начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

насрочено дело за 20.06.2008г.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

насрочено дело за 20.06.2008г.

Мнениеот vega » 28 Юли 2007, 20:00

Здравейте колеги, отдавна не съм влизала във форума и сега ми е много интересно отново да видя новите теми. Може би ще ви е интересно да ви съобщя, че имам дело за развод, образувано на 30.05.2007г. и насрочено за 20.06.2008г. Вярно, че ответника е чужденец, но питам се дали пък съдията не ме недолюбва нещо. Може би, защото като ми поиска да му изпиша адреса на ответника на съответния език /при вече платена такса за превод на съдебните книжа/, аз му отговорих, че не владея персийски, и помолих, оторизираната фирма, която ще превежда съдебните книжа, да преведе и стр...... от делото, където е и удостоверението от служба "Миграция", от което е виден адреса. Е, насрочи делото, но за след година. Всъщност това не е всичко - направих още една глупост. Когато пишех молбата при мен беше мой клиент, който е чужденец и съответния език му е майчин. Помолих го, да изпише адреса върху молбата. Сега си мисля, че съдията може да е изтълкувал погрешно това ми действие, особено като сам не може да провери какво е написано. Накрая, за да не останат недоизказани чувства, подадох жалба за бавност. Сега чакам. Даже не знам, защо споделям всичко това с вас. Може би за да ми кажете и според вас ли е дълъг срока?
vega
Потребител

Мнениеот vega » 30 Юли 2007, 09:09

Първо посочих, че е с неизвестен адрес и исках да се призове с държавен вестник. Но съдът изиска удостоверение от службите за контрол на чужденците, така че.....
Благодаря Ви за мненията!
vega
Потребител

Мнениеот pitasht » 07 Авг 2007, 15:06

Сигурна ли сте че датата е тази, изглежда ми невероятно та това е след една година и няма оправдание за такова забавяне. да го призоват човека с препоръчано писмо по пощата ще стане до месец не повече. Знам че делата се отлагат най-много през два месеца, такова нещо не съм виждал.
Защо не проверите в деловодството да не е грешка на деловодител, не ми се вярва толкова време да чакате
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси