж,което е припознато от татко си още в родилния дом. Нищо особено не съм искала от бащата, освен да е в нормални отношения с детето. Дава ми месечно по 30лв.без да съм го съдила и допускам, че обича и двама ни, но е някакъв своеобразен ............. Прие обратно при себе си "законната" си жена след 7 години отделно живеене...А ние с детето го виждаме в неделя.До преди няколко дни, когато "законната"жена не връхлетя с гневни крясъци върху детето ми и баща ми и не разби душицата на детето ми...
Мухльото не реагира адекватно и поиска "почивка" от двайсетина дена, вместо да и залепи два шамара и да я озапти веднъж завинаги.
В момента най-важният за мен е детето ми, защото то е смисъла на живота ми и съм се заела да възстановя равновесието в душата му.
Очаквам снизхождение от всички вас, които ще ме оцените като пълен идиот и ви моля да ми подскажете как да въдворя ред и справедливост, защото в ума ми се въртят само агресивни мисли...

За идийот не си ,това наистина е ............ ,стойте на старни от него , осъди го за една нормална издръжка и така ..........тоя ............абе това мъж ли е ?
Един съвет тука ще ти дадт само правна насока , за вс. друго във форума на бг мама ,раздел родители отглеждащи сами децата си .
http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=33.0

А за "законната жена" има наказателна отговорност за това което е сторила ,ако си решите пуснете жалба ,но първо се посъветвайте с някой колега и си изберете стратегия .............,ако тоя не беше женен и както ви е изоставил бих ви посъветвала да го съдите и за обещание за брак -неимуществени вреди ,ама в случая тоя иск той по чл.45 ЗЗД ми се вижда недопустим за жалост!
donna
Старши потребител

Мнениеот endji » 27 Юли 2007, 15:19

Мъжът е женен и се е върнал при жена си, какво по-хубаво от възстановяването на едно семейство. Защото бракът е не просто подпис, а завет между двама души. Взаимоотношение на отговорност един спрямо друг, а не свободна връзка, която може да се прекъсне винаги.
Но не, в нашето общество всичко е с главата надолу, любовницата мисли, че правото е на нейна страна, и че справедливост би значело да се зашлеви съпругата.

Съжалявам, че детето ви трябва да е свидетел на всичко това, но съгласете се, че първопричина за страданието му е, че майка му преди години е тръгнала с женен мъж. Не ви съдя, просто моят съвет е да обясните на детето истината, макар и да боли. Реално то е резултат от ваша грешка, помолете го да ви прости, че сте допуснали навремето тази връзка с женен мъж. Единствено прошка, истина и откровеност могат да утешат душата му. Познавам хора, родени от такива връзки и знам, че в един момент почват много да съдят майка си, да я наричат лека жена и т.н. за това признайте си грешката пред детето, докато е време и търсете прошката му.

Семейството го оставете, не го атакувайте, нито разваляйте.

Не знам какво да ви посъветвам за бащата, защото не ми стана ясно доколко близък е с детето ви.

Пиша като семейна жена, и като такава, която държи на това да не се омаловажава семейството.
endji
Нов потребител

Мнениеот endji » 27 Юли 2007, 15:30

Всъщност, като се замисля, може би бащата трябва да поеме и той някаква отговорност, издръжка спрямо детето, но не знам как стои този въпрос за незаконно родените деца.
endji
Нов потребител

Мнениеот ianeva » 27 Юли 2007, 15:36

По повод последния постинг - НЯМА НЕЗАКОННО РОДЕНИ ДЕЦА! Има такива с неустановен произход /какъвто не е случая/. И още нещо - това е форум за юристи, жената търси компетентно мнение, не определения каква е, какво е това брак и има ли то почва у нас...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот lelemale » 27 Юли 2007, 15:44

Благодаря на всички ви.Само за уточнение:когато родих детето си той беше от седем години разделен с нея по техни си причини и несъответствия.Аз не съм ги разделила.От мен изнудване не е видял за нищо-сам реши да е баща на детето си.А "законната"жена се яви по настояване на роднините си, които се притесниха да не се загуби нейното(каквото и да значи това).Не знам, хора, но това е всичко друго не и любов...А най-вече онемявам от това как една жена може да ухапе така зло едно невинно същество...Това не е нормално...Както не нормално да крепиш нещо само за да не ти намалеят паричките(такъв е случая при тях).А под справедливост не знам какво точно имах предвид-аз не съм я застрашавала досега с нищо, а тя смля детето ми...Считам го за несправедливо.Отделно баща му вече наистина не разбирам...
lelemale
Нов потребител

Мнениеот donna » 27 Юли 2007, 15:52

endji написа:Мъжът е женен и се е върнал при жена си, какво по-хубаво от възстановяването на едно семейство. Защото бракът е не просто подпис, а завет между двама души. Взаимоотношение на отговорност един спрямо друг, а не свободна връзка, която може да се прекъсне винаги.
Но не, в нашето общество всичко е с главата надолу, любовницата мисли, че правото е на нейна страна, и че справедливост би значело да се зашлеви съпругата.

Съжалявам, че детето ви трябва да е свидетел на всичко това, но съгласете се, че първопричина за страданието му е, че майка му преди години е тръгнала с женен мъж. Не ви съдя, просто моят съвет е да обясните на детето истината, макар и да боли. Реално то е резултат от ваша грешка, помолете го да ви прости, че сте допуснали навремето тази връзка с женен мъж. Единствено прошка, истина и откровеност могат да утешат душата му. Познавам хора, родени от такива връзки и знам, че в един момент почват много да съдят майка си, да я наричат лека жена и т.н. за това признайте си грешката пред детето, докато е време и търсете прошката му.

Семейството го оставете, не го атакувайте, нито разваляйте.

Не знам какво да ви посъветвам за бащата, защото не ми стана ясно доколко близък е с детето ви.

Пиша като семейна жена, и като такава, която държи на това да не се омаловажава семейството.

МРАЗЯ МОРАЛИСТИТЕ АМА МНОГО ГИ МРАЗЯ КАК МОЖА ДА НАПИШЕШ ТОВА ДА ОБЯСНИ НА ДЕТЕТО ЧЕ Е РЕЗУЛТАТ НА НЕЙНА ГРЕШКА !
ГОЛЯМА РАБОТА ,ЧЕ ИМАЛА ВРЪЗКА С ЖЕНЕН МЪЖ...........БОЖЕ ВЪРНАХ СЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО :evil:
donna
Старши потребител

Мнениеот lelemale » 27 Юли 2007, 16:11

Покрай всичко забравих да кажа, че тя ни звъни със скрит номер на домашния телефон по няколко пъти на ден, наела била частен детектив (чудно ми е какво ново е научила от него - та тя е наясно с всичко от преди 13г.), започнах да мисля най-лоши неща, защото тя отправи заплахите в прав текст пред детето ми(че нещо щяло да се случи на майка му)и т.н.
Не знам как да блокирам телефона да не приема тези позвънявания, отделно се страхувам , че може да направи нещо с колата или дома ми.Мислих да подам жалба в полицията, но тя на практика не е влязла(още)в дома ми,просто не се ориентирам в тая мръсотия, защото аз определено съм свестен и отговорен човек, който сам се справя с несгодите си и това нейно поведение ми е крайно неприсъщо.
lelemale
Нов потребител

Мнениеот katerine » 27 Юли 2007, 16:52

decata ne padat ot nebeto i sveta deva mariya e samo edna. gospodin tatkoto e uchastval aktivno v procedurata i sledva da prodalji uchastieto si. namerete si advokat koito da e na Vascha strana i go razkataite - sled kato go e pripoznal, toi e ulesnil direneto na pravata vi. finansovo schte go angajirate, no ne tarsete semeistvo s nego - ne si struva. i mejdu drugoto - nyama nezakonni deca!!! nito jenite mogat da sa edinstveno vinovni!
katerine
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 27 Юли 2007, 18:46

А Вие, преди да започнете връзка с този мъж и преди да се роди детето Ви, предполагам, сте знаели, че вече е женен, че има законна съпруга...
Обърнете се за консултация към адвокат. Хубаво би било да заведете дело за издръжка.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 27 Юли 2007, 18:50

Жалко е, че в много случаи в резултат на определени действия на родителите страдат децата.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот sogio » 27 Юли 2007, 19:05

donna написа:МРАЗЯ МОРАЛИСТИТЕ АМА МНОГО ГИ МРАЗЯ КАК МОЖА ДА НАПИШЕШ ТОВА ДА ОБЯСНИ НА ДЕТЕТО ЧЕ Е РЕЗУЛТАТ НА НЕЙНА ГРЕШКА !
ГОЛЯМА РАБОТА ,ЧЕ ИМАЛА ВРЪЗКА С ЖЕНЕН МЪЖ...........БОЖЕ ВЪРНАХ СЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО :evil:

Ха, ха, ха!

Май че Вие написахте долното:

[quote="donna"]
А за "законната жена" има наказателна отговорност за това което е сторила ,ако си решите пуснете жалба ,но първо се посъветвайте с някой колега и си изберете стратегия .............,ако тоя не беше женен и както ви е изоставил бих ви посъветвала да го съдите и за обещание за брак -неимуществени вреди ,ама в случая тоя иск той по чл.45 ЗЗД ми се вижда недопустим за жалост[quote="donna"]

Не прочетох никъде, че въпросният господин е обещал брак на питащата, но дори и така да е, за какви неимуществени вреди може да става въпрос тук /дори и да не е бил в брак/, като в проекта за новия СК се урежда фактическото съпружеско съжителство като се приравнява на сключения граждански брак или пък според Вас човек не трябва да има интимни отношения с други лица, освен със съпруга си или пък ако не е в брак - изобщо да няма такива отношения под страх от гражданска или наказателна отговорност.

Много ги обичам такива като Вас - ако може да хванем някой мъж и да му родим дете и после да го цицаме цял живот. Това, че питащата е решила да роди детето си е нейн проблем. Всеки мисля, че знае, че родителя, който отглежда детето може принудително да иска от другия само издръжка, така че особено жената, която всъщност ражда детето /защото дори и бащата да се противопостави, тя ако реши пак може да го роди/ прецени, че няма да може да се грижи за едно дете, тогава да не го ражда, а не да закрепости мъжа към детето и себе си. Все пак живеем в 21 век.
Последна промяна sogio на 27 Юли 2007, 19:18, променена общо 1 път
sogio
Потребител

Мнениеот donna » 27 Юли 2007, 19:16

sogio написа:
donna написа:МРАЗЯ МОРАЛИСТИТЕ АМА МНОГО ГИ МРАЗЯ КАК МОЖА ДА НАПИШЕШ ТОВА ДА ОБЯСНИ НА ДЕТЕТО ЧЕ Е РЕЗУЛТАТ НА НЕЙНА ГРЕШКА !

Ха, ха, ха!

Май че Вие написахте долното:

donna написа:А за "законната жена" има наказателна отговорност за това което е сторила ,ако си решите пуснете жалба ,но първо се посъветвайте с някой колега и си изберете стратегия .............,ако тоя не беше женен и както ви е изоставил бих ви посъветвала да го съдите и за обещание за брак -неимуществени вреди ,ама в случая тоя иск той по чл.45 ЗЗД ми се вижда недопустим за жалост
donna написа:
Не прочетох никъде, че въпросният господин е обещал брак на питащата, пък и за какви неимуществени вреди може да става въпрос тук /дори и да не е бил в брак/, като в проекта за новия СК се урежда фактическото съпружеско съжителство като се приравнява на сключения граждански брак или пък според Вас човек не трябва да има интимни отношения с други лица, освен със съпруга си или пък ако не е в брак - изобщо да няма такива отношения под страх от гражданска или наказателна отговорност.

Много ги обичам такива като Вас - ако може да хванем някой мъж и да му родим дете и после да го цицаме цял живот. Това, че питащата е решила да роди детето си е нейн проблем. Всеки мисля, че знае, че родителя, който отглежда детето можи да иска от другия само издръжка, така че особено жената, която ражда детето ако прецени, че няма да може да се грижи за едно дете, тогава да не го ражда, а не да закрепости мъжа към детето и себе си. Все пак живеем в 21 век.

Вие сте страшно ограничено същество ,ама страшно ,за това което е направила съпругата на бащата носи наказателна отговорност ,може да си я съдят ако си искат по наказателен ред .........голяма работа ,че онзи не бил обещал брак.........от ваша страна само глупости до тук........или сте някоя нещастна студентка по психология или сте ограничена моралистка ,която има манталитет на дърта клюкарка ........... :lol: :lol: :lol: :lol:,що се отнася до иска по 45 от ЗЗД мн. ясно съм обяснила,че за жалост може би няма да мине ,въпреки че не е мн. сигурно от съд вс. се иска пък каквото даде .........ама сте ограничена и неграмотна обещанието за брак е правен обичай ..........като не разбираш иди ай да не ти кажа къде :evil:
donna
Старши потребител

Мнениеот sogio » 27 Юли 2007, 19:33

donna написа:Вие сте страшно ограничено същество ,ама страшно ,за това което е направила съпругата на бащата носи наказателна отговорност ,може да си я съдят ако си искат по наказателен ред .........голяма работа ,че онзи не бил обещал брак.........от ваша страна само глупости до тук........или сте някоя нещастна студентка по психология или сте ограничена моралистка ,която има манталитет на дърта клюкарка ........... :lol: :lol: :lol: :lol:,що се отнася до иска по 45 от ЗЗД мн. ясно съм обяснила,че за жалост може би няма да мине ,въпреки че не е мн. сигурно от съд вс. се иска пък каквото даде .........ама сте ограничена и неграмотна обещанието за брак е правен обичай ..........като не разбираш иди ай да не ти кажа къде :evil:

За отговорността на съпругата на бащата съм съгласна с Вас, но не и с всичко останало.
Що се отнася до това, че съм моралистка, ще Ви кажа само, че с това можете искрено да разсмеете хората, които ме познават, но никога няма да се унижа да търся вниманието или парите на човек, с който вече нямам емоционална връзка, било защото той не иска или защото вече липсва взаимността между мъжа и жената.
Не заблуждавайте питащата и останалите неюристи, които четат мненията във форума, с тези Ваши изкривени коментари, защото някоя бедна девойка може да се припознае като героиня в сапунен сериал и после да иска от обещалия й брак младеж, да сключат брак или пък ако не го направи - да й плати тлъста сума обезщетение за неимуществени вреди.
Между другото на последната ми среща с приятеля ми, той не ми донесе от така обожаваните от мен червени рози, както обикновено прави. Дали ще можете да ми помогнете да го осъдя - дилемата ми е само дали да искам обезщетение за претърпяни неимуществени вреди или реално изпълнение, а защо не и двете /изпълнение и вреди от закъснялото изпълнение/. Ако проявите интерес да ме консултирате, ще си оставя телефон за връзка, но първо ми кажете колко пари можем да му измъкнем.
Последна промяна sogio на 27 Юли 2007, 19:38, променена общо 1 път
sogio
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 27 Юли 2007, 19:37

Ехаххаха тука вече е за пуканки работата.

8)
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот lelemale » 28 Юли 2007, 12:50

Виждам, че предизвиках своеобразен спор извън естеството на проблема си.Благодаря на ВСИЧКИ!Исках единствено да разбера как да защитя детето си от заплахите и посегателствата, и мога ли да потърся отговорност за действията на въпросната жена, защото останалото е етичен казус, а и непознавайки мен лично, рискувате да ме изкарате лош човек с някакви долни намерения ит.н., което не е истина.
lelemale
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 28 Юли 2007, 15:02

След като една жена е преценила да роди дете от женен мъж, който не е имал намерение да се развежда със съпругата си, то тази жена би трябвало да е достатъчно силна, отговорна и мислеща, за да се справи със ситуацията и сама и да поеме нещата в свои ръце.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 28 Юли 2007, 18:13

Едва ли някоя жена би била щастлива, ако съпругът и си има любовница, а и дете от тази любовница...
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 28 Юли 2007, 18:27

Въпрос на субективна преценка е отношението на съпругата към любовницата. Ако съпругата или любовницата осъществят състави на престъпление, то би следвало виновното лице да понесе наказателна отговорност.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот uvella » 28 Юли 2007, 19:20

Lelemale, подайте тъжба до прокуратурата(за образуване на наказателно дело) или жалба до РПУ-то за полицейско предупреждение срещу съпругата. Преди да предприемете каквото и да било, отидете при адвокат - сигурна съм, че ще ви посочи и други варианти за действие. Само едно избягвайте - НЕ ОСТАВЯЙТЕ НЕЩАТА ТАКА, с надеждата, че ще се разрешат от само себе си. Няма.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси